Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése

2017. szeptember 16.

A hazai építőipari kutatás-fejlesztés sikereként, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Murexin Kft. szekszárdi bázisán kifejlesztett új termékcsalád.

A hazai építőipari sajátosságokat is figyelembe véve, speciális alapanyagokból fejlesztette ki a Murexin Kft. szakembergárdája azt a LEWELL aljzatkiegyenlítő termékcsaládot, amellyel most elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. A Murexin magyarországi leányvállalata, létszámbővítéssel, két éve alapozta meg a szekszárdi kutató-fejlesztő munkát, ahol a hazai igényekhez igazodó, Európában is versenyképes termékeket hoztak létre. 
 
- Mivel a hazai építőiparban egyre nagyobb gondot okoz a szakemberhiány, egy olyan termékcsalád létrehozását tűztük célul, amelyet a lehető legkönnyebben tudnak kezelni a felhasználók - fejtette ki Czili Aladár, a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója. 

A LEWELL termékcsalád 6 különböző, a hideg és a melegburkolati munkákhoz alkalmazható aljzatkiegyenlítőből áll. Kifejlesztésénél figyelembe vették a gyakorlatban előforduló lehetséges aljzat típusokat, rétegvastagságokat, a legtöbb hideg- és meleg burkolat típust, valamint a felújításoknál és az új építkezéseknél várható fogyasztói igénybevételeket. Ennek figyelembe vételével az új termékcsalád speciális tulajdonságokkal rendelkezik, a melyek a felhordás és a megszilárdulás során jelentenek könnyebb felhasználást a felhasználók számára. 
 
- Cégünk azt tapasztalja, hogy az építőipari boom az alapanyaggyártásra is kedvező hatással van. Ugyanakkor a jól képzett szakemberek elvándorlása mellett az is gondot okoz, hogy a fiatalok közül egyre kevesebben választják ezt az ágazatot. A Murexin komoly erőfeszítéseket tesz a minőségi szakmai utánpótlás nevelés erősítése érdekében - mondta Czili Aladár.

A Murexin, a Schmid Industrie Holding tagjaként egy 100 éves múlttal rendelkező osztrák családi vállalat, amely most már 27 országban tevékenykedik, több mint 6000 fő munkája nyomán, 1,6 milliárd Euró forgalmat bonyolított 2016-ban. A Murexin magyar leányvállalata 24 éve alakult meg. Az 50 főt alkalmazó vállalat Szekszárdon saját termelőüzemmel és kutatás-fejlesztéssel rendelkezik. A cég tavaly közel 3 milliárd forgalom mellett 146 millió nyereséget ért el.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások