Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Egyszerűbbek lesznek a közüzemi számlák

2010. április 4.

A túlinformáltság is lehet zavaró, főleg, ha egy feltűntetett adatsornak a felét sem érti az, akinek el kéne igazodnia rajta. A közüzemi számlák esetében úgy tűnik eltűnhetnek az áttekinthetetlen számhalmazok, s ha valaki mégis megszerette az eddigi módit, akkor a számla hátoldalán kedvére elmerülhet a részletekben.

Legalábbis ez lehet a "közüzemi kódex" bevezetésének eredménye, mely hat hónapos türelmi idő után válhat gyakorlattá. Ennek értelmében egyszerűsödnek a gáz-, illetve a villanyszámlák, egységesebbé válik a számlák szerkezete és amennyiben a fogyasztó kéri, a szolgáltató köteles lesz elektronikus számlát kibocsátani.A fogyasztó beadványára 15 napon belül köteles lesz érdemi választ adni a szolgáltatató, a tartozás miatt kikapcsolt szolgáltatást pedig a számla teljes kifizetése után két napon belül vissza kell kapcsolni. Ellenkező esetben a harmadik napon a visszakapcsolási díj 50 százalékát kell elengednie a szolgáltatónak, a negyedik napon pedig a 100 százalékát. Szigorították az előre tervezett karbantartások maximális idejét is. Egy téli napon például legfeljebb nyolc órán át lehet szüneteltetni az áramszolgáltatást. Szigorodtak a szolgáltatásváltás szabályai is, és fix határidőket állapítottak meg arra vonatkozóan, hogy a fogyasztót a régi szolgáltatója "átengedje" az újhoz.
Erre azért volt szükség, mert egyes szolgáltatók jelenleg is megpróbálják adminisztratív módon megakadályozni a felhasználók "átigazolását" a versenytársakhoz.
A következőkben a szolgáltatók üzletszabályzatában kell rögzíteni a kapcsolódó szolgáltatások díját. Iyen például a mérő felszerelésének ára.


(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások