Construma - HUNGEXPO

CONSTRUMA 42. NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS
2024. ÁPRILIS 10-14.

VÁRJUK MÉG A KIÁLLÍTÓI JELENTKEZÉSEKET IS!
FOGLALJA LE AZ UTOLSÓ HELYEK EGYIKÉT!

CONSTRUMA OTTHONTEREMTÉSI KIÁLLÍTÁSI CSOKOR

2024-ben április 10-14. között 42. alkalommal kerül megrendezésre a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás, mely a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor részeként az építőiparhoz, megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat öleli fel. Minden páros évben a kiállítás kiegészül az épületgépészet tematikáival is.

A CONSTRUMA csokor hazánk és egyben a közép-kelet európai régió kiemelkedő otthonteremtési fóruma, mely minden évben tavasszal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Bízva az építőipar, épületgépészet és lakberendezés szorosan összefonódó területeinek erősödésében és további fejlődésében, már a jövő évi kiállítási csokor előkészítésén dolgozunk, amelyre már várjuk a kiállítói jelentkezéseket. A szükséges dokumentumok az alábbi gomb segítségével érhetőek el.


CONSTRUMA 41. NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS

VISSZATEKINTÉS 2023

A közép-kelet európai régió kiemelkedő építőipari, épületgépészeti és lakberendezési fórumán idén mintegy 500 kiállító mutatta be újdonságait. A kiállítói kínálat megtekintése mellett számos szakmai konferencián, bemutatón, előadáson vehetett részt az a több mint 30.000 érdeklődő, akik a kiállítási csokor ideje alatt kilátogattak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Az első napon ünnepélyes megnyitó keretében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára. A megnyitó keretében kerültek átadásra a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM Díjak.

Az idei szakmai programok és a kiállítási csokor fókuszában a jövő építőipari kihívásai – az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság – álltak. Kiemelt téma volt a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt. Nagy érdeklődés kísérte a 15. alkalommal megrendezett Szolár Konferenciát és Solar Race-t, a napelem kivitelező szakemberek versenyét. Kiemelt eseményei voltak a kiállítási csokornak a Magyar Építész Kamara, valamint a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara továbbképzései, a Tetős Szakemberek Találkozója, és a kiállítási csokor egyik fő szakmai partnere, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által rendezett konferencia.

A Magyar Mérnöki Kamara energetikai tanácsadása, a Budapesti Építész Kamara konferenciája és az Open Stúdió keretében bemutatkozó építészirodák tovább színesítették a kiállítási csokor programkínálatát.

A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán, az OtthonDesign központjában szintén a fenntarthatóság és az energiahatékonyság állt. Sok érdeklődőt vonzott a Lakberendezők Országos Szövetségének lakásbelsőt imitáló enteriőre, amelyben a látogatók megtekinthették a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat. A DESIGNMátrix, egy 100 négyzetméteres installáció volt,amelyben a tervezők bemutatták az aktuális újdonságokat.

Visszajelzések alapján sikeres volt, magas részvétellel a FABUNIO – Magyar Bútor és Faipari Szövetség által szervezett konferencia, az immár hagyományos WOODLIKE Workshop, valamint az Ezer színű fa című kiállítás, melynek célja a hazai kortárs tervezők által készített fatárgyak bemutatása volt a tágabb nagyközönség és a faiparos szakma számára. A Magyar Design standot és a Kőfaragó Ipartestület konferenciáját, kőfaragó bemutatóját szintén nagy érdeklődés övezte.


CONSTRUMA

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A CONSTRUMA kiállítási csokor zászlóshajója, a hazai legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás. Tematikája lefed mindent, ami az építkezéshez szükséges, amire az építőipari szakembereknek vagy az építkező végfelhasználóknak szüksége van.

A CONSTRUMA több évtizede a hazai építőipar szakmai csúcstalálkozója, ahol a jövő építőipari kihívásaira keresik a választ az ide érkező szakemberek.

A legújabb technológiák bemutatását a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja. A kiállítást széleskörű szakmai támogatottság és gazdag konferencia program kíséri, melynek tervezett programjában nemzetközi vonatkozású rendezvény és nagyszabású építőipari szakmai találkozó is szerepel. A szakmai programok és a kiállítás fókuszában minden évben a jövő építőipari kihívásai állnak.

A hazai gyártók által fejlesztett, a vezető nemzetközi kiállítások után Magyarországon először bemutatni kívánt újdonságok számára a legkiválóbb szakmai fórum a CONSTRUMA, ahol a lehető legszélesebb szakmai és végfelhasználói körrel tudja megismertetni a terméket.

A kiállítók innovatív fejlesztéseinek kiemelt figyelmet szentelünk a CONSTRUMA DÍJ keretében. Rangos szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, és a nyertes cégek már a kiállítás előtt a figyelem középpontjába kerülhetnek termékükkel.

A kiállítási csokor szakmai tartalmát szakmai partnereinkkel szorosan együttműködve hangoljuk össze a piac igényeivel.