Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Önkormányzat két éve nem fizet közös költséget és alkudozik - Mit tehet a közös képviselő?

2013. június 14.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
Egy társasház - melyben önkormányzati tulajdonú bérlakás is van - közös képviseletét egy hónapja vettem át. Az önkormányzat kb. két éve nem fizet közös költséget. Most az önkormányzati testület hozott egy határozatot, mely alapján az elmaradt közös költség 25%-át megfizetik, a fennmaradó 75%-ot pedig a társasháznak az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérlőitől kell beszednie. Tudomásom szerint ez így nem hajtható végre. Véleményem szerint a társasház a bérlőkkel nem áll jogviszonyban - visszamenőlegesen semmiképpen sem.
Jól értelmezem a törvényt? Mit tudok tenni?

Válasz
Igen, Ön jól értelmezi a törvényt és javaslom, hogy az önkormányzatnál jelezzék, hogy a döntések törvényellenes. Amennyiben erre nem reagálna, úgy bejelentést kell tenni a megyei (fővárosi) kormányhivatalhoz, hogy vizsgálják felül az önkormányzat által hozott határozatot és kötelezzék a helyi önkormányzatot a döntésük visszavonására.


 

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások