Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Bosch-osztály Miskolcon - Egy világcég üzenete

2011. szeptember 19.

Bár a középfokú oktatás nem az a terület, ahonnan a közös képviselők napi munkáját segítő információk származnak, ezért a THT hírei között eddig nem is szerepeltek ilyenek, de az alábbi együttműködésről, annak üzenetértéke miatt kötelességünknek érezzük tájékoztatni olvasóinkat. Ez ugyanis egy világcég - egyben Magyarország egyik legnagyobb munkaadó vállalkozásának - hosszútávú gondolkodását jelzi, mellyel nem csak saját szakmai hátterét erősíti, hanem a komoly nehézségekkel küzdő szakképzésünk számára is felbecsülhetetlen értékű támogatást nyújt. A lépés egyben a régióban rejlő fejlődési potenciált is felértékeli.
A hír:

Hosszú távú együttműködésről szóló megállapodást írt alá 2011. augusztus 31-én dr. Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, és dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. A stratégiai partnerség célja a szakképzések megújítása annak érdekében, hogy naprakész elméleti valamint gyakorlati ismeretekkel rendelkező technikusokat és szakmunkásokat képezzenek a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában.

A megállapodás rögzíti a Bosch és Miskolc Önkormányzatának azon szándékát, hogy együttműködnek az ipar igényeihez alakított rugalmas szakképzési kínálat és a legkorszerűbb tananyagok kidolgozásában a felvételi eljárásoktól a vizsgáztatásig. A szerződés az összefogás általános elemeit rögzíti, és alapot biztosít ahhoz, hogy a Bosch és együttműködő partnere a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola a képzési program részleteit tartalmazó szerződést megkösse.

„A Bosch Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként a mérnökutánpótlás támogatása mellett fontosnak tartja a magas minőségű és célzott tudással rendelkező technikusok és szakmunkások képzését is." - mondta dr. Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. igazgatója.

Az első Bosch-osztály a 2012/2013-as tanévben indul gépgyártósori gépkezelő szakmunkás és mechatronikai technikus specializációval. Az együttműködés következő lépéseként a cég az iskola képviselőivel közösen már idén szeptemberben felkeresi Miskolc tíz általános iskoláját, hogy megismertessék a program részleteit a szülőkkel és a gyerekkel. Az egyedülálló képzés keretében a Bosch nemzetközi szintű gyakorlati oktatást nyújt majd és a legmodernebb technológiával felszerelt tanműhelyt biztosít a diákok számára.

„Az önkormányzat oktatási intézményével folytatott közös munkaterveink szerint elősegíti, hogy az észak-magyarországi régióban egyre több fiatal találjon a szaktudásának megfelelő munkát. A Bosch az aktuális munkaerő igényeinek megfelelően készen áll a végzett tanulók számára hosszú távú munkalehetőséget, ezáltal kiszámítható életpályát biztosítani." - tette hozzá Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

„Nagy öröm számomra, hogy Miskolc városa és a Bosch vállalatcsoport közötti együttműködés újabb, jelentős fejezete kezdődött el. Köztudott, hogy a munkanélküliség mellett több szakmában nincs megfelelő számú szakember. A legfontosabb feladat, hogy az iskolák képzési rendszerét a vállalkozások igényeihez igazítsuk, vagyis a város iskoláinak olyan képzéseket kell indítaniuk, amelyekre helyben igény van. Ezek a célok összhangban vannak a 2020-ig meghatározott Európai szakoktatási és szakképzési stratégiával is.

Ennek az együttműködésnek csak nyertesi lehetnek. A Bosch mellett nyertesei lesznek azok a fiatalok, akik európai szinten is keresett, biztos megélhetést jelentő képzettséget szereznek, de a legnagyobb nyertes a város lesz, hiszen a szakképzett fiatalok Miskolcon maradnak." - mondta el dr. Kriza Ákos polgármester a bejelentés kapcsán.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások