Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Mit kérdezne a Nemzeti Eszközkezelőtől, ha holnap a szomszédja lenne?

2016. november 10.

Kétségtelen, hogy a jelzáloghiteles csapdába került családok megmentésére eddig a Nemzeti Eszközkezelő bizonyult a leghatékonyabb, egyben leghumánusabb megoldásnak. A társasházi ingatlanok esetében azonban nem csak a bajba jutott tulajdonos, hanem az összes tulajdonostárs érintetté válik az ügylet kapcsán.

Az Eszközkezelő 35 ezer ingatlan megvásárlására kapott felhatalmazást az államtól, s 33.500-at már meg is vett, ami óriási szám, főleg, ha arra gondolunk, hogy az alig hat év alatt létrejött ingatlanmennyiséggel kapcsolatos tulajdonosi feladatok ellátásához a semmiből kellett megteremteni az adminisztrációs és műszaki hátteret is.

Ez persze kevéssé hatotta meg a közös képviselőket, hiszen kezdetben nekik minden információ új volt a működésükre vonatkozóan, ráadásul olyan adminisztrációs terhet kaptak a nyakukba, aminek a jogosságát semmilyen törvényből nem sikerült levezetniük. Eközben pedig a többi tulajdonos csak arra volt kíváncsi, hogy miért engedte köddé válni a bérlővé vált korábbi tulajdonos által felhalmozott, esetenként milliós nagyságú közös költség hátralékot.

Azóta sokat finomodott a kommunikáció és tisztázódott jó néhány kínos kérdés, de ha akadnak még megválaszolásra várók, azokat Ön is felteheti a Nemzeti Eszközkezelő képviselőjének, aki november 17-én, a Közös Képviselők Napján előadását követően válaszol rájuk. 

Kérjük kérdését küldje el e-mailben a tht@tht címre!
Program és DÍJMENTES belépőjegy nyomtatása ITT

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások