Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Februártól Kovács Pál az energiaügyekért felelős államtitkár

2012. január 30.

Kovács Pál eddigi helyettes államtitkár váltja február 1-jével a megbízatásáról a tavaly év végével lemondó Bencsik Jánost az energiaügyi államtitkári poszton. A kinevezéséről szóló határozatot várhatóan a következő napokban hirdeti ki Schmitt Pál köztársasági elnök.

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár december elején közölte, hogy lemond, megbízatása december 31-én szűnt meg. A korábbi államtitkár akkor Facebook-oldalán úgy fogalmazott: a rezsibefagyasztásnál van igazságosabb és ellátásbiztonsági szempontból is szerencsésebb megoldás, de tudomásul vette, hogy javaslata elvérzett, a kormány által támogatott megoldáshoz ugyanakkor "nem rendelkezik kellő felkészültséggel".

Utódja, Kovács Pál 2010 óta az NFM energiaügyi helyettes államtitkára volt, innen lép most előre. Pályája elején a Paksi Atomerőműnél dolgozott, majd évekig atomenergetikai szakértő volt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD atomenergia-ügyi ügynökségénél, illetve 2009-től a szaktárca energiagazdálkodási és szabályozási főosztályán. 

Az NFM sorainak rendeződése reményt adhat arra, hogy a társasházak szempontjából fontos, pályázatokkal kapcsolatos döntések időben megszülethessenek.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások