Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

III. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo - Ezer kéz a levegőben

2012. november 27.

A THT és TTOE szervezésében november 15-én került megrendezésre a III. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo, melyen 980 társasházi és lakásszövetkezeti képviselő, és a lakóközösségek számára színvonalas szolgáltatásokat nyújtó, több mint 30 cég vett részt.

Az eseményen egy rég várt szakmai összefogás is megvalósult, melynek keretében az együttműködést kezdeményező Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége, valamint a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete és az Egyesület a Társasházakért szervezetek fogalmazták meg a kormány felé azokat a javaslataikat, melyek a társasházi törvény és több más jogszabály módisításával kezelhetővé tennék a lakóközösségek életét gyakran ellehetetlenítő problémákat. A kezdeményezők a lakóközösségek feletti törvényességi felügyelet biztosítását is elérendő célként fogalmazták meg, amit a résztvevők egyhangúlag támogattak. Ezt ezer, egyszerre levegőbe emelkedő kéz meggyőzően bizonyította.

A nap folyamán, a Magyar Ingatlan Tanács elnöke Dr. Sztranyák József a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia céljáról és az elvárt eredményekről tájékoztatta a hallgatóságot. A MIT, melynek a LOSZ, a TTOE és az ET is tagja „ernyőszervezetként" fogja össze az ingatlan szakmát képviselő szervezeteket, s részt vesz a kormány által kezdeményezett szakmai egyeztetéseken, többek között az épületenergetikai stratégiát kidolgozó konzultációkon is.

Holló Csaba, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) és más építési jogszabályok változásait ismertette a hallgatósággal, különös tekintettel azok, társasházak felújítására gyakorolt hatásairól.

Dr. Tőke Lászlóné a béren kívüli juttatások adózása és egyéb aktuális adózási kérdések mellett előadásában azt vizsgálta, kinek érdemes „kisadózóvá" válni.

Az OTP előadásokból kiderült, hogy hitelből is megéri a társasház energetikai felújítása, az Austrotherméből pedig az, mikor térül meg és „meddig él" a hőszigetelés. Az Aereco a panelépületek szellőzőrendszereinek felújítási tapasztalatait foglalta össze, a Tigáz pedig a lehetőségeket és elvárásokat vizsgálta, a gázpiac teljes megnyitása óta eltelt öt év történései alapján.

A Groupama Garancia Biztosító a lakóközösségi képviselők számára kidolgozott, ügyfélbarát megoldásait ismertette, míg Megyeri Szabolcs kertészmérnök egy olyan programot mutatott be, mely sok városban segített már új zöld területeinek kialakításában, a régiek szebbé tételében. Bemutatta azt a magaságyas technikát is, amivel a betonon is oázis alakítható ki, zöld területhez juttatva az eddig arról csak ábrándozó lakóközösségeket.

dr. Bék Ágnes előadásában ezúttal a közös költség tartozástól a kilakoltatásig vezető folyamatot ismertette, megtörtént esetek tapasztalatai alapján, a rendezvény zárásaként pedig megszokott módon, jogi tanácsadás keretében, minden résztvevő választ kapott tőle a helyszínen feltett kérdésére.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások