Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Mikor úszhatja meg a bírságot az adózó, az elmulasztott bevallási, bejelentési, adatszolgáltatási határidő elmulasztása esetén?

2012. június 10.

Előfordulhat, hogy az adózó a bevallási, bejelentési (bejelentkezési, változás-bejelentési), adatszolgáltatási, vagy egyéb kötelezettségének - a törvényben előírt határidőben - önhibáján kívül nem tud eleget tenni, illetve valamely eljárási cselekményt - a törvényben előírt határidőben - önhibáján kívül nem tud végrehajtani.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 31. § (4) bekezdése alapján az adózónak lehetősége van arra, hogy a bevallási kötelezettsége pótlásával egyidejűleg késedelmét igazolási kérelemmel igazolja.
A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény 66. §-a alapján az adózónak lehetősége van arra, hogy bejelentési (bejelentkezési,
változás-bejelentési) valamint adatszolgáltatási kötelezettsége késedelmét, továbbá, ha bármilyen határidőt, határnapot önhibáján kívül elmulaszt, annak késedelmét igazolási kérelemmel igazolja.

Az Igazolási Kérelem a http://www.nav.gov.hu oldalon, illetve ITT is letölthető.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások