Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A magyar RENEXPO lett a közép európai régió legnagyobb nemzetközi energetikai szakkiállítása

2012. május 22.

10 országból 98 kiállító érkezett a 3 napos rendezvényre. Romániából, Németországból, Szerbiából, Szlovéniából, Ausztriából, Olaszországból, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és természetesen Magyarországról jöttek a fenntartható fejlődés elkötelezett hívei.

A 3000 négyzetméteres kiállítást több mint 3000 látogató tekintette meg. A kiállítók negyede külföldről érkezett. A résztvevők kiemelték, hogy a nagy nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően soha nem látott számú és nagyságú üzleti megállapodást sikerült kötniük. Ezentúl a rendezvény magas szakmai színvonala váltott ki osztatlan elismerést. A Biogáz konferencián 115-en vettek részt, az első Nemzetközi Szolár konferencián 80-an. A szakmai fórumokon több mint 50 előadás hangzott el, amelyek teljes áttekintést adtak a világ legkorszerűbb fejlesztési irányairól, arról, hogy milyenek lesznek jövő otthonai, városai és az állampolgárok közlekedési lehetőségei egy fenntartható fejlődés mentén.

Magyarország 6. RENEXPO-ját több mint 20 szakmai partner és több mint 45 nemzetközi és magyar médiatámogató segítette. A résztvevők szerint a kiállítás fontos tanulsága, hogy a fenntartható fejlődés piacán a potenciális vásárlók is rendkívül felkészültek szakmailag, ami az eladói oldalon is különlegesen erős szaktudást igényel, ezért is voltak nagy jelentőségűek a szakmai fórumok, találkozók.

Az idei RENEXPO legfontosabb üzenete, hogy a világ energiaiparában visszafordíthatatlan folyamatok indultak el, amelynek következményeként a zöld gazdaság forradalmi fejlődésen megy keresztül. Az utóbbi két évben megháromszorozódott a világ alternatív energiaiparának termelése, miközben a felhasznált eszközök ára a felére csökkent, így a fosszilis energia előnye sok helyen megszűnt, más helyeken pedig minimálisra csökkent, így kézzelfogható közelségbe került minden állam számára a stratégiai váltás lehetősége. Sajnos azt is több előadó hangsúlyozta, hogy Magyarország kiváló potenciális lehetőségei ellenére leszakadóban van e területen a világ fejlett országaitól.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások