Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Jó fej tulajdonos mászókát vesz a társasházi gyerekeknek – Ki üzemelteti és ki ellenőrzi annak állapotát?

2022. június 7.

maszoka.jpgA Kossuth Rádió Napközben című műsorában ezúttal a közös területen működő játszóterekkel kapcsolatos tudnivalókról esett szó, melyek az új építésű lakóparkokban szinte mindenütt kialakításra kerültek, de ahol volt rá lehetőség ott korábban is elhelyezésre kerültek különböző játszótéri elemek.

Az ilyen eszközökkel szembeni elvárásokról dr. Tóth Gábor Budapest Város Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője tájékoztatta a hallgatókat. Elmondta, hogy ki és mennyi időnként köteles ellenőrizni az eszközöket, s kinek milyen felelőssége van a karbantartással, üzemeltetéssel kapcsolatban.

A műsor társasházi szakértője dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete alapító elnöke arról számolt be, hogy a biztonsággal kapcsolatos aggályok leginkább az ad hoc jellegű játszótéri elemek kihelyezésénél vetődnek fel. Azok ugyanis gyakran egy-egy tulajdonos vagy baráti közösség ötlete alapján kerülnek a közös területre, sokak örömére, az amortizáció előrehaladtával azonban gazdátlanok maradnak.

Az adás itt hallgatható meg az elhangzás napjától (május 31.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-05-31_09-05-00&enddate=2022-05-31_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

Fotó: dunakeszipost.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások