Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Idő előtt távozott a közgyűlésről a hitelesítő - Hogy lesz ebből jegyzőkönyv?

2016. szeptember 8.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hírlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok számára díjmentes jogi tanácsadást biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást

Kérdés
A közgyűlést a jegyzőkönyv hitelesítésre megválasztott személy - egy hosszúra nyúlt vitát követően - elhagyta, és nem lett helyette másik hitelesítő megválasztva.

Mi a teendő ilyen esetben? Elég az egy hitelesítő személy, vagy össze kell hívni ez ügyben egy rendkívüli közgyűlést, hogy új hitelesítőt válasszanak?

2.: Ugyanezen a közgyűlésen a megválasztott jegyzőkönyvvezető nem készítette el 8 napon belül a jegyzőkönyvet. Én elkészítettem a jegyzőkönyvet, mit kell tennem abban az esetben, ha nem hajlandó aláírni?

Válasz
1.: A megválasztott hitelesítőnek addig kell hitelesítenie a jegyzőkönyvet, amíg jelen volt, tehát ott kell aláírnia. A másik hitelesítőnek viszont a jegyzőkönyv végén kell aláírnia.

2.: A jegyzőkönyvet a megválasztott jegyzőkönyvvezetőnek kell elkészítenie. Ha ezt más személy megtette helyette, akkor is szükséges vele az egyeztetés. Ennek oka, hogy az ő felelőssége, hogy mi kerül a jegyzőkönyvbe. Javaslom, hogy együtt próbáljanak olyan jegyzőkönyvet elkészíteni, amelyet aláír a megválasztott jegyzőkönyvvezető és a hitelesítő tulajdonosok is.

Ha erre nincs mód, akkor szükséges új közgyűlést tartani és azon - minden napirendi pontot újra tárgyalva - meg kell hozni a határozatokat, és arról kell jegyzőkönyvet készíteni, hogy a döntések érvényesek legyenek.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások