Barion Pixel

Ezek a témák várják az érdeklődőket az INGATLAN 2024 - Ingatlankezelők, -beruházók, -közvetítők és -felújítók Napja Konferencia és EXPO rendezvényünkön november 5-én!

2024. július 23.
KONFERENCIA.jpgIdén novemberben először várjuk az INGATLAN 2024 című konferenciára és EXPO-ra, ahol az ingatlanszakma képviselői és ügyfelei találkozhatnak egymással. A rendezvényen jelen lesznek az ingatlankezelők, a beruházók, az ingatlanközvetítők, az ingatlanfelújítók, a befektetők és az ingatlant finanszírozók is. Ügyfeleik is ott lesznek: magánszemélyek és cégek tulajdonosai, döntéshozói. Akik ingatlanvagyonnal rendelkeznek, és terveik vannak hasznosítására, eladására, vételére.

Előadóink a szakma legjelesebb képviselői lesznek. Minden témában jut idő érdekes beszélgetésekre is. A kiállítók, az előadók és a konferencia vendégei egész nap egymással ismerkedhetnek, tapasztalatokat cserélhetnek és persze, üzleteket is köthetnek. A rendezvény részvételi díj ellenében látogatható, a THT előfizetők a THTINGATLAN2024 kuponkóddal 14 900 Ft+áfa kedvezményes áron regisztrálhatnak a www.ingatlan2024.hu oldalon keresztül.

A konferencia előadásai az alábbi témákat fogják felölelni

1. Plenáris: Ingatlanpiaci trendek

• Merre húzza idén a gazdaság az ingatlanpiacot? Fellendülésre várva!
• Építőipar! Megindult a növekedés! Kormányzati tervek a beruházási kedv érdekében.
• Mi újság a lakáspiacon? Családi házak, társasházi lakások, bérletek kereslete-kínálata.
• Ingatlanberuházók, -fejlesztők üzleti számításai. Hol van most számukra vonzó terep?
• Nagy spórolási lehetőségek az épületek energiapazarlásának csökkentésében.
• A zöldítésben a jövő. Ahol a technológiai és fenntarthatósági szempontok összeérnek.
• Innovatív fintech megoldások az ingatlanpiacon.
• Miért jó, ha az ingatlanoknak van szervízkönyve?
• Irodabérlet, raktár, logisztika. Home office miatt: le, ellátási lánc miatt: fel.
• Cégben tartsuk az ingatlant, vagy magánvagyonban? Óriási adózási többlettel jár az egyik!

2. Pénzfórum: Pénz! Pénz! Pénz! Honnan szerezzünk?

• Magán-, és intézményi befektetők elvárásai.
• Beruházáshoz hitel vagy más pénzügyi lehetőségek.
• Mire vigyázzunk az ingatlanbiztosítás megkötésekor?
• Pénz az ingatlanban. Pénz az ingatlanhoz. Adás, vétel, közvetítés.
• Ingatlanbecslés. Ne hagyd ki a vásárlás előtt. Sok minden kiderülhet, amikor már késő!

3. Ingatlankezelők szekciója: Sok új elvárás, amihez igazodni kell!

• Egyre nagyobb felelősség a társasházkezelőkön. 1,5 millió lakás érintett.
• e-ING. Készüljünk fel az ingatlan-nyilvántartási rendszerre!
• A felújítás, megújítás, átépítés legnagyobb megrendelői a társasházkezelők. Mi van most az érdeklődésük középpontjában?
• A társasházi ingatlanbefektetések kockázatai. eHÁZ.
• Milyen új ajánlatok jelentek meg a piacon a társasházkezelők feladatainak megoldásához?

4. Ingatlanberuházók szekciója: Kitörési lehetőségek az árak, költségek és megrendelések fogságából.

• Ingatlanberuházók mozgási iránya, érdeklődési körük.
• Külföldi ingatlanberuházókra várva.
• Ingatlanalapok, tőzsdei cégek és az ESG. 360 fokos fordulat a gondolkodásmódjukban. Előnyben a zöld!
• Intézményi befektetők és magánbefektetők legújabb kedvencei.

5. Ingatlanfelújítók szekciója: Nekik áll most a zászló!

• Építőipar végre növekedésben. Építőanyagárak alakulása.
• Új, hasznos szolgáltatási ajánlatok a felújítók részéről a társasházkezelők részére.
• Új, innovatív építkezési, felújítási, karbantartási és energiaköltség-csökkentési megoldások.
• Miért érdemes beruházni a felújításba?
• Rendszeres karbantartásban van a spórolás.
• Energetikai rendszerek felújítása. Miért éri meg?
• Home staging, az új értéknövelő szolgáltatás. Költs rá, hogy még többért add el!
• Okos otthonok, irodák. Nem csak vízió!

6. Ingatlanközvetítők szekciója: A szakma képviselőinek fóruma a legfontosabb kérdésekről.

• Hol hirdessük meg a leszerződött ingatlanokat?
• Tömörüljünk a nagy ingatlanközvetítő cégekbe, vagy maradjunk egyedül?
• Kisebb területen legyünk szakértők, vagy nagy országos láncokhoz kötődjünk?
• Hány százalék most a jutalék?
• Miért van ekkora fölénye a lakáshirdetésekben a legnagyobb portálnak?
• Milyen szabályok szerint kell dolgozni ahhoz, hogy az ügyfél bizalmát elnyerjük?
• Mi most az eladható és mi az eladhatatlan ingatlan az országban?


REGISZTRÁCIÓ és részletes program hamarosan: www.ingatlan2024.hu

További híreink


Csinos kamatbónuszokkal csábítják a magánszemélyek mellett a társasházakat is az újjáéledt lakástakarékok 2024. július 18.
persely.jpgNagy horderejű változás volt a lakásra gyűjtők életében, amikor 2018 októberében megszűnt a lakástakarék megtakarítások után járó 30 százalékos, de legfeljebb évi 72 ezer forintos állami támogatás. Végül 2023-ig kellett várni arra, hogy feltámadjon és erőre kapjon a lakástakarékok piaca. Jelenleg három hitelintézet kínál, ráadásul többféle konstrukciót is a témában. Pozitív változás, hogy eltűnt a korábbi havi 20 ezer forintos megtakarítási plafon, valamint, hogy egy magánszemélynek/egy társasháznak akár több LTP szerződése is futhat párhuzamosan.

Mindjárt öt éves a Babaváró hitel - de nem mindenki ünnepel 2024. június 20.
sok_a_berleti_dij.jpgMost július 1-jén lesz öt éve, hogy az első kérelmezők benyújthatták igényüket a Babaváró hitelre, amely egy szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélküli kölcsön maximum 10 millió forint összegben. Lényege: a hitel hátralévő része az első gyermek igazolása után kamatmentessé válik, a második gyermek után pedig a hitel támogatássá alakul: az aktuális fennálló tőketartozás 30%-át, ha pedig a harmadik baba is igazolásra kerül, a teljes fennálló tartozást elengedik. Sokan azonban nem tudják a vállalt időre teljesíteni a gyermeke(ke)t. Közülük több, gyermek nélküli kérelmező élhet a méltányosság lehetőségével, de nem mindenki. Most egy törvénymódosítás miatt felcsillant a remény arra, hogy az ő helyzetük is rendeződik.

Félbemaradt társasházak II.: Mi az, amit mi megtehetünk azért, hogy ne kerüljünk ilyen lehetetlen helyzetbe? 2024. június 18.
Hermina_Happy_Land_III._2.jpgEgy lakás vásárlása egy ember életében a legkomolyabb ügylet, újépítésű lakást venni ráadásul még rizikós is. Az alábbi összefoglalónk célja, hogy útmutatást adjon a leendő újépítésű lakást vásárlók számára a nehézségeket és jogi kockázatokat figyelembe véve, amelyekre különös figyelmet kell fordítani ingatlanbefektetéseink során.

Félbemaradt társasházak I.: Amikor se lakás, se pénz - helyette feljelentések és perek végtelen sorozata oda-vissza 2024. június 3.
Hermina_Happy_Land_III._1.jpgVarga Mihály pénzügyminiszter elmúlt hetekben tett bejelentése szerint a kormány további két évvel hosszabbítja meg az idén év végén lejáró kedvezményes lakásáfát, így 2026. december 31-ig az új építésű lakásokat (150 négyzetméterig) csupán 5%-os áfakulcs terheli. A lakásáfa meghosszabbítása, a CSOK - vissza nem térítendő - vidéki változata, a CSOK-hitel, az újonnan bevezetett CSOK Plusz, a lakáscélú kölcsönhöz adott 10%-os önerő-kedvezmény bevezetése és a Babaváró kölcsön összegének megemelése folytán a beruházási kedv és az újépítésű lakások iránti kereslet nem fog csökkenni, az biztos.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
BÉRBEADÓK figyelem! Aki diákoknak ad bérbe lakást, szobát, segítse az UIPI munkáját véleményével! Legyen Ön is részese a megoldásnak! 2024. május 21.
HOME3_survey_poster_EN_3.pngThe International Union of Property Owners (UIPI), azaz a Lakástulajdonosok Nemzetközi Szövetsége most felmérést készít a MAGÁNBÉRBEADÓK szemszögéből az EURÓPAI DIÁKSZÁLLÁSOKRÓL. A szervezet célja, hogy értékes információkat és adatokat gyűjtsön az UIPI szakpolitikai munkájához az ágazatnak ezen különleges részével kapcsolatban, amely jelenleg - sajnos - jelentős válsággal néz szembe. Támogassa a szervezet munkáját és a diákok helyzetét azzal, hogy kitölti a kérdőívet!

Készüljünk a felpörgésre! Biznisz az ingatlanban – 2024. KONFERENCIABESZÁMOLÓ 2024. április 4.
PP_logo.jpgKedvezőek az ingatlanpiac növekedési kilátásai 2024-ben! Az ingatlanpiac jelenlegi helyzetével, kilátásaival és aktuális témáival foglalkozott mélyrehatóan a BIZNISZ AZ INGATLANBAN - 2024. című PP Konferencia, melyen a számos érdeklődő mellett a THT is képviseltette magát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székházában. Cikkünkben a konferencia legérdekesebb előadásaiból szemezgetünk.

Amivel mindenki jól járna: az a magyar lakások mélyfelújítása 2024. április 3.
melyfelujitas.jpgA magyar lakóingatlan-állomány energetikai szempontból rendkívül elavult, ami hozzájárul a pazarló energiafelhasználáshoz, ezáltal pedig a növekvő károsanyagkibocsátáshoz, a megélhetési költségek növekedéséhez és hazánk tartós energiafüggőségéhez. A hazai lakóépületek érdemi megújulásához azonban évente legalább 100-150 ezer lakóingatlant kellene korszerűsíteni. Ezért a hazai épületfelújítás felgyorsításáért egy olyan szakmai összefogás jött létre, amit az Egyensúly Intézet kezdeményezett, és amelyhez már több mint egy tucat piaci és szakmai szervezet csatlakozott.

Fővárosi Lakásügynökség alakult a megfizethető lakhatásért 2024. március 21.
Tarsashazalapitas.jpgElindult a Fővárosi Lakásügynökség, a Budapesti Önkormányzat új projektje a megfizethető bérlakások számának növelésére - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester és Kovács Vera, a lakásügynökség vezetője. A bérlőket majd névjegyzék- és pályázati rendszeren keresztül választják ki, akiknek megfizethető és biztonságos lakhatást kínálnak.

Albérleti támogatás igényelhető 180 ezer forintig - ezzel is segítenék a harminc év alattiak elhelyezkedését 2024. március 20.
fiatalok_csapatban_dolgoznak.jpgÁprilisban indul a kormány 200 milliárd forintos keretösszegű, harminc év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz programja - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Ébredés: vége az olcsó rezsi illúziójának 2024. január 18.
Lepusztult_tarsashaz.jpgMegjelent a Habitat for Humanity Magyarország idei éves, lakhatási szegénységéről írt jelentésének harmadik fejezete, amely az energiaválság hazai következményeit, a rezsicsökkentés hatásait, a hazai lakóépület-állomány korszerűsítések sürgető szükségét elemzi. 

THT podcast: Mit hozhat a 2024-es év az ingatlanpiacon? 2024. január 8.
podcast2.pngSzilber Szilvia társasházszakértő vendége Borsi László, a Hatoscsatorna Lakásvásár műsorának szerkesztő-műsorvezetője. 10 éves az egyedülálló Lakásvásár és 35 éves az ingatlanpiac. Történetek az ingatlanpiac kezdetétől napjainkig, jótanácsok a társasházi lakóknak 2024-re.

Mélyponton: lakáspiac, lakáshitel piac, építőipar 2023. december 20.
Lepusztult_tarsashaz.jpgA Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2023. novemberi lakáspiaci jelentése alapján jelentős változások figyelhetők meg a magyar lakáspiacon. A DunaHouse ingatlanközvetítő mérései szerint 2023-ban Budapest és vidék lakáspiacán is csökkent a befektetési céllal lakást vásárlók aránya. Budapesten ez az arány a harmadik negyedévre 36 százalékra csökkent a korábbi 42 százalékról, vidéken pedig 23 százalékra az előző 32 százalékról.

A lakhatás luxus, nem pedig alapjog? 2023. december 6.
berlakas_1200x900.pngMagyarországon az elmúlt egy évben rendkívüli mértékben növekedtek a megélhetés költségei. Ez egyrészt a lakhatási, elsősorban a rezsiköltségek megugrásával járt, másrészt pedig azzal, hogy az elszálló árak miatt egyre nehezebb kigazdálkodni a lakhatás költségeit. - derül ki a Habitat for Humanity idei éves lakhatási szegénységéről írt jelentéséből.

Dől az ingyen pénz a lakáspiacra – Jó ez nekünk? 2023. december 4.
inflacio_tarsashaz.jpgKorábbi cikkeinkben már írtunk a családok számára jövő év elejétől elérhető CSOK Plusz-ról, amely kapcsán Csák János miniszter egy kérdésre adott válaszában azt nyilatkozta, hogy annak bevezetése után a kormány nem számol az ingatlanpiacon árfelhajtó hatással. A miniszter kijelentése elgondolkodtató, mert több körülmény is van, ami a fenti jóslatot támasztja alá, azonban sok olyan is, ami pont az ellenkezőjét.

Utca szintű lakásár-térképet készített a KSH 2023. november 29.
kshterkep.pngMegújult formában és kibővült tartalommal, valamint egy, területi és időbeli összehasonlítást lehetővé tevő lekérdezőfelülettel jelentkezik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Ingatlanadattár című kiadványa, amely a lehető legrészletesebb területi bontásban mutatja be a használt lakások négyzetméterárát: a települési (a fővárosban a kerületi) átlagárak mellett a városokban utcánként is közli az átlagos árakat és azok relatív szórását. A lekérdezőfelületet sajtótájékoztató keretében mutatta be a KSH.

Legalább 3 millió embert érint ma itthon a lakhatási szegénység 2023. november 29.
lakhatási szegénységMegjelent a Habitat for Humanity idei éves lakhatási szegénységéről írt jelentése (immáron tizenkettedik alkalommal), melynek első két fejezetét mutatta be november elején a két szerző, Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója, valamint Ámon Katalin, a Közép-európai Egyetem (CEU) PhD-hallgatója. A jelentés harmadik része még készülőben, de az eddigi két fejezetből így is sok érdekesség közül tudtunk szemezgetni.v

Csökkennek a lakásárak Magyarországon és az EU-ban is 2023. november 24.
Ingatlanpiaci_korkep.jfifA KSH adatai szerint a forgalom csökkenése nem állt meg, 2023 I. negyedévben 36%-kal, a II. negyedévben 20%-kal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint az előző év azonos időszakában. A használt lakások ára 2023 I. negyedévében 3,9%-kal nőtt, a II. negyedévben 2,2%-kal csökkent az előző negyedévhez képest. Eközben az új lakások ára végig emelkedett, az I. negyedévben 2,7, a II. negyedévben 7,6%-kal. 2023 II. negyedévében a használt lakásokat mindössze 2,5%-kal, az új lakásokat pedig 15%-kal drágábban értékesítették az előző év azonos időszakához képest. 

Online INGATLANKÖZVETÍTŐ tanfolyamhoz csatlakozhat december 6-ig! 2023. november 21.
pentalogo.pngSzakképesítő vizsgára felkészítő Ingatlanközvetítő képzés indul 2023.11.06-án Bottka Gabriella szakmai felügyeletével, a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében. A 100% online tanfolyam akár érettségivel is elkezdhető és mindössze 69.870 Ft-ba kerül! A képzés során a résztvevők ingatlanközvetítői, műszaki, jogi és értékbecslési témakörökben lesznek naprakészek.

Magyarország a listák élén – a lakásárak és bérleti díjak emelkedése az EU-ban 2023. november 17.
tarsashaz_felujitas.jpgA bérleti díjak szempontjából a negyedik, a lakásáraknál pedig a második legjelentősebb emelkedést mutatják Magyarországon a 2022-es statisztikák az EU-ban.

Folytatódott a hazai lakáspiaci forgalom visszaesése 2023. november 6.
csokkenes.jpgA KSH adatai szerint a forgalom csökkenése nem állt meg, 2023 I. negyedévben 36%-kal, a II. negyedévben 20%-kal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint az előző év azonos időszakában.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások