Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Díjmentes konferencia bérlet TTOE tagoknak

2012. június 10.

A terem 300 fős befogadóképességét ismét meghaladta a THT és a TTOE társasházi konferenciájára jelentkezettek száma. "A tűzvédelemtől a munka törvénykönyvéig, társasházi szemmel" című rendezvényen, a megváltozott jogszabályok értelmezése mellett egy sor műszaki ismerettel is gazdagodtak a résztvevők.

A társasházak tűzvédelmi kötelezettségeiről és a tűzvédelmi ellenőrzések eddigi tapasztalatairól Érces Ferenc tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője tartott előadást, melyből kiderült, hogy nem csak a folyósói virágok okozhatnak gondot az ellenőrzések, mentések során, illetve az, hogy az épület adottságai több lehetőséget is biztosíthatnak a növények, esetleg kerékpárok vagy más eszközök elhelyezésére a társasházak közös területein.
A bemutatott alaprajzokon ezek a területek félreérthetetlenül beazonosíthatóak voltak, de az előírások ismeretében az adott épületre mindenütt egyedileg szükséges kijelölni az így hasznosítható részeket.

A homlokzatfelújítás során elkövethető hibák rövid és hosszú távú következményeiről és ezek elkerülési módjairól Sipos Imre, az LB-Knauf Kft. igazgatója, az erkélyek, klímák, rácsok által, a homlokzati hőszigetelés előtt és után okozott problémákról Hercsel Erik, a Hercsel Kft. ügyvezetője tájékoztatta a megjelenteket.

A pályázat nélküli felújítások számszerűsített tapasztalatait Papp Gyula, az ENFI Kft. ügyzetője, a panel épületek befújt kőzetgyapottal történő költséghatékony szigetelésének előnyeit pedig Kimmel János, a Webinsulation Kft. cégvezetője osztotta meg a résztvevőkkel.

Az első előadáshoz kapcsolódóan Decsi György a Fireeng Kft. ügyvezetője öszefoglalta mit kell tartalmaznia a társasház tűzvédelmi szabályzatának.

dr. Bék Ágnes az energiatanúsítványra vonatkozó legújabb módosításokról, illetve az új Munka Törvénykönyve társasházkezelőket érintő véltozásairól tartott előadást, majd a THT és a TTOE konferenciáin szokásos módon, jogi tanácsadás formájában válaszolt a helyszínen feltett kérdésekre.

A rendezvényre jelentkezettek egy része hely hiányában már nem fért be a Lurdy-terembe, ezért november 15-én, a Közös Képviselők Napján a THT 5.000 Ft/év áron konferencia bérletet bocsát ki. A bérlettulajdonosok részvétele minden THT-TTOE rendezvényen garantáltan biztosított lesz, a TTOE tagok részére pedig a THT előfizetés mellett a bérlet is díjmentesen jár majd.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások