Barion Pixel

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága: magyar csapat is indul a svájci megmérettetésen

2022. október 28.
ifd2.jpgKét év alatt megsokszorozódott a tetős szakmát tanulók száma. 2020 őszén aggasztó volt az utánpótlás helyzete a bádogos, tetőfedő, szigetelő és ács szakmában a munkaerő elvándorlás, a szakoktatásban tanulók számának visszaesése miatt. A vészjósló trend azonban az utóbbi két évben megfordult és mostanra már látszik a „fény az alagút végén".

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által a KRÉTA rendszerből összesített országos adatok szerint jelenleg bádogosnak több mint 200, tetőfedőnek több mint 130, szigetelőnek 240-nél is többen tanulnak, holott 2020 őszén számuk még az ötvenet sem érte el.

ifd3.jpg

A szakmák népszerűsége és megbecsültsége érdekében az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) komoly erőforrásokat mozgósít évről-évre. A szakiskolákkal közös együttműködések, a szakmaválasztó rendezvények mellett a tetős szakmák világbajnoksága és az azon elért magyar sikerek is hozzájárultak, hogy ezek a tradicionális mesterségek újra divatba jöjjenek. Ezeknek a nemzetközi megmérettetéseknek köszönhetően az ÉMSZ által képviselt szakmák reflektorfénybe kerülnek, így nyerhetik vissza korábbi presztízsüket.

ifd4.jpg

Az idei világbajnokságra 3 magyar csapat - bádogos, szigetelő, tetőfedő - utazik. A csapattagokat előválogató versenyen választották ki, ők tehát már bizonyították tehetségüket, szakmai rátermettségüket. A hetekig tartó felkészülés alatt mentoraikkal kidolgozzák és begyakorolják a feladatok elvégzéséhez szükséges taktikát. A fiatalok naponta 10-12 órát gyakorolnak a siker érdekében. Magyarország hagyományosan jól szerepel az eddig 13 országot felsorakoztató éremtáblázatban, hiszen eddigi eredményeink alapján jelenleg Svájc, Németország és Ausztria után az előkelő 4. helyet foglaljuk el. Annak ellenére, hogy nálunk lényegesen alacsonyabb a tetős szakmák elismertsége, sokkal kevesebb ilyen szakember dolgozik az országban. Bár az idei versenyen a korábbinál sokkal nehezebb feladatok teszik majd próbára a csapatok szaktudását versenyzőink éremesélyekkel utaznak Svájcba.

ifd5.jpg

A VB-re történő felkészülést és a nemzeti részvétel megvalósítását az ÉMSZ és a partnerei közötti páratlan összefogás biztosítja. A verseny fő támogatója a PREFA nemcsak eszközökkel, munkaruhával, pénzzel segítette a versenyzők indulását, de az egyik mentort is ők biztosítják.

ifd6.jpg

A versenyen a zsűriben is képviselteti magát Magyarország: Nemere Judit - a magyar VB felkészülés főtámogatójának - PREFA Hungária Kft. - az ügyvezetője, az ÉMSZ Vezetőség tagja, az idei IFD VB bádogos zsűrijének hivatalos tagja.

A magyar versenyzők:

Lengyel Krisztián
2013-ban végezte el az iskolát. Azért választotta a szakmát, mert mindig változó, hogy milyen feladat vár rá, és az elvégzett munka gyümölcse még sok évig látható. A versenyre az aranyéremért utazik. Bár a feladatokhoz hasonló munkákat végez a mindennapokban, a roppant feszes, 8 órás időkeret megnehezítheti a dolgát. Munka közben zenét hallgat. Szabadidejét két gyönyörű gyermekével, a 2 és fél éves Alen Ébennel és a 6 éves Lia Mollival tölti. Azt is elárulta, hogy amikor 2011-ben megkezdte a gyakorlatát egyből egy magastetőn kellett elvégeznie egy feladatot. Eleinte félt egy kicsit, de elég hamar hozzászokott a magassághoz.

Vlkovszky Norbi
Több generációs bádogos család tagja, így nem volt nehéz számára a szakmaválasztás. 18 éves kora óta dolgozik a szakmában, amelyet büszkén képvisel és nagyon szeret. „Ahány ember, annyi féle csomóponti megoldás létezik, mindig lehet újat alkotni, ami majd sok éven keresztül megmarad" - mondta el a munkájáról. A versennyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Már önmagában az hatalmas eredmény, hogy ide eljuthatok, de szeretném kihozni a lehető legjobbat magamból." Norbi munka közben legszíveseben rádiót hallgat, szabad idejében pedig motorozni szokott a párjával és barátaival.

Bacsi Áron
5 éve dolgozik a szakmában, ebből 1 évet Ausztriában töltött. Úgy véli, ez a mesterség azoknak való, akik szeretik a kihívásokat „mert kihívás mindig akad egy tetőben". Első alkalommal vesz részt szakmai versenyen. Reméli, hogy jól szerepel majd, és büszkévé teszi a feleségét és a családját, akik a helyszínen szurkolnak majd neki. A felkészülésről elmondta, hogy sok nehézséggel kellett megküzdeniük, mentoraiktól sok támogatást kaptak és sokat tanultak.

Márk András
2019-ben fejezte be a képzést, iskolás kora óta minden nyáron együtt dolgozott édesapjával. Úgy gondolja, élete egyik legnagyobb ajándéka, hogy azzal keresheti a kenyerét, amit szeret. „Én szeretem a mesterségemet, amely mindig örömet ad és élteti a hitet bennem, hogy a kapott képességemmel jó ügyet szolgálok." - nyilatkozta. Hatalmas megtiszteltetésként éli meg, hogy hazáját képviselheti egy világversenyen, ahol elsősorban magának szeretne bizonyítani. Bár a felkészülés miatt most nem sok szabadideje van, szereti a motocross-t és konditeremben erősíti magát.

Tamás Kristóf
Kristóf édesapja hatására szerette meg a szakmát, aki a zalaegerszegi Akvaszig Kft szigetelő alkalmazottja több mint 20 éve. Kristóf is ennél a cégnél kezdett el dolgozni, előtte szerezte meg az ÉMSZ és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum összefogásában megvalósított helyi képzés keretében a vízszigetelő képesítést. A fiatal versenyző előtt ígéretes jövő áll. Jó közösségi ember, a versenyre mint tanulási lehetőségre tekint. Mivel a feladatok csapatmunkát igényelnek, így bízik benne, hogy sikeresen szerepelnek a megmérettetésen.

Nagy Gergő Gábor
Kiskora óta érdekelte a műszaki pálya, kőművesként végzett az iskolában. 9 éve kezdett dolgozni Salgótarjánban a Pentasystem Kft-nél. Kezdetben segédmunkásként tevékenykedett, majd először a bitumenes szigetelést majd a PVC és TPO technológiákat valamint a bevonatszigetelést tanulta meg. 2021-ben az ÉMSZ és a Szegedi Szakképzési Centrum szervezésében vízszigetelő-melegburkoló szakképesítést szerzett. Pontos, megbízható munkát végez, jó műszaki rálátással rendelkezik, szakmailag felkészült, problémamegoldó képessége sokrétű. Reméli, hogy a sok éves tapasztalat hasznára lesz a világbajnokságon.

ifd7.jpg

A magyar mentorok:

Hidasi Tibor
56 éves bádogos mester, a bádogos mesterség alapjait édesapjától és nagypapájától tanulta. Saját vállalkozását 23 évesen alapította, jelenleg 8 főt foglalkoztat, és már fiával együtt irányítják a céget. Legismertebb munkái között megtalálható a Kalocsai Érsekség, a soproni Tűztorony, a Karmelita kolostor Budapesten.
Az Év Tetője Nívódíj pályázat többszörös díjazottja, tavaly az IFD AWARD-on, a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség világversenyén ezüstérmet szerzett a Károlyi-Csekonics Palota tetőfedésével a bádogos szekcióban és ezért miniszteri kitüntetésben is részesült. Az ÉMSZ elnök-helyettese, a Vezetőség aktív tagja, 2018 óta a magyar bádogos csapat VB felkészítője. Munkájában a legszebbnek azt tartja, hogy olyat dolgokat hozhat létre, amelyeket majd unokáinak is büszkén mutathat meg. Első unokáját a következő hetekben várja.

Valyon András
Építőmérnök, egy hazai szakkivitelező vállalkozás tulajdonos vezetője. A szigetelés kivitelezéssel már gyerekkorában kapcsolatba került, mivel édesapja már több, mint 40 éve ebben a szakmában dolgozik. Amit a szigetelésről, mint szakmáról tud, azt mind tőle tanulta. Már 22-23 éve dolgozik aktívan a szakmában, mert már az egyetem alatt is besegítettem a családi vállalkozásba. Pályafutása alatt számos kisebb-nagyobb munkán megfordult az egyszerű családi házak szigetelésétől kezdve a 28000 m2-es csarnok tetőn át egészen a 4-es metró építéséig. Meglátása szerint ezt a szakmát folyamatosan lehet és kell is tanulni, hiszen egyre több új technológia/anyag jelenik meg évről-évre. A szigetelő szakmában elért eredményei elismerésének tekintem, hogy 2022 tavaszától az ÉMSZ elnökeként is helyt kell állnia. Az ÉMSZ legutóbbi vezetőségi ülésén pedig megbízták a magyar szigetelő csapat felkészítésével az idei svájci IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságára.

Virth Csaba
Tapasztalt bádogos és tetőfedő szakember, a Prefa Hungária Kft. alkalmazástechnikai vezetője, 2010-től az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán induló magyar magas-tetős csapat mentora. Korábban tetőfedő oktatóként dolgozott a veszprémi iskolában, így nem csak a bádogos munkák terén van szakértelme, tapasztalata. Diákjai számtalan hazai és nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő eredményeket: az ő felkészítésének eredményeképpen lett bronzérmes Bukarestben 2014-ben a magyar tetőfedő csapat: Sándor István és Szücs Gergő. Szakmai, oktatói munkája példa értékű, a fiatalok képzésében és a további szakmai fejlődésük támogatásában való részvételét a szakma nemzetközi szinten is elismeri. Felkészítőként számára a legnagyobb kihívás, hogy a minőség és mennyiség között megtalálják az egyensúlyt. Elmondása szerint az idei feladatok nagyon komoly felkészülést igényelnek: az ideihez hasonlóan összetett feladat-kiírásra az IFD VB történetében még nem volt példa.


További híreink


Megjelent a THT „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024” című kétkötetes szakkönyve: ezeken a helyeken vehető át díjmentesen az első kötet! 2024. március 18.
THT-Jogok_es_kotelezettsegek-csomagA március 13-ai budapesti évnyitó konferencián vehették kézbe először az érdeklődők a „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című THT szakkönyvet, melynek I. kötetét minden résztvevő díjmentesen kapta meg. A 37 témakör mellett az I. kötetben a társasházi témájú kúriai döntések, a II. kötetben pedig a vonatkozó jogszabályok legfontosabb részei is olvashatók a számos, gyakorlati életből merített JOGESET mellett, melyeket az elmúlt években Önöktől kaptunk olvasói kérdés formájában.

A cukor ára 32,8%-kal emelkedett, az iskolába és munkába járás költsége pedig 21,7 %-kal csökkent egy év alatt - a KSH friss inflációs adatai 2024. március 14.
bevasarlas.pngBár behúzta a kéziféket a lejtmenetben az infláció, még mindig csorog lefelé. 2024 februárjában a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat, idén januárhoz viszonyítva pedig átlagosan 0,7%-kal emelkedtek az árak. Néhány alapélelmiszer, a háztartási energia, az iskolába és munkába járás, a használt gépkocsik, az üzemanyag olcsóbbak lettek, mint egy éve voltak, minden más azonban valamelyest tovább drágult.

A lakásszövetkezetből való kiválás lehetőségei 2024. március 13.
Dr.KissBalazsKaroly.jpgA Lakásszövetkezet kezelésében lévő épületekben lévő lakások - ez körülbelül 2500-3000 db lakást érint - egyik tulajdonosaként (aki egyébként nem tag) érdeklődöm, mert vezetőségi alkalmatlanság, feltételezett pénzügyi visszaélések, karbantartási/fejlesztési kötelezettségek elmulasztása, valamint a tulajdonosokkal szembeni lekezelő viselkedés miatt - több tulajdonossal (tagok és nem tagok) együtt - a jelenlegi helyzeten változtatni szeretnénk. A tulajdonosok - a három lehetőség közül - a leginkább költséghatékony módszert szeretnék választani:1. a lakásszövetkezet teljes megszüntetése (elszámoltatással), épületenként társasházzá alakulás, 2. új vezetőség választása (jelenlegi gárda teljes lecserélése), 3. kilépés a szövetkezetből, társasházzá alakulás (a többség egyébként ezt szeretné).Kérdésem a következő: melyik lehetőséget érdemes meglépni? a) Mindhárom esetben szükséges-e ügyvédet fogadni (az ügyvédi költség körülbelül mennyi lenne)? b) A 3. esetben kell-e újabb földmérés (a helyrajzi számok egyébként rendelkezésre állnak, így ez hozzávetőlegesen mekkora összeget jelentene)? c) Az alapító okirat elkészítése, okiratba foglalása mekkora összeg lenne? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Teltház a THT budapesti konferenciáján! Ha Ön már nem fért be, szívesen látjuk tavaszi vidéki konferencia-sorozatunk állomásain: Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Pécsen, Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben! 2024. március 12.
telthaz.pngA THT március 13-ai évadnyitó konferenciáján már az összes hely betelt. Azonban ne legyen csalódott, ha nem sikerült bejutnia, hiszen a vidéki konferenciákon még vannak szabad helyeink! Jelentkezzen a GYŐRI, SZOMBATHELYI, SZÉKESFEHÉRVÁRI, PÉCSI, KECSKEMÉTI, SZEGEDI, MISKOLCI és DEBRECENI rendezvényünkre, ahol a magas színvonalú szakmai előadásainkon való részvétel mellett díjmentesen veheti át a „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című idei THT szakkönyv I. kötetét.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
Online TÁRSASHÁZKEZELŐ tanfolyam indul március 18-án! (X) 2024. március 12.
Penta_portre-057.jpgSzakképesítő vizsgára felkészítő Társasházkezelő képzés indul 2024.03.18-án Bottka Gabriella szakmai felügyeletével, a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében. A 100% online tanfolyam akár érettségivel is elkezdhető, és mindössze 69 870 Ft-ba kerül! A képzés során a résztvevők társasházkezelői, műszaki, jogi és pénzügyi ismeretek témakörökben lesznek naprakészek.

Ezek a társasházak problémái: beszéljünk róla! 2024. március 11.
Kerdoiv.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a közel 800 résztvevő részére átadott konferencia-csomag egy kérdőívet is tartalmazott „A társasházak legnagyobb kihívásai 2023." címmel, amelyet a THT szerkesztősége állított össze 12+1 témakörben. Cikkünkben a kérdőívre adott válaszok eredményeit szedtük össze.

Viga Imre: "Nem változtatnék!" 2024. március 8.
Viga_Imre.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a hagyományokat követve Dr. Dén-Nagy Ildikó pHD főszerkesztő adta át a THT szakmai díjait, 6 kategóriában, közel 700 résztvevő előtt. A THT 2023-as szakmai díjainak nyertesei közül az egyik „TÁRSASHÁZI ÉLETMŰDÍJ 2023" elnevezésű díjat Viga Imre kapta. A díjazottal készített interjút az alábbiakban olvashatják.

Példamutató önkormányzatok számára pályázati felhívást tesz közzé a Habitat for Humanity Magyarország 2024. március 7.
onkormanyzatok_a_lakhatasert.jpgOrszágos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország „Önkormányzatok a lakhatásért" címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2-án (kedd) éjfélig.

A társasház tartozásaiért ki és hogyan felel? 2024. március 6.
kiss.jpgTanácsát szeretném kérni abban, hogy mit tehetnék? Hatlakásos kis társasházban élek, ahol nincs se közös képviselet, sem pedig összetartozás. A jogszabályokat figyelmen kívül hagyják. A legnagyobb probléma jelenleg a házban, hogy nincs közgyűlési határozat a víz- és csatornadíj megállapodás ügyében, ezért van olyan tulajdonos, aki közvetlenül a díjbeszedőnek teljesít, de olyan is van, aki egyáltalán nem fizet, ezért a társasháznak adósága van a díjbeszedő felé. Az lenne a kérdésem, hogyha valaki nem fizeti ki rá eső részt és jelzálogjog kerül az albetétekre, akkor elárverezhetik-e az egész társasházat? Vagy az eljárás csak a nem fizető tulajdonosokat fogja érinteni? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Teltház a THT budapesti konferenciáján, felkészül Győr, Szombathely, Székesfehérvár és Pécs! 2024. március 5.
kkn_header.jpgA THT már csak 20 regisztrációt tud fogadni a március 13-ai évadnyitó konferenciájára, ahol a rendkívül széles körű szakmai előadásokon kívül a résztvevők díjmentesen vehetik át a „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című idei szakkönyv I. kötetét. Az évindító budapesti konferenciát követően a THT idei roadshow-jának első állomásai Győr, Szombathely, Székesfehérvár és Pécs.

Biztosítás 2024: minden, amit tudni érdemes a felbolydult lakásbiztosítási piac színfalai mögül 2024. március 5.
lakastakarek.jpgA Portfolio Biztosítás 2024 konferencián Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri biztosa, átfogó betekintést nyújtott a magyar biztosítási szektor aktuális helyzetébe és a közeljövő várható trendjeibe. Az előadás fő témái között szerepelt a szektor stabilitása, növekedési potenciálja, profitabilitása, és a gazdasági visszaesés hatása, valamint az öngondoskodás és a megtakarítások jövőbeli szerepe a magyar társadalomban. A konferencián a THT is képviseltette magát, cikkünkben az elhangzó előadások főbb mondanivalóit összegezzük.

Két nagyon izgalmas jó hírrel kezdi a 2024-es évet az ELCO (Ariston Group) (X) 2024. március 5.
ELCO_Logo_Descriptor_RGB.jpgNagy örömünkre szolgál, hogy 2024 februárjában elkészült az első magyarországi referencia filmünk, amely során bemutatjuk a Kamaraerdő Idősek Otthona kazánházának rekonstrukcióját.

Beázik a tető? Oldja meg akár 30 évre, garanciával! (X) 2024. március 5.
resiprim_logo.pngA tetőszigetelések idővel elöregednek. A folyamat visszafordíthatatlan, tehát egyre gyakoribbá válnak a beázások. Ilyenkor nincs mit tenni, gondoskodni kell a tetőszigetelés felújításáról, illetve szakszerűbben az újraszigeteléséről. A szigetelés elvégezhető a hagyományos módszerrel, bitumenes lemezzel is, de bevethetőek a legmodernebb bevonatszigetelések is.

Tegye próbára 2024-ben is a THT-t! 2024. március 5.
THT_elofizetes.pngA Társasházi Háztartás szaklap 2000 óta segíti a társasházak, társasházkezelők és lakásszövetkezetek munkáját. Küldetésünk, hogy olyan tartalmas és megbízható szolgáltatást nyújtsunk előfizetőink számára, mely kézzel fogható segítséget jelent a lakóközösségek, és az ügyeiket intéző szakemberek számára. Szaklapunk az alábbi előnyöket is biztosítja az Ön számára:

Beindult a 2024-es társasházi pályázati szezon: milliárdokhoz juthatnak most a társasházak 2024. március 4.
forint_uj4.jpgPályázatok sokasága várja az érdeklődő társasházakat és lakásszövetkezeteket, melyeket most is kigyűjtöttünk olvasóinknak. Jelenleg több budapesti önkormányzat is kiemelkedően aktív, de van országosan meghirdetett és a főváros egész területén elérhető pályázat is a listánkon.

GYŐRBEN ez a program és ez a szakkönyv várja Önt MÁRCIUS 19-én (kedden) a THT konferenciáján 2024. március 7.
kozgyules5.jpgA résztvevők a THT 2024-es országos konferencia-sorozatának "Jogok, kötelességek és pénzügyek a társasházban és az ingatlanpiacon 2024." című rendezvényének győri állomásán is - a számos szakmai előadás meghallgatása mellett - díjmentesen vehetik át a "Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett jogi szakkönyv I. kötetét, ami nélkülözhetetlen segítség lesz a közös képviselők, társasházkezelők mindennapi munkájában.

SZÉKESFEHÉRVÁRON ez a program és ez a szakkönyv várja Önt MÁRCIUS 25-én (hétfőn) a THT konferenciáján 2024. március 7.
kozgyules5.jpgA résztvevők a THT 2024-es országos konferencia-sorozatának "Jogok, kötelességek és pénzügyek a társasházban és az ingatlanpiacon 2024." című rendezvényének székesfehérvári állomásán is - a számos szakmai előadás meghallgatása mellett - díjmentesen vehetik át a "Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett jogi szakkönyv I. kötetét, ami nélkülözhetetlen segítség lesz a közös képviselők, társasházkezelők mindennapi munkájában.

PÉCSEN ez a program és ez a szakkönyv várja Önt MÁRCIUS 27-én (szerdán) a THT konferenciáján 2024. március 7.
kozgyules5.jpgA résztvevők a THT 2024-es országos konferencia-sorozatának "Jogok, kötelességek és pénzügyek a társasházban és az ingatlanpiacon 2024." című rendezvényének pécsi állomásán is - a számos szakmai előadás meghallgatása mellett - díjmentesen vehetik át a "Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett jogi szakkönyv I. kötetét, ami nélkülözhetetlen segítség lesz a közös képviselők, társasházkezelők mindennapi munkájában.

SZOMBATHELYEN ez a program és ez a szakkönyv várja Önt MÁRCIUS 20-án (szerdán) a THT konferenciáján 2024. március 7.
kozgyules5.jpgA résztvevők a THT 2024-es országos konferencia-sorozatának "Jogok, kötelességek és pénzügyek a társasházban és az ingatlanpiacon 2024." című rendezvényének szombathelyi állomásán is - a számos szakmai előadás meghallgatása mellett - díjmentesen vehetik át a "Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett jogi szakkönyv I. kötetét, ami nélkülözhetetlen segítség lesz a közös képviselők, társasházkezelők mindennapi munkájában.

Stratégiai fintech megállapodást kötött a Netrisk és az eHÁZ 2024. február 29.
netriskehaz.jpgEgyszerűbbek és gyorsabbak lesznek a pénzügyi tranzakciók a lakástulajdonosoknak a Netrisk és az eHÁZ stratégiai megállapodásának köszönhetően. Magyarország piacvezető biztosítási portálja, a Netrisk lakásbiztosítási ajánlatai a legnagyobb hazai társasházi ingatlankezelő ökoszisztéma, az eHÁZ felületén is elérhetővé válnak. Emellett pedig az online kártyás fizetés és a fizetési kérelem kialakításában működik együtt a két vállalat.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások