Barion Pixel

15. alkalommal adták át az OTP Business Társasházi pályázat díjait

2023. augusztus 8.
OTP_Bank_Tarsashazi_Palyazat_2023.pngKözösségi helyszínként éled újjá egy négyszáz lakásos lakótelepi tömbház korábban lomtárként használt helyisége az OTP Business Társasházi pályázata segítségével. Emellett fűtési és világítási rendszerek korszerűsítése, tetőszerkezet javítása és napelemes energiaellátás megvalósítása is szerepel a 15. alkalommal kiírt pályázat nyertes megoldásai között. A szakmai zsűri a közel ezer beérkezett pályázatból választotta ki a legjobbakat, melyek megvalósításához az OTP Bank összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

Az OTP Bank másfél évtizedes Társasházi pályázata révén is támogatja a lakóközösségeket a környezetük megújításában, korszerűsítésében, valamint az épületek és a lakók biztonságát célzó fejlesztések megvalósításában. A támogatás odaítélése során kiemelt figyelmet fordított a szakmai zsűri a fenntarthatóság, energiatakarékosság és a környezetvédelem szempontjaira.

Nyertes pályázatok
A nyertes pályázatok között szerepel egy fővárosi négyszáz lakásos, közel ezer fős paneltömb beruházása is. A korábban kihasználatlan, jobbára lomtárként funkcionáló földszinti közös helyiségüket alakítják át klubbá, amit eredetileg a gyermekes családok programjaihoz szántak. Időközben azonban a lakóközösség lelkesedése révén előadások, foglalkozások, hobbikörök helyszínévé is válhat a terem, aminek vizesblokk- és fűtésfelújítása a pályázati támogatásból történik majd.

Szintén a pályázat révén újul meg a várpalotai Árpád utca egyik társasházának fűtési rendszere, valamint a csapadék gerincvezetéke. De a budapesti Bécsi úton és a Pillangó Parkban található egyes társasházak lakóközösségei is rövidesen nagyobb biztonságban és komfortosabban érezhetik magukat. Az előbbi esetén a tetőszerkezet javítását végezhetik el, az utóbbinál pedig a napelemes energiaellátást alakíthatják ki a pályázaton elnyert támogatás segítségével. A nyertes pályázatok között emellett szerepel menekülési útvonal biztonságossá és egyben energiatakarékossá tétele, lépcsőházi bejárati ablakok és ajtók cseréje, valamint szellőzőrendszer korszerűsítése is.

Idén 30 millió forintos támogatást osztottak ki
A lakásszövetkezetek és társasházak támogatását célul kitűző felhívás közel ezer pályázója közül a 15. évforduló apropóján 15 nyertes pályamunkát választott ki a szakmai zsűri, melyeket az OTP Bank a tavalyi összeg duplájával, összesen 30 millió forinttal támogat. Az első helyezett 2,7 millió forintot kap a megvalósításra, azonban a legkisebb támogatás is eléri az 1,3 millió forintot, ami óriási segítség az érintettek számára a több millió forintra rúgó beruházásokhoz.

Dancsne_Engler_Bernadett_OTP_Bank-300x200.jpg

„Visszaigazolja a pályázat létjogosultságát, hogy évről évre ilyen sok a jelentkező. Számunkra is öröm, hogy a vissza nem térítendő támogatásunkkal összesen 80 millió forintnyi építőipari beruházáshoz járulhatunk hozzá. De talán még fontosabb, hogy a közösségépítéshez, a fejlesztések megvalósításával a lakástulajdonosok összefogásához is hozzá tudunk tenni, szebbé téve több ezer ember mindennapját. A korszerűsítések, fejlesztések energiakímélőbbé, környezetbarátabbá és fenntarthatóbbá teszik az épületeket, ráadásul segítenek a szemléletformálásban. Ez az oka, hogy az értékelés során is ezeket a megoldásokat részesítettük elsősorban előnyben" - mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási területének vezetője a díjátadó eseményen.

Az OTP Bank a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély Programját is támogatta
Idén a lakóközösségek nemcsak maguk számára nyerhettek vissza nem térítendő támogatást a fejlesztési terveik megvalósítására, hanem egy rászoruló család lakhatási körülményeinek a javításához is hozzájárulhattak, ugyanis az OTP Bank minden századik benyújtott érvényes pályázat után 1 millió forinttal támogatta a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély Programját. Ennek eredményeként 10 millió forinttal támogatja a bank a szervezetet, melynek képviseletében Szegfalvi Zsolt szintén felszólalt az eseményen. A szervezet ügyvezető igazgatója elmondta, hogy fontosnak tartják a kezdeményezést, amely jó példája a széleskörű összefogással megvalósított, a meglevő épületállomány korszerűsítését és energiahatékonyságot célzó mintaprogramoknak. A támogatásból önkéntes munkával egy a lakhatását elvesztett kisgyermekes család számára hoznak létre méltó és megfizethető otthont.

Az idei OTP Business Társasházi pályázatán lakóközösségek indulhattak és pályázhattak a külső és belső, közös terek használatára irányuló fejlesztési ötletekkel, az üzemeltetést hatékonyabbá, fenntarthatóbbá és környezetkímélőbbé tevő tervekkel, vagy akár állagmegóvásra és akadálymentesítésre vonatkozó elképzelésekkel.

A Társasházi pályázat keretében - a korábbi évekhez hasonlóan - a nyertes pályázatok benyújtói 100.000 forint értékű ajándékutalványt is nyertek.

További híreink


Ezekkel a pályázatokkal juthat februárban plusz pénzhez társasháza 2024. február 12.
forint_uj1.jpgA THT 2024-ben is követi a társasházakat, lakásszövetkezeteket érintő pályázatokat. Most éppen a Budapest XIII. kerületi önkormányzat a legaktívabb, de például a Fővárosi Önkormányzatnál is lehet pályázni plusz pénzre. A jelenleg elérhető pályázatok részleteit a cikkünkben olvashatják.

Ezek az aktuális pályázatok társasházak számára 2024. január 10.
forint.jpgTHT 2024-ben is összegyűjti minden hónapban, hogy milyen pályázati lehetőségei vannak a hazai társasházaknak. Íme az aktuális pályázatok.

Pályázati lehetőségek társasházaknak 2023. december 7.
penz.jpgA THT fontosnak tarja, hogy minden hónapban tájékoztassa az olvasóit arról, hogy milyen pályázati lehetőségei vannak a hazai társasházaknak, legyenek azok a fővárosban vagy vidéken.

Így juthatnak pénzhez a társasházak Budapesten 2023. november 3.
kozoskepviselo_penz.jpgA THT hónapról hónapra összeszedi, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak a hazai társasházaknak. A budapesti kerületek mellett jelenleg Debrecenben van még nyitva pályázati lehetőség a hazai társasházak számára.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
Közgyűlés összehívása a társasház számára kedvező pályázati lehetőség esetén 2023. október 16.
kozgyules.jpgKöteles-e összehívni a közgyűlést a közös képviselő, ha a társasház számára alkalmas pályázati lehetőségről értesül? Tulajdonostársként értesítettem a közös képviselőt egy társasházak számára meghirdetett pályázatról. A pályázati feltételeknek megfelel a társasház. Véleményem szerint a pályázati lehetőség jelentősen érinti a társasház gazdálkodását és mivel a közös képviselő - tisztségéből következően - általános értelemben köteles a tulajdonostársak érdekében eljárni, ezért hatáskörében nem dönthet úgy, hogy ne induljon a társasház a pályázaton. Dr. Havas-Sághy Gábor, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Ezekben a budapesti kerületekben és városokban juthat pénzhez a társasház pályázati forrásokból 2023. október 12.
forint.jpgÖsszeszedtük az októberben is rendelkezésre álló társasházi pályázatokat. Jelenleg budapesti kerületekben, Pécs és Debrecen városokban állnak rendelkezésre külső források a lakóközösségek számára.

Zöldterületek, homlokzatfelújítás, postaláda csere, panelprogram 2023: itt vannak az aktuális társasházi pályázati lehetőségek 2023. szeptember 15.
penz.jpgA THT összeszedte az aktuális, még benyújtható pályázatokat a budapesti, továbbá a fővároson kívüli társasházak és lakásszövetkezetek részére. 

Ezek az aktuális pályázatok futnak budapesti társasházaknak 2023. augusztus 18.
Iratbetekintes.jpgÖsszegyűjtöttük, hogy augusztusban még milyen aktuális, még beadható pályázatok állnak rendelkezésre a budapesti társasházak és lakásszövetkezetek részére.

Azbesztmentesítési pályázat társasházaknak is! 2023. július 12.
azbeszt-800x490.jpgAz NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére. A támogatás egyszeri, nem pénzbeli támogatás. A támogatás a benyújtott pályázati dokumentáció alapján megállapított mennyiségű azbeszt tartalmú építési hulladék elszállítására és ártalmatlanításra történő átadási tevékenységre vonatkozik. A pályázatokat 2023 július 14. 8.00 órától - keretkimerülésig, de legkésőbb 2023. augusztus 04. 24:00 óráig kell benyújtani. 

A jó közös képviselő titka: kellő affinitás, alázat, és tenni akarás 2023. július 4.
szabodavid.jpgA THT interjúja Szabó Dáviddal, aki 2022-ben elnyerte "Az év pályázati guru" THT szakmai díját. 

Közös képviselőt keres a faluház: több mint 900 albetét a tét 2023. június 23.
faluhaz.jpgA Budapest III. kerületében található, 1971-ben épült Faluház-Társasház pályázati felhívást tett közzé a közös képviselet ellátására. A feladat összetettségét az alábbi adatokkal lehet talán a legjobban érzékeltetni: 903 albetét, melyből 886 lakás, 7 üzlet, 10 garázs, közel 18.000 négyzetméter közös terület, 15 lépcsőház. 

Itt vannak az aktuális pályázatok budapesti társasházaknak 2023. május 15.
penz.jpgA THT összegyűjtötte, hogy milyen aktuális, még beadható pályázatok állnak rendelkezésre társasházak és lakásszövetkezetek részére.

Hamarosan zárul az OTP Business Társasházi pályázata – a társasházak és lakásszövetkezetek lakói 2023. május 15-ig adhatják be pályázatukat 2023. május 9.
OTP_palyazat_2023.jpgMinden évben aktuális kérdés a társasházak korszerűsítése, amihez idén is hathatós segítséget nyújthat az OTP Business Társasházi pályázata. Az immár 15. alkalommal meghirdetett kezdeményezés a korábbiaknál magasabb keretösszeggel, összesen 30 millió forinttal támogatja a nyertes lakóközösségeket céljaik elérésében.

Hathatós segítség a lakóközösségeknek 2023. február 15.
OTP_palyazat_2023.jpgA rezsiköltségek növekedésével a korábbinál is aktuálisabb kérdéssé vált a társasházak korszerűsítése, azonban az építőanyagok és munkaerőköltségek növekedésével a lakóközösségeknek is egyre nagyobb nehézséget jelent e beruházások biztos pénzügyi hátterének megteremtése. Az OTP Business idén 15. alkalommal meghirdetett Társasházi Pályázatán összesen 30 millió forinttal támogatja a nyertes lakóközösségeket céljaik elérésében.

Pályázat: vissza nem térítendő milliók budapesti társasházak belső udvarainak és homlokzatainak zöldítésére 2023. február 9.
zoldfal2.jpgA Fővárosi Önkormányzat egyik fontos célja a város zöldfelületeinek növelése. Ennek egyik lehetséges iránya a vertikális zöldítés, az épületek külső falainak növényesítése. Ez jó megoldás lehet a kifejezetten zöldfelülethiányos városrészek zöldítésére. Így nemcsak szebbek, de nyáron hűvösebbek is lehetnek a szűk belvárosi utcák, azaz élhetőbbé válik Budapest. A Fővárosi Önkormányzat a homlokzatzöldítésre összesen 50 millió Ft-ot, udvarok zöldítésére pedig épületenként akár 3 millió forint támogatást nyújt.

Kamatmentes kölcsönre pályázhatnak az erzsébetvárosi és a XIII. kerületi társasházak 2023. január 16.
felujitastarsashaz.jpgBudapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsága pályázatot ír ki az Erzsébetváros közigazgatási területén lévő társasházak és lakásfenntartó szövetkezeti házak számára energiahatékonysági és klímavédelmi munkáinak támogatására. A A pályázat 2023. január 16-tól 2023. szeptember 15-ig él. A xIII. kerületben hasonló feltételekkel szintén január 16-ától lehet pályázni, év végéig.

Akár 3 millió Ft támogatás a fővárosi társasházak belső udvarainak zöldítésére 2023. január 13.
Kertkapcsolat.jpgA Fővárosi Önkormányzat épületenként akár 3 millió forint támogatást nyújt arra, hogy a lakóközösségek zöldebbé tegyék belső udvaraikat. A pályázat leadási határideje 2023. március 3.

Tukarcs József, OTP: Lakóközösségi finanszírozás a piaci bizonytalanságok között 2022. december 6.
tukarcs.jpgA 2022-es Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo harmadik előadója Tukarcs József, az OTP Bank Nyrt. Társasházi értékesítési szakértője volt, aki előadása elején hangsúlyozta az ügyfelek, jelen esetben a társasházak és a lakószövetkezetek, illetve a bankok közötti személyes kapcsolattartás és a folyamatos kommunikáció fontosságát.

XIII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo: Készül az új társasházi törvény! 2022. november 17.
kkn_header.jpgBanai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatójának köszöntője után Dr. Bogdán Tibor kormánybiztos tartott előadást a készülő új Társasházi Törvény kapcsán. Az elmondottakra közel 1000 ember volt kíváncsi a helyszínen. 

Ismét lehet pályázni napelemek telepítésére, a társasházak ezúttal is hoppon maradnak 2022. szeptember 8.
20220907_napelem_1.pngNovembertől akár 2,3 millió forint összegű, 100 százalékban vissza nem térítendő támogatást is lehet igényelni napelemek telepítésére, amely azonban társasházi szinten sajnos nem értelmezhető. 

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások