Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A TIGÁZ-hoz került fővárosi fogyasztóknak is spórolt a FŐGÁZ

2011. január 16.

A Magyar Energia Hivatal január 13-ától 90 napra felfüggesztette az EMFESZ működési engedélyét, de a cég ügyfelei csak az E.On és a GdF Suez szolgáltatási területén kerülnek vissza korábbi szolgáltatójukhoz, s az eddigieknél magasabb árat kell fizetniük a gázért.
A FŐGÁZ és a TIGÁZ viszont árversenybe kezdett a fogyasztók megszerzéséért, s a MEH licitjén egymás szolgáltatási területén szerezték meg az EMFESZ ügyfelek ellátásának jogát.

A FŐGÁZ újonnan megszerzett ügyfelei - akik az eddigi kedvező tarifához közeli áron kapják a gázt - az agglomerációhoz tartoznak, illetve olyan területen élnek, ahol a FŐGÁZ - tulajdonosi átfedések révén - az ÉMÁSZ által már kiépített ügyfélszolgálati hálózaton keresztül biztosíthatja számukra a törvényben előírt kapcsolattartási lehetőséget.

A TIGÁZ a fővárosban igyekezett kárpótolni magát, de ott csak úgy tudott ügyfelekhez jutni, hogy az EMFESZ-énél is alacsonyabb árat kínált így az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a FŐGÁZ, a tőle korábban az EMFESZ-hez pártolt fogyasztóinak is spórolt azzal, hogy aktív piaci szereplőként lépett fel.

A FŐGÁZ csütörtöki sajtótájékoztatóján a cég vezérigazgatója, Koncz László elmondta, hogy az EMFESZ volt ügyfelei számára a szolgáltatást január 13-án reggel 6 órától 90 napra kell biztosítaniuk. A fogyasztók néhány nap múlva levelet kapnak új szolgáltatójuktól, s a következő 30 napban fel is keresik őket az elosztó társaságok munkatársai, hogy leolvassák és lefényképezzék a mérőórákat.

A vezérigazgató arra kérte az új ügyfeleket, hogy engedjék be otthonukba az igazolvánnyal rendelkező gázóra-leolvasókat, a pontos adatok rögzítése érdekében. Az ügyfeleknek egyéb tennivalójuk nincsen - tette hozzá.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások