Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Ezt várhatják a társasházi perek során a közös képviselők és a tulajdonosok

2017. október 30.

Bírák, ügyvédek, jegyző, törvényszéki és kúriai tanácselnök, egyetemi tanár, a törvényalkotó képviselője és dr. Bék Ágnes, egyesületünk elnöke alkotta azt a Kúria által felkért joggyakorlat-elemző csoportot, mely másfél évi kemény munkával rágta át magát azoknak a pereknek az anyagán, melyek ráirányították a figyelmet arra, hogy a társasházi perek kimenetele meglepően ellentmondásos.

A munka célja az volt, hogy az okok feltárása után a Kúria olyan állásfoglalást adjon ki, mely a 25 témakörbe csoportosított esetek tekintetében kiszámíthatóbbá teszi a perek kimenetelét, amit adott esetben törvénymódosítási javaslattal is elősegít.

Az, hogy a 25 téma közül 24-ben sikerült a joggyakorlat-elemző csoport tagjainak egységes álláspontra jutniuk bizakodással töltheti el a közös képviselőket, társasházkezelőket, tulajdonosokat arra vonatkozóan, hogy nagy biztonsággal fel tudják mérni a perekkel vagy azok elmulasztásával felvállalt kockázatokat.

A Közös Képviselők Napja és Társasházi Expón dr. Bék Ágnes gyakorlati példákon keresztül is szemlélteti milyen hatással lesz a társasházak jogszerű működtetésére a Kúria által kiadott állásfoglalás, majd a joggyakorlat-elemző csoport munkájában szintén résztvevő dr. Izsák Orsolya ügyvéddel együtt válaszolnak a rendezvény résztvevőinek kérdéseire.
Részletek és jelentkezés ITT

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások