Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasházi díjátadó negyedszer - Nem csak a győztesek nyertek az OTP pályázatán

2012. augusztus 31.

Összesen 7 millió 300 ezer forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak idén azok a lakóközösségek, amelyek pályaművét sikeresnek ítélte meg az immár negyedik alkalommal meghirdetett OTP Társasházi Pályázat szakmai zsűrije. Idén 971 pályamunka érkezett a március 19-e és június 30-a között meghirdetett pályázatra. A hagyományosan három kategóriában kilenc győztest hirdető grémium ebben az évben egy különdíjat is odaítélt a legszínvonalasabb munkáért - jelentette be Csonka Tibor az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati Igazgatóságának vezetője a mai díjátadón.

Az elmúlt évek sikereire alapozva az OTP Bank negyedik alkalommal írta ki Társasházi pályázatát, amelynek keretében a különdíjjal együtt összesen 7 millió 300 ezer forint vissza nem térítendő támogatással segíti a lakóközösségeket céljaik elérésében. Csonka Tibor ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a bíráló bizottságnak idén sem volt egyszerű dolga, hiszen a részt vevők több száz, jobbnál jobb pályázattal neveztek az OTP Bank társasházi és lakásszövetkezeti szolgáltató portálján, a Házfórumon.

Változatos célok, jó ötletek és a korábbinál még igényesebb megvalósítás jellemezte a meglévő ügyfeleinktől beérkező mintegy ezer pályázatot a környezetvédelem, közösségépítés és életminőség-javítás kategóriákban. A megvalósítandó célok között energiatakarékos huzatfokozó - és világítási rendszerek kiépítése, parkosítás, játszótérépítés, valamint az idősebb és mozgássérült lakók közlekedését segítő baleset- és akadálymentesítés egyaránt szerepel. A többnyire széleskörű lakóközösségi összefogással elkészített pályamunkák közül az idén kiemelkedett az a budapesti társasház, ahol a 280 lakó közel ötöde vett részt valamilyen módon (volt aki az énekhangjával) az egyébként különdíjjal jutalmazott pályamunka összeállításában.

A felerészben vidéki, felerészben fővárosi, összesen 10 nyertesnek, az év végéig kell elköltenie a vissza nem térítendő támogatást - emlékeztetett Csonka Tibor, aki elmondta azt is, hogy az első 500 pályázatfeltöltő a Társasházi Háztartás (THT) című szaklap 1 éves előfizetését kapta ajándékba. Az előfizetés mellé a szaklap 3 társasházi konferenciára biztosít ingyenes belépőt a lakóközösségek képviselői számára.

Az ügyvezető igazgató azt kérte, ne keseredjenek el az idén nem nyertes lakóközösségek, hiszen a mintegy másfél millió magyarországi társasházat és lakásszövetkezetet az OTP Bank állami kamattámogatott hitelekkel és kedvező feltételekkel kínált lakás-takarékpénztári szolgáltatásokkal segíti céljaik elérésében. A bank által kínált pénzügyi megoldások segítségével a korszerűsítéseket követően nem csak energiatakarékosabb, korszerűbb otthonban élhetnek a lakók, de ingatlanjuk értéke is növekedhet. A megspórolt energiaköltségből pedig finanszírozható a felvett hitel.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások