Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Fókuszban az energiahatékonyság - Szolgáltatások költségtudatos társasházaknak az Allianznál

2011. november 7.

A lakóközösségek gazdaságos működéséhez a biztosító társaságok is nagymértékben hozzájárulhatnak széles körű és kedvező díjú biztosítási védelemmel és az ezt kiegészítő szolgáltatásokkal. Az Allianz 2011-ben a lakóközösségi vásárlásokhoz kínált kedvezményekkel, az energiatakarékos berendezésekre nyújtott kiemelt fedezettel, valamint díjmentes szolgáltatások és díjkedvezmények biztosításával segíti a lakóközösségek takarékoskodását.

„Külön díj nélkül nyújtunk szélesebb fedezetet az energiatakarékos épület-berendezésekre és szerkezetekre, amelyek kárai térülnek akkor is, ha ellopják, összefestik vagy összetörik azokat" - hívja fel a figyelmet Török Miklós, az Allianz Hungária lakossági vagyonbiztosítási igazgatója. „Ez a fedezet kiterjed az energiatakarékos műszaki megoldásokkal épített épületekre, épületrészekre, és az ezt szolgáló eszközökre, rendszerekre.
Ezek megóvása pedig érdeke a háznak, hiszen a gyakorlat már igazolta, hogy mindezeknek az energiatakarékos műszaki megoldásoknak, korszerűsítéseknek hatására a lakóépület energiafelhasználása 60-70 százalékkal is csökkenhet, amely jelentősen befolyásolja a közösség költségeit is" - tette hozzá az igazgató.

Az Allianz nemcsak ebben a formában kedvez a lakóközösségnek. 2011-ben összesen 13 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújtott azoknak a lakóközösségeknek, amelyeket a hattagú zsűri választott ki az idei Társ a házban elnevezésű pályázatra benyújtott munkák alapján. A négy kategóriában pályázók közül a társaság az Allianz Klíma különdíj odaítélésével a legkörnyezettudatosabb lakóközösséget is jutalmazta. A pályázat töretlen népszerűsége már nyolcadik éve bizonyítja, hogy igény van az ilyen típusú támogatásra.

Ebben az évben is kimagasló volt azoknak a pályázóknak a száma, akik valamilyen energia megtakarítási célú beruházással pályáztak a legnépszerűbb Gondoskodó programban. Ebben a kategóriában a legnagyobb - nem véletlenül - az odaítélhető támogatás összege, ami 4 millió forint. A legtöbb pályázó a közös nyílászárók cseréjét kívánta megvalósítani, de szép számmal érkeztek pályázatok a világítás korszerűsítésére, pl. lépcsőházak mozgásérzékelővel ellátott világítási rendszerének kialakítására. Az idei évben a Klíma különdíj győztese is egy olyan székesfehérvári társasház lett, ahol a lakók életében meghatározó a környezetre való odafigyelés és annak védelme. A pályázati támogatással lakóépületük még energiahatékonyabbá válhatott az új, hőszigetelt, torzításmentes bejárati ajtók cseréjének, valamint mozgásérzékelő lámpák elhelyezésének köszönhetően, amivel további, jelentős mennyiségű energiát spórolnak.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások