Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Hogyan ellenőrizzük a tűzvédelmi követelményeknek való megfelelést az építési tevékenységek során?

2022. június 7.

Kodaly_korond_01.jpgEgyszerű, beázás elleni javításnak indult, katasztrófális eredménnyel zárult 2014. júliusában a Kodály körönd egyik patinás, világörökségi listán szereplő épületének tetőterében végzett szakszerűtlen munka. A következmények egyik előremutató hozadéka lett, hogy azóta sokkal nagyobb figyelem kíséri a tűzvédelem szempontjából is érzékeny felújítási munkákat.

A Kodály köröndi palotában csupán egy bitumenes lemezt szerettek volna gázégővel rámelegíteni egy épületrészre a beázás helyénél, de ezzel a "mestereknek" sikerült bebizonyítaniuk, hogy a legegyszerűbb művelet szakszerűtlen kivitelezése is okozhat milliárdos károkat. 
Annak érdekében, hogy a hasonló esetek elkerülhetőek legyenek, a THT június 9-én megrendezésre kerülő konferenciáján Lestyán Mária építésztervező szakmérnök, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség titkára foglalja össze, hogyan ellenőrizzük az építési tevékenységekkel kapcsolatos tűzvédelmi követelmények meglétét.

Részletes program és jelentkezés ITT érhető el

Akik eddig még nem jutottak hozzá, az OTP jóvoltából - a jelentkezési felületen leírtak szerint - ezen a konferencián is átvehetik a „Társasházban él? Önnel is megtörténhet!" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett szakkönyv 7. kötetét.

Fotó: THT
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások