Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Együttmüködés az ingatlanosok és hitelesek között

2010. június 13.

Az ingatlan piacot több kedvezötlen hatás is érte egy idöben az elmúlt egy évben. Ezek eredményeképp visszaesett a kereslet és csökkentek az eladási árak, aminek oka volt a munkanélküliek számának emelkedése, a reálbérek csökkenése, az állami lakástámogatás megszünése és a hitellehetöségek beszükülése.

Az ingatlanos és hiteles szakmai szervezetek felismerték, hogy a változások új megoldásokat kívánnak a tevékenységet végzök teljes ellehetetlenülése elkerülése érdekében.
A Magyar Ingatlan Tanács és a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezök Egyesülete a felismerést követöen kapcsolatba lépett egymással, rövid idön belül megtalálták a közös érdekeket, és együttmüködésre léptek.Kézdi Zsolt, A Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezök Egyesületének elnöke szerint a hazai helyzet alakulása követni fogja a világban meglévö gyakorlatot. A hitelközvetítés más országokban nem önálló, hanem a hitelcél értékesítéséhez kapcsolódó tevékenység. Az ingatlancélú hitelezésben ezért kézenfekvö megoldás, hogy az ingatlan értékesítöje együttmüködjön a hitelközvetítövel. Az együttmüködés a közös érdekek vonatkozásában leghatékonyabb.

Dr. Sztranyák József, a Magyar Ingatlan Tanács elnöke is kedvezö lehetöséget lát az együttmüködésben azzal a kedvezötlen hatásfokú megoldással szemben, hogy az ingatlanközvetítö maga keressen hitelt is az ügylethez. A megoldás ügyfélmegtartó és elégedettséget kiváltó hatása növelheti az ingatlanok közvetítö útján történö értékesítésének arányát, ami jelenleg jelentösen elmarad a nemzetközi átlagtól.

Mindkét szervezet mögött meglévö jelentös tapasztalat alapján meghatározták közös érdekeiket, céljaikat és pontos munkatervet készítettek, amit a megvalósulás elemzésével értékelnek és aktualizálnak.

Az együttmüködés máris széleskörü érdeklödést váltott ki mindkét tevékenység gyakorlói körében, sokan gyorsan felismerték, hogy versenyhátrányt jelent kimaradni abból.


Saját véleményem: tht@tht.hu
Továbbküldöm a cikket: http://www.tht.hu/hirlevel/offer.php

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások