Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Emléktáblát kapott a közös képviselő

2015. november 5.

Nagy valószínűséggel Goda László az első közös képviselő, akinek emlékét tábla őrzi annak a háznak a falán, ahol élt és dolgozott. Az 1974-ben átadott tíz emeletes, négy lépcsőházas épület 172 lakásának tulajdonosai így tisztelegnek a lakóközösség érdekében 30 éven át fáradhatatlanul végzett munkája és megnyerő személyisége előtt.

Az Örs vezért tere 11-14. szám alatti ház egyik lépcsőházában október 11-én kis ünnepség keretében avatták fel a táblát a 2011-ben visszavonult és két éve elhunyt Goda László emlékére, amit az új közös képviselő dr. Bóné Sándor és Goda László családtagjai koszorúztak meg.

Ilyen megrendelést még nem kaptam, mondta a gravírozó, amikor felkerestük, de néhány mondat után már értette döntésünket - mondta dr. Bóné Sándor, aki emléktábla avató beszédében így emlékezett:

Áldozatos munkája mellett a rengeteg segítséget, odafigyelést, emberséget is köszönjük neki.
Igen ! 30 év. Egy generációnyi idő. Eddig intézte a ház ügyeit Goda László közös képviselőként.

Aki végigélte ezt a 3 évtizedet, tudja mit végzett közben, mi történt ez idő alatt.
Volt minden. Ablakcsere, ÖKO program, lépcsőház tűz, falbontás trolibusszal, IKEA pereskedés, csőtörés és beázás. És sorolhatnánk tovább. Ő intézett mindent. Vállalta a felelősséget, nem panaszkodott. A családja hiányolta csak sokszor. De mindig tudták hol van. A háznál.

Mindenkivel szót értett. A számvizsgáló bizottsági tagokkal és a lakókkal is. Nem tudott haragudni senkire. Amit csinált, azt mindig jól csinálta. Akik vele dolgozhattunk, ismerjük precíz rajzait, táblázatait. Most is használjuk azokat.
Mikor én készítettem egy ábrát Társasházunk szerződéseiről azt megdicsérte, majd még hozzárajzolt. Mindig csak segíteni próbált.

Biztosan mindenki más képet, emléket őriz róla. Én magam előtt látom, ahogy jön szemben a hátsó járdán. Mosolyogva. Sajnos már nem jöhet többé. El kellett mennie.

Hagyott maga után sok mindent. Nekünk egy jól működő társasházat biztos anyagi háttérrel, jövedelmező szerződésekkel.
Sokan irigylik helyzetünket, de azt, amit a munkatársaival ezért Ő tett, kevésbé.
Goda László a döntéseket alaposan megfontolta. Nem vett át sémákat. Hosszú távra tervezett és az idő őt igazolta. Ha nem is könnyen, de meg lehetett győzni. Például a szelektív hulladékgyűjtés szükségességéről. Egy idő után az ügy élére állt és ma is folytatjuk a programot.

Mikor érezte, hogy már nem bírja annyira a terhelést, gondoskodott az utódlásról is.
Ebben a házban az emberek nem csak egymás mellett élnek, hanem törődnek is a másikkal. Ettől TÁRSAS a ház ! Ebben mindenkinek része van, és még most is részese ennek Goda László!
Megbecsülésének jele ez a tábla, s megbecsülést érdemelnek a lakótársak is, hogy egy pillanatra meg tudnak állni emlékezni. Elismerik azt, aki közöttük élt és értük dolgozott.

Szavait egy Szabó Magda idézettel zárta:
„Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad. „

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások