Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Európai tűzgátló szabadalom debütált a Közös Képviselők Napján

2011. november 19.

A Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo résztvevői Európa valamennyi országát megelőzve elsőként kaphattak információt arról a magyar szabadalomról, mely egyszerűen és hatékonyan oldhatja meg a panel épületekben keletkezett tüzek tovaterjedését. 

A beépített tűzoltó, hő és füst tovaterjedés gátló berendezés lehetővé teszi az épületek gépészeti aknáiban és/vagy az épületek szellőző kürtőiben a tűz korai észlelését, lokalizálását, hatékony oltását. Meggátolja, illetve késlelteti a tűz tovaterjedését a szellőzőrendszeren keresztül. A berendezés könnyen és kis költséggel utólagos bontás nélkül beszerelhető a már meglévő emeletes lakóépületekbe is. Bontásmentesen áttelepíthető egyik helyről egy másik helyre, kompakt előregyártható módon szállítható.

A rendszert magyarországon már szabadalom védi, s rendelkezik az ÉMI engedélyével, európai oltalma pedig folyamatban van.

A közelmúltban előfordult paneltüzek jelezték, milyen komoly probléma megelőzésében jelent hatékony és biztonságos segítséget az új találmány.

A Közös Képviselők Napján a rendszer iránt érdeklődő résztvevők egyike saját tapasztalatokra is szert tehet majd a tűzgátló telepítésével kapcsolatban, mert a feltatáló, a THT kérésére vállalta egy komplett egység kiépítését. A kedvezményezett házban - mely egy kérdőív kötöltői közül került ki - hamarosan beszerelik az eszközöket. A munkákról és a tapasztalatokról a THT március 8-án megrendezésre kerülő konferenciáján előadással egybekötött beszámolót tartunk. 

A szabadalomról bővebb információ kérhető ITT.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások