Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Milyen járulékok terhelik a közös képviselői díjat?

2011. január 12.

A Társasházi Háztartás, az olvasói kérdések rovatban öt éve indított jogi tanácsadás mellett 2010 augusztusa óta pénzügyi-számviteli tanácsadással is igyekszik segíteni a közös képviselők munkáját. Az új rovatban Dr. Tőke Lászlóné, a Benedek és Társai Kft. adótanácsadója válaszol olvasóink kérdéseire.

Kérdés
Ha egy közös képviselő megbizott tisztségviselőként havonta vagy negyedévenként részesül dijazásban, milyen járulék fizetési kötelessége van neki vagy esetleg a társasháznak.

Válasz
Hogy milyen járulékfizetési kötelezettségről beszélhetünk egy közös képviselő kifizetésekor, az attól függ, hogy az illetőnek van e máshol valamilyen biztosítási jogviszonya, vagy esetleg nyugdíjas e.

Megbízási jogviszonynál 90%-os adóalap után 10 % nyugdíjjárulékot, 4 vagy 6 % egészségbiztosítási járulékot és 1,5% munkaerőpiaci járulékot kell levonni. Nyugdíjas és többes jogviszonyúnál a nyugdíjjárulékon kívül csak a 4% járulékot kell vonni. Természetesen a kifizetőnek minden esetben fizetnie kell a 27% tb-járulékot is.

Kérdezzen Ön is Dr. Tőke Lászlónétól: tht@tht.hu
Saját véleményem: tht@tht.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások