Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Előrefizetős áramszolgáltatást indított az E.ON

2012. május 27.

Előrefizetős áramszolgáltatás indított a magyar árampiacon az E.ON. A korábban csak védendő státuszban lévő fogyasztók által igényelhető előrefizetős mérőórákat ezt követően térítés ellenében a társaság bármelyik ügyfele számára felszereli. A speciális mérőórákat elsősorban bérlakásokba, nyaralókba ajánlják.

A rendszer lényege, hogy az adott fogyasztói helyen csak az előre kifizetett energiamennyiség mértékéig lehetséges a fogyasztás, ezt követően - az újabb feltöltésig - lekapcsol az óra.

Nemrég a KDNP indítványozta az előrefizetős mérőórák elterjesztését a nehéz anyagi helyzetben lévő fogyasztói csoportok számára, a kisebbik kormányzó párt álláspontja szerint ugyanis e speciális mérőórákkal biztosítani lehet az áramvételezés lehetőségét, és emellett meg lehet akadályozni a tartozások felhatalmazását. A családsegítő szolgálatok alapvetően támogatják ezt a kezdeményezést. Nemrég Monoron egy másik szolgáltató kezdeményezésére kb. 50 ilyen órát szereltek fel korábban fizetési nehézségekkel rendelkező fogyasztók esetében.

Az E.ON a bejelentés értelmében bármelyik árampiaci fogyasztója számára elérhetővé tette az előrefizetős mérőórák használatát. A szolgáltató térítés ellenében szerelteti fel a speciális mérőórákat. A feltöltős mobiltelefonokhoz hasonló szolgáltatásban jelenleg 600 feltöltőpont áll rendelkezésre a fogyasztók számára, amelyek között újságárusok és élelmiszerüzletek is megtalálhatók.

A védendő fogyasztók számára továbbra is térítésmentesen szereli fel az előrefizetős mérőárakat az E.ON.

forrás: portfolio.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások