Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Fűtést korszerűsít a FŐGÁZ! - Kinek ne kéne az „ajándék” kazán?

2012. szeptember 28.

A THT szerkesztősége által régóta várt fordulat következett be a társasházak energiatakarékos felújításának piacán, miután a FŐGÁZ megalapította energetikai üzletágát és a II. kerületi Bimbó úton megvalósította első társasházi hőközpont felújítását. Nehéz volt ugyanis elképzelni, hogy a gázszolgáltatóknak - egy jól átgondolt stratégiával - miért ne érné meg ily módon is erősíteni a kapcsolatot fogyasztóikkal.

Közülük elsőként a FŐGÁZ tette meg ezt a logikus lépést, s a lakóközösségek számára rendkívüli lehetőségeket rejtő konstrukció iránt - cseppet sem meglepő módon - máris óriási az érdeklődés, így talán csak az a kérdés, győzi-e a cég az igények kielégítését. A FŐGÁZ piaci pozíciója és hitelképessége alapján - a beruházás gazdaságos megvalósításához szükséges méretű épületek esetén - kapacitásbeli korlátok biztosan nem lesznek, ami jó hír a pályázatok forráshiány miatti gyors lezárásához szokott társasházaknak.

A FŐGÁZ 2012 nyarán indította el épületenergetikai üzletágát, s azóta saját beruházásban vállalják a társasházak fűtési és hőtermelő berendezéseinek felújítását, cseréjét, amelyért a társasház meghatározott időtartamra fix szolgáltatási díjat fizet. A szolgáltatási időszak alatt teljes körű garanciát nyújtanak a beépített berendezésekre és biztosítják a társasházak számára a szakszerű üzemeltetést is. A konstrukció előnye, hogy az elavult fűtési és hőtermelő berendezések kiváltása érdekében a társasházaknak nem kell nagyösszegű beruházást finanszírozniuk. Emellett a cég által alkalmazott korszerű, energiahatékony berendezéseknek köszönhetően megtakarítást, végső soron költségcsökkenést érhetnek el, hiszen a hőtermelés hatásfoka - a kondenzációs megoldásnak köszönhetően - elérheti a 100-105%-ot, a korábbi 75-80%-os hatásfokhoz képest.

A társasházak számára a gázdíj kiadások csökkenéséből és a korábbi karbantartási költség elmaradásából származó megtakarítás általában nagyobb, mint a fizetendő szolgáltatási díj, így már induláskor pénz marad a társasházaknál, miközben nem kellett beruházniuk.

A fűtéskorszerűsítési beruházások egyik fontos szempontja a költségmegtakarítás és hatékonyságnövelés mellett a környezi hatások csökkentése. Mivel csökken a gázfogyasztás, a füstgáz kibocsátás, ezáltal a levegőbe jutó szén-dioxid mennyisége is kevesebb lesz.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások