Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

December 1-én ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium

2012. november 27.

Bakondi Györgyöt, az Országos Katasztrófavédelem vezetőjét nevezte ki a kormány a téllel kapcsolatos kormányzati feladatok koordinálására. A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy ismét életbe lép a kilakoltatási és kikapcsolási moratórium, valamint a Belügyminisztérium (BM) egymilliárd forint értékben biztosít tűzifát az önkormányzatok részére, melyhez ingyen vagy 15 százalékos önrésszel juthatnak hozzá.

A kormányszóvivő Bakondi György tábornok kinevezését azzal indokolta, hogy a tél társadalmi problémája igen komplex, „szociális, közegészségügyi, lakhatási és közbiztonsági megoldásokat követel". Giró-Szász ennek kapcsán kifejtette: a tábornok állandó kapcsolatban lesz valamennyi hatósággal és intézménnyel, beleértve a minisztériumokat, mentőket, a katasztrófavédelmet, közterületi és egészségügyi intézményeket. Valamennyi érintett államtitkár munkáját Bakondi György fogja koordinálni - tette hozzá.

Így ez a komplex probléma hatékonyan és egy kézben lesz kezelve - emelte ki a kormányszóvivő.

Giró-Szász András tájékoztatott arról is, hogy december 1-jétől ismét életbe lép a kilakoltatási és a kikapcsolási moratórium. A közműszolgáltatások díjhátralék miatti kikapcsolásával összefüggésben elmondta azt is, október 15. és április 15. között - tehát a fűtési szezonban - egyes közfeladatokat ellátó állami és önkormányzati intézményeknél nem lehet kikapcsolni a közműveket.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások