Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Egy szolgáltatóval kevesebb

2015. május 3.

A GDF Suez után az E.ON is visszaadja az államnak a lakossági gázfogyasztók kiszolgálásának jogát. Az érintett ügyfelek minden valószínűség szerint a nemrégiben felállított állami közműszolgáltatóhoz kerülnek majd. A mostani lépés ugyanakkor nem érinti a csoport árampiaci- és gáz versenypiaci ügyfeleit sem.

Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) pénteken, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét - jelentette be pénteken a társaság.

A cég tájékoztatása szerint a hivatal az eljárási rend szerint jogosult más szolgáltatóktól ajánlatokat bekérni az elsősorban lakossági ügyfeleket magában foglaló ügyfélkör átvételére, és azok alapján kijelölni azt az új társaságot, amely a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja. Ha nem érkezik ajánlat, a hivatal jogosult az új szolgáltató kijelölésére, amely nagy valószínűséggel a nemzeti közműszolgáltatás részeként működő FŐGÁZ Zrt-lesz, mely ügyfélszolgálati tevékenységéért idén ismét elnyerte az energiafogyasztók díját.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások