Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Napelem, gépészet, szigetelés, ablakcsere - Mire és hogyan pályázhatnak a lakóközösségek 2017-ben

2017. január 30.

Folytatódik az Otthon Melege Program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani - mondta Szabó Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára január 26-án.

A programtól függetlenül indul majd egy a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel elnevezésű uniós hitelprogram is.


A támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászárócserén át a szigetelésig bármire felvehető. Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell.

A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret.

Arról, hogy melyik pályázat mikor jelenik meg, s hogyan pályázhatnak rá az érintettek, a THT február 6-áninduló, országjáró konferenciasorozatán tájékozódhatnak a résztvevők.
Konferencia időpontok városonként ITT

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások