Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Megváltható-e munkával a közös költség tartozás?

2013. november 13.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
A társasház egyik tulajdonosa jelentős közös költség tartozást halmozott fel. A társasházi épület rétegvíz elvezetését - költségvetés alapján- megcsinálná a közös költség tartozás beszámítása ellenében. Továbbá, mivel a kivitelezés költségvetése meghaladja a tartozását, a jövőre nézve „X" ideig mentesülni szeretne a közös költség megfizetése alól. Személyére nézve szakember, a műszaki tartalom pedig szakértői vizsgálati jelentés alapján valósulna meg.

Hogyan járjon el a közös képviselő a fenti kérés teljesítése esetén?

Válasz
Természetesen nincs akadálya annak, hogy egy tulajdonos végezzen el karbantartási feladatokat a társasháznál, ha arra a megfelelő szakmai tudása és eszköze megvan.

Az adminisztráció levezetése pedig úgy történhet, hogy a tulajdonos készít számlát az elvégzett munkáról, és annak végösszegét a közös képviselet bekönyveli közös költség befizetésnek. Tehát lesz egy kiadási és egy bevételi pénztárbizonylat, a könyvelési tételek pedig annak megfelelően kerülnek rögzítésre.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások