Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Fogyasztóvédelmi együttműködés az energiaszolgáltatások területén

2013. augusztus 7.

Megújította 2008-ban megkötött együttműködési megállapodását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

A fogyasztóvédelmi hatóság közleménye szerint a korábbi együttműködést pozitívan értékelték az aláírók, Dorkota Lajos, a MEKH elnöke és Pintér István, az NFH főigazgatója. Egyetértettek abban, hogy az együttműködés javítja mindkét hatóság esetében a feladatok végrehajtásának és az intézkedések érvényesítésének hatékonyságát. Emellett megteremti azt a keretet, amelyen belül a hatóságok kölcsönösen segítséget nyújtanak egymásnak a lakossági fogyasztói érdekvédelem, a szabályozás hatékonyságának növelése, valamint az egységes jogalkalmazás előmozdítása érdekében.

A megállapodás értelmében a hatóságok munkatársai konzultációkat, rendszeres vagy eseti információcserét folytatnak a vezetékes energetikai rendszerekre, valamint a víziközmű-szolgáltatásra vonatkozó, fogyasztóvédelmet érintő jogszabályok előkészítésének és véleményezésének folyamatában. A panaszok tartalma alapján megállapítják a kiemelkedő negatív jelenségeket, amelyek visszaszorításáért meghatározzák a szükséges teendőket, az együttműködés részleteit - közölte az NFH.

A hatékonyság javításának szándéka mellett a hatóságok számos új, a jövőben létrehozandó innovatív kezdeményezés alapjait is körvonalazták. A jövőben is kiemelt cél lesz a fontos információk széles körben való közzététele, illetve a fogyasztói tudatosság növelése, valamint a közvetlen és érdemi segítségnyújtás a vitás ügyekben - áll a közleményben.

MTI

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások