Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Csalásra gyanakszunk a társasházi elszámolásban. Mit tehetünk?

2012. szeptember 28.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
A társasház több tízmilliós pénzforgalmát kezelni roppant felelős tevékenység, nem mindenki alkalmas erre. Évtizedek múltával most jutottunk el oda, hogy némileg megértsük a közös képviselőnk összebonyolított beszámolóját, s a csalására fényt derítettünk. Tanulságos eset, amelynek az alapját a késői időpontban - május végén megtartott közgyűlések tették lehetővé.

Tanácsot szeretnék kérni Önöktől, hogy ebben a speciális esetben - nyilvánvaló csalás és okirat hamisítás ügyben - mi a teendő.

Válasz:
Először célszerű lenne a közös képviselőt felmenteni, és új közös képviselőt választani. Az iratok átadását követően - közgyűlési határozattal - kérjenek fel külső számszaki szakembert, aki áttekinti az előző évek gazdálkodását, számadatait és az ellenőrzés eredménye alapján javaslatot tesz a további intézkedésre.

Ha valóban felmerül az okirat hamisítás ténye, akkor az új közös képviselőnek lehetősége van feljelentést tenni a rendőrségen.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások