Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Hogyan pályázzunk társasházi kertépítésre?

2014. augusztus 19.

Rendezetlen, szemetes környezetben, az emberek nagy része hajlamos arra, hogy eldobjon valamit, amit egyébként a kukáig vinne, ha tisztaság venné körül. Egy társasházban egy sitt halom mellé hamar odakerül egy lyukas vödör, ahonnan már csak egy lépés a rossz hűtő, majd a lelakott heverő.

Szerencsére a folyamat fordítva is igaz. Ahol látszik a gondoskodás, ott nagy esély van arra, hogy a pozitív kezdeményezések követőkre találnak, s jó eséllyel akár a terület közös fejlesztése is megszervezhető.
Ha jól kezdünk hozzá, a társasházi kert tipikusan az a tér, ahol sikereket érhetünk el, sőt még az sem kizárt, hogy a tulajdonosok közti korábbi viszályok is feloldódnak a közös célok megvalósulása közben.

Az önkormányzatok egy része már régen felfedezte, hogy a közösségi terek fejlesztését érdemes pályázatokkal támogatni, mert a beindított pozitív folyamatok megsokszorozzák a támogatás által elérhető eredményt. Újabban kisebb nagyobb cégek is ráéreztek a pályázatokban rejlő lehetőségekre és marketing célokból vagy a társadalmi szerepvállalás égisze alatt biztosítanak kisebb nagyobb összegeket a közösségek számára.

A THT szaklap "Beton helyett oázis" című sorozatában pl. olyan magaságyásokkal kialakított belső kerteket mutattunk be nemrégiben, melyek megvalósítását egy cég által kiírt pályázat tette lehetővé.

Vannak olyan társasházak, ahol a közös képviselő, a számvizsgálók vagy az egyik nyugdíjas tulajdonos rendszeresen kutatják ezeket a lehetőségeket, máshol pedig maguk keresnek meg cégeket frappáns ötletekkel.
Ahhoz, hogy több pályázó közül jó esélyünk legyen a támogatotti körbe kerülésre mindenképpen érdemes meghallgatnunk a THT kertészeti rovatát vezető Megyeri Szabolcs javaslatait: VIDEO

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások