background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Tudástár Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   


Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete
(TTOE) 
az UIPI (Union Internationale de la Propriete Immobiliere) tagja.

uipiani.gif


A TTOE 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy a közös képviselők, társasházkezelők, intéző bizottságok, számvizsgálók munkáját támogassa, a társasházban élő tulajdonosok részére megfelelő tájékoztatást és információt nyújtáson, valamint elősegítse a két fél közötti sikeres együttműködést. A TTOE feladatának tekinti továbbá a környezettudatosság elterjesztését, az épületek állagának megóvására és korszerűsítésére tett erőfeszítések fellendítését.
Az egyesületi tagság önkéntes, és a tagsági díj befizetésétől számítva egy évre szól, ezért évente újítandó. A TTOE hatósági, kamarai feladatokat nem lát el.

 

A TTOE szolgáltatásai a tagság részére

 • Érdekképviselet: A TTOE szakmailag megalapozott javaslataival eddig több esetben is sikeresen vett részt a tagság és a lakóközösségek számára fontos törvények, rendeletek megszületésében/megalkotásában. A tagság érdekeit képviselő törvénymódosítási kezdeményezésekben közvetlenül is figyelembe vesszük tagjaink javaslatait.
 • Az egyesületi taggyűléseken való részvétel: Kizárólag érvényes tagsággal rendelkezők vehetnek részt.Közös képviselői megkeresés közvetítése: Céges, illetve egyéni vállalkozó tagjainknak értesítést küldünk, amennyiben az egyesülethez közös képviselet ellátása iránt érdeklődő megkeresés érkezik.
 • Előfizetés a Társasházi Háztartás (THT) szaklapra: A tagok automatikusan megkapják Prémium TTOE csomagot. Külön előfizetni a szaklapra nem szükséges!
 • A THT Prémium TTOE előfizetői csomag részeként a tagok díjmentesen részt vehetnek a THT-TTOE által közösen szervezett szakkonferenciákon. Minden konferenciára szükséges az előzetes jelentkezés a meghívókon megjelölt elérhetőségeken!
 • Díjmentes kiadványok biztosítása a megjelölt rendezvényeken való személyes részvétel esetén a THT szaklap kiadójával együttműködve.
 • Jogi konzultáció: Prioritás a jogi kérdések megválaszolásában: a THT olvasó levelei között a TTOE tagok rövidebb határidővel kapnak választ kérdéseikre.
Kérdéseket a www.tht.hu honlapon a „Kérdést teszek fel" menüponton keresztül, írásban tudunk fogadni. Telefonon, illetve más csatornán érkező kérdésekre nem áll módunkban választ adni. Azonnali válaszadás, illetve személyes tanácsadás lehetőségét rendezvényeinken biztosítjuk.
 • A THT/TTOE konferenciákon elhangzott jogi előadások e-mailen keresztül történő automatikus megküldése a rendezvények után (e-mail cím megadása szükséges!)
 
  
 
Hogyan lehet Ön is TTOE tag?

 • Befizeti az éves tagdíjat az alábbi díjtáblázat alapján. (A tagdíjak költségként elszámolhatóak)
 • Elfogadja feltétel nélkül az egyesület Etikai Kódexében foglaltakat.
 
 

A Társasházak és Társasházkezelôk Országos Egyesülete (TTOE) tagdíjainak éves mértéke:

 MegnevezésÖsszeg  
 Társasházak,
Lakásszövetkezetek
(1 társasházra értendő)
Összeg  
 Lakástulajdonos / SZB tag / Közös képviselő (CSAK magánszemély részére számlázható!)

12.000 Ft
 2-10 albetét között12.000 Ft
 Egyéni vállalkozó

17.000 Ft
 11-50 albetét között14.000 Ft
 A közös képviseletet gazdasági társaság keretei között végző személy (Kft., Bt., Zrt, stb.)

25.000 Ft
 51-100 albetét között17.000 Ft
 Egyesület (civil szervezet, alapítvány)

22.000 Ft
 101 albetéttől27.000 Ft
 

A táblázat értelmezése

 • Ha egyéni vállalkozóként, üzletszerűen végzi a közös képviselői feladatokat, akkor az egyesületi tagsági díja évente 17.000 Ft.
 • Ha gazdasági társaságként, üzletszerűen végzi a közös képviselői feladatokat, akkor az egyesületi tagsági díja évente 25.000 Ft. Ekkor a fenti tagsági díj megfizetése esetén a közös képviselő, illetve a gazdasági társaság képviselője kapja meg a THT szaklapot, valamint + 1 fővel (összesen 2 fő) jogosult ingyenesen részt venni a Társasházi Háztartás és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének (TTOE) rendezvényein, konferenciáin
 • Amennyiben egyesületi tagnak - a tulajdonosok döntése alapján - a társasház kíván belépni, abban az esetben az albetétek száma alapján kell a tagsági díjat megfizetni, a THT szaklap kézbesítéséhez konkrét nevet és címet kell megadni.
Fizetni készpénzben a konferenciákon személyesen, vagy átutalással lehet.
 
 

 
 Az egyesület alapadatai  
 
 • Elnevezés: Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete
 • Elnök: dr. Bék Ágnes
 • Kapcsolattartó:
Szabó Adrienn
 +36 20 424 8888
 szabo.adrienn@tht.hu
 • Levélcím: Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE)
  1311 Budapest, Pf. 20.
 • Nyilvántartásba vétel:
Bejegyző határozat száma:
 PK. 61.121/2006/2. 
Nyilvántartási szám:
 12377
Szakmai gazdasági érdekképviseleti tevékenységének kezdete:  2007. február 7.
 


 Az UIPI-ről:

Az Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Uniója (UIPI, Union Internationale de la Propriété Immobilière) egy európai szintű non-profit szervezet, amelynek mára 28 országból 30 egyesületi tagja van, köztük a magyarországi Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE). Ezt a szupranacionális érdekképviseleti szervezetet 1923-ban alapították, szerkezete pedig jól mutatja tevékenységének kiemelt területeit. Négy bizottsága működik, amelyeken keresztül részt vesz az európai uniós döntéshozatalban, foglalkozik olyan kérdéssekkel is, amelyek nem EU hatáskörbe tartoznak (például a helyi adók, a bérleti díjak országos szintű szabályozásai, lakhatási problémák és a társasházi törvények), illetve segíti partnerintézményeit abban, hogy az UIPI nyújtotta előnyöket és szolgáltatásokat közvetlenül is élvezhessék.


 
BELÉPÉSI NYILATKOZAT
a
TÁRSASHÁZAK ÉS TÁRSASHÁZKEZELÔK ORSZÁGOS
EGYESÜLETÉBE
Társasház neve
Társasház címe
Albetétek száma db
Név
Lánykori név
Levelezési cím
A Társasházban betöltött tisztsége:
Telefonszám
Fax
e-mail
(amennyiben korábban már regisztrált a THT weboldalán, az ott megadott e-mail címét adja meg)
Az Egyesületbe tagként kíván belépni:    
Az Egyesületbe Társasházként kíván belépni:    
Az Egyesületet pártoló tagként kívánja támogatni:    
Kelt:  Város   Dátum 
(c) Társasházi Háztartás 2022 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva