Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Visszakapcsolhatók-e a közművek a közös költséggel tartozó tulajdonosnál?

2017. szeptember 17.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hírlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület tagjainak számára díjmentes jogi tanácsadást biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
Pár hónapja vásároltak egy lakást az általam kezelt házban, s abban az összes közmű ki van kapcsolva. Az új tulajdonos tartozik több havi közös költséggel, viszont arra kér, hogy aláírásommal járuljak hozzá a közművei visszakapcsolásához. Mondtam neki, hogy ameddig nem rendezi az elmaradt közös költségeket, addig semmit nem írok alá.
Megtehetem-e ezt?

Válasz:
Ebben az esetben a közös képviselőnek nem kell semmilyen hozzájárulást adnia ahhoz, hogy a szolgáltatók visszakapcsolják a szolgáltatást! Ha mégis ezt kérte az új tulajdonos, akkor mutassa be a szolgáltató nyomtatványát, amelyen a közös képviselőnek alá kell írnia a hozzájárulást.

Ha a társasház felé is tartozik az új tulajdonos, akkor a közös képviselőnek megállapodást kell vele kötni, hogy milyen formában kívánja rendezni a hátralékokat. Ha ettől elzárkózik, akkor marad a fizetési meghagyás benyújtása a volt tulajdonossal szemben!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások