Barion Pixel

Itt az eHáz PLUSZ! - Most kapaszkodjon meg: az eHáz-hoz 2015. februártól könyvelés szolgáltatás is jár!

2015. február 12.
2015. február 9-én megjelent az eHáz PLUSZ, mely az eddigi csomagjainktól annyiban tér el, hogy kizárólag THT Magazin előfizetőknek, illetve THT-TTOE konferencia résztvevőknek érhető el. A csomag tartalmazza az eHáz PRO valamennyi szolgáltatását, de ezen kívül könyvelési szolgáltatást is tartalmaz, mindössze 90 Ft többletdíjért, azaz 250 Ft-os albetétenkénti havidíjért cserébe.

„Az eHáz PLUSZ-t azoknak ajánljuk, akiknek elavult könyvelőrendszerük van, és nehezen tudnák a váltást meglépni. 

Hiszünk abban, hogy a ma bejelentett csomagunkkal az adminisztráció, mint teher, 90 százalékát le tudjuk venni a társasházkezelők válláról, így az innovatív társasházkezelők mától teljes egészében a társasházak üzemeltetési- és karbantartási feladataira koncentrálhatnak munkájuk során, sem mint a napi papírtologatásra." - fogalmazott Dén Mátyás András, az eHáz projektvezetője. 

„Az eHáz PLUSZ csomag előfizetése esetén munkatársaink valamennyi házat, albetétet, tulajdonost, bankszámlát, nyitóegyenlegeket felrögzítenek a rendszerbe, tehát kulcsrakészen adjuk át a rendszert. Ennek köszönhetően a társasházkezelők már az első órától nem plusz feladatokat, hanem időt kapnak az előfizetésért cserébe, mely időket vagy szabadidős tevékenységre, vagy döntés szerint plusz házak vállalására fordíthatnak" - fogalmazott Dén Mátyás András.

További híreink


Ünnepi ajándék: Exkluzív karácsonyi előfizetői akció a THT-nál! 2023. december 1.
Berlingerhaus edényAhogy a téli esték bekuckózásra csábítanak, a THT - Társasházi Háztartás egy rendkívüli karácsonyi előfizetői akciót hirdet meg, hogy a hideg napokat is meghitt olvasással tölthessék azok, akik érdeklődnek a társasházak és a társasházi ingatlanok iránt.

Megjelentek a CSOK Plusz hitelprogram részletei a Magyar Közlönyben: nem mindenkinek jár 2023. december 1.
penz.jpgAz éjjel megjelent Magyar Közlönyben napvilágot láttak a CSOK Plusz hitelprogram részletszabályai is. Összefoglaltuk a részleteket.

Ezekről a témákról szólt az I. Társasházi Számvizsgálók Napja konferencia 2023. november 30.
tszn_resztvevok.jpeg2023. november 23-án rendezte első konferenciáját a Társasházi Számvizsgálók Országos Egyesülete (TSZOE) a budapesti Sugár Moziban, melyen több mint 250 résztvevő vett részt. Az egész napos rendezvényen a jogi és számviteli szakértői előadások mellett a jelenlévő számvizsgálók első kézből ismerhették meg azon lehetőségeket, hogy miként tudják távolról ellenőrizni a közös képviselők munkáját a legnépszerűbb hazai társasházi szoftverekben.

Utca szintű lakásár-térképet készített a KSH 2023. november 29.
kshterkep.pngMegújult formában és kibővült tartalommal, valamint egy, területi és időbeli összehasonlítást lehetővé tevő lekérdezőfelülettel jelentkezik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Ingatlanadattár című kiadványa, amely a lehető legrészletesebb területi bontásban mutatja be a használt lakások négyzetméterárát: a települési (a fővárosban a kerületi) átlagárak mellett a városokban utcánként is közli az átlagos árakat és azok relatív szórását. A lekérdezőfelületet sajtótájékoztató keretében mutatta be a KSH.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
Legalább 3 millió embert érint ma itthon a lakhatási szegénység 2023. november 29.
lakhatási szegénységMegjelent a Habitat for Humanity idei éves lakhatási szegénységéről írt jelentése (immáron tizenkettedik alkalommal), melynek első két fejezetét mutatta be november elején a két szerző, Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója, valamint Ámon Katalin, a Közép-európai Egyetem (CEU) PhD-hallgatója. A jelentés harmadik része még készülőben, de az eddigi két fejezetből így is sok érdekesség közül tudtunk szemezgetni.v

Itt vannak a közös képviselőt kereső társasházak 2023. november 28.
kozgyules5.jpgA THT Közös képviselőt keresek szolgáltatásában jelenleg 10 olyan társasház van, aki társasházkezelők pályázatát várja.

THT podcast: Társasházi jogi esetek Dr. Kiss Balázs Károllyal 2023. november 27.
podcast2.pngA THT podcast aktuális epizódjában Szilber Szilvia társasházszakértő Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd úrral beszélget a társasházakban gyakran előforduló jogi esetekről. Szemléletes példákon keresztül tájékozódhat a hallgató a tulajdoni hányadtól eltérő költségviselés lehetőségeiről, a rendes gazdálkodást meghataló felújítások köréről, valamint a társasházi iratok, határozatok erő és szabályozási sorrendjéről is.

Üzleti etikai díjat kapott az eHÁZ 2023. november 24.
üzleti etikai díjIdén is csak 10 vállalat vehette át a 24. éve minden évben kiosztott Üzleti Etikai Díjat, az üzleti élet egyik legrangosabb elismerését. Az üzleti etikus jelzőt ugyanis örökre adják az alapítók, László Ervin világhírű, a Béke Nobel díjra többször jelölt tudós, író, a Budapest Klub alapítója és Demcsák Mária a hazai üzleti újságírás meghatározó alakja, a Piac és Profit alapítója. A díj kötelez arra, hogy példamutató felelősséggel álljanak mindig helyt az üzleti életben. Idén a 10 díjazott között volt az eHÁZ tulajdonos-üzemeltető cége, az Info Sierra Kft. is.

Csökkennek a lakásárak Magyarországon és az EU-ban is 2023. november 24.
Ingatlanpiaci_korkep.jfifA KSH adatai szerint a forgalom csökkenése nem állt meg, 2023 I. negyedévben 36%-kal, a II. negyedévben 20%-kal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint az előző év azonos időszakában. A használt lakások ára 2023 I. negyedévében 3,9%-kal nőtt, a II. negyedévben 2,2%-kal csökkent az előző negyedévhez képest. Eközben az új lakások ára végig emelkedett, az I. negyedévben 2,7, a II. negyedévben 7,6%-kal. 2023 II. negyedévében a használt lakásokat mindössze 2,5%-kal, az új lakásokat pedig 15%-kal drágábban értékesítették az előző év azonos időszakához képest. 

Meghívó: eHÁZ + mesterséges intelligencia a társasházkezelésben 2023. november 23.
ai.jpgHogyan tud egyből a világ összes nyelvén levelezni a közös képviselő? Hogyan tudjuk a mesterséges intelligenciával közgyűlési jegyzőkönyvet, házirendet írni? Hogyan segít nekünk a mesterséges intelligencia a konfliktuskezelésben? Kérhetünk könyvelési tanácsot a mesterséges intelligenciától? Milyen lehetőségek és milyen veszélyek vannak a mesterséges intelligencia használatában? November 30-án, csütörtökön, az eHÁZ rendezvényén ezekre a kérdésekre is választ kaphat minden érdeklődő!

Milyen társasházi házirendet ír a mesterséges intelligencia? 2023. november 23.
adat2.jpgA szakértőktől a közemberekig mindenki egyetért abban, hogy az emberiség a mesterséges intelligencia segítségével az élet valamennyi területén forradalmi áttörést érhet el amellett, hogy felmérhetetlen kockázatokat, veszélyeket is hordoz magában. Felmerült tehát bennünk is, hogy vajon mire képes a mesterséges intelligencia a lakóközösségek szolgálatában? Egyszerűbbé és kényelmesebbé teheti a közös képviselő életét pl. azzal, hogy SZMSZ-t, házirendet, hirdetményeket ír meg helyette? Íme az eredmény.

Ezt tudja a mesterséges intelligencia a társasházkezelésről 2023. november 23.
digitalizacio.jpgA mesterséges intelligencia nem más, mint egy tudományterület, amely az intelligens viselkedéssel, gépi tanulással és a gépek adaptációjával foglalkozik. Elterjedt az orvos-, a gazdaság-, és a társadalomtudományokban, valamint a katonaságnál is, mégpedig olyan felhasználási területeken, mint például az adatelemzés, tervezés, diagnosztika, beszéd- és arcfelismerés, vagy a fogyasztói kérdésekre adott válaszadás. Egyik nagy alkalmazási területe az online szövegírás, amelyet a világ az utóbbi hetekben a ChatGPT-nek köszönhetően közelebbről is megismerhetett. De miről is van szó, és vajon hasznát veheti-e egy közös képviselő ennek a technológiának? Cikkünk néhány példán keresztül ennek igyekezett utánajárni.

Az önkormányzati vagyonkezelő levelet küldött, hogy nem tudja fizetni a közös költséget a lakásai után 2023. november 22.
kbk21.pngVárosunkban sok ingatlan tulajdonosa az önkormányzat. 2023.10.16-i keltezéssel a Városgondnokság küldött egy levelet, melyben az alábbiakról értesíti a közös képviselőket. "A rendelkezésre álló önkormányzati források ez évi keretének kimerültségére tekintettel a folyó évi visszalévő hónapjaiban esedékessé váló társasházi közös költség díját átmenetileg nem áll módunkban kiegyenlíteni annak ellenére, hogy intézményünk minden adott lehetőséget megragadott és kiaknázott annak érdekében, hogy a jelen nem kívánatos helyzetet elkerüljük. Tájékoztatom, hogy a közös költség fedezetére pótigényt jelentettünk be a tulajdonos önkormányzathoz, ám, amíg ezen költségvetési forrást a finanszírozó nem biztosítja, addig részünkről sem kerülhet sor ezen költségek folyósítására." A bérlők megfizetik az üzemeltetési költséget a Városgondnokság felé, sőt már a felújítási alapot is velük fizettetik ki. Mit tehetünk mi közös képviselők abban az esetben, ha a Városgondokság nem fizet? Hogy magyarázzuk ezt meg a többi fizető tulajdonosnak, akiknek jogos a felháborodásuk? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Újabb programbővítés: Dr. Izsák Orsolya is előad az I. Társasházi Számvizsgálók Napján, november 23-án! 2023. november 21.
szamvizsgalok.jpgNovember 23-án tartja a Társasházi Számvizsgálók Országos Egyesülete (TSZOE) az I. Társasházi Számvizsgálók Napja névre hallgató rendezvényét, ahol meglévő és leendő tagjai első kézből kaphatnak meg olyan információkat a társasházi számvizsgálói munkával kapcsolatban, melyek eddig ilyen formátumban, egyszerre sehol nem hangzottak el. A rendezvényen egyszerre ismerhetik meg a résztvevők a Társasház ÉRTÉK, Profi MULTIHÁZ és eHÁZ szoftver számvizsgálói felületét! 

Megjelent a THT novemberi száma! 2023. november 21.
tht_2023_novemberNovemberi számunkat az idén októberben tartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo előadásainak összefoglalóinak szenteljük. Sok hír és újdonság van mostanában társasházak körül, ha nem reagálnánk a változásokra, akkor bizony sok más - többek között Önöktől is sok javasolt - témát decemberre, illetve 2024-re kellene halasztanunk. Még szerencse, hogy ez nem így van: szemfüles olvasóink már az előző hónapban is észre vehették, hogy a nyomtatásban megjelent THT-nál az interneten, tht.hu oldalon keresztül elérhető "digitális" lapozós újság bizony nagyobb terjedelmű lett, ez most sincs másképp: ebben a hónapban csaknem a duplájára nőtt az újságba betördelt cikkek száma abban az esetben, ha azt monitor, vagy tablet előtt olvassák.

November 28: Ingatlanbefektetők Napja 2023 2023. november 21.
ingatlankonf.jpgJelentős változások rajzolják át az ingatlanpiacot Magyarországon is: a COVID, az ukrán háború, az infláció és energiaválság majd Izrael háborúja olyan gazdasági és politikai folyamatokat indított és indít el, ami jelentős hatással van és főként lesz a jövőben a hazai ingatlanpiacra is. Ebben a gyorsan változó környezetben minden eddiginél fontosabb lett a friss információk, a trendek ismerete! 

Online INGATLANKÖZVETÍTŐ tanfolyamhoz csatlakozhat december 6-ig! 2023. november 21.
pentalogo.pngSzakképesítő vizsgára felkészítő Ingatlanközvetítő képzés indul 2023.11.06-án Bottka Gabriella szakmai felügyeletével, a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében. A 100% online tanfolyam akár érettségivel is elkezdhető és mindössze 69.870 Ft-ba kerül! A képzés során a résztvevők ingatlanközvetítői, műszaki, jogi és értékbecslési témakörökben lesznek naprakészek.

Magyarország a listák élén – a lakásárak és bérleti díjak emelkedése az EU-ban 2023. november 17.
tarsashaz_felujitas.jpgA bérleti díjak szempontjából a negyedik, a lakásáraknál pedig a második legjelentősebb emelkedést mutatják Magyarországon a 2022-es statisztikák az EU-ban.

Az történik a társasházban, amit a többségi tulajdonos akar? 2023. november 16.
kozgyules_prezentacio.jpgEgy társasháznak van egy többségi - a teljes házra vetítve 60%-os tulajdoni hányaddal bíró tulajdonosa - aki egyben közös képviselő is. Keresztül szeretne vinni egy olyan közgyűlési határozatot, amely nyilvánvalóan nagyon nem tetszik a kisebbségben lévő többi tulajdonosnak (pl. egy 900%-os közösköltség-emelés a még nem felvásárolt lakások szabadpiaci értékét beszakítandó), ezért összehívja a közgyűlést, amelyre a többi tulajdonos azt bojkottálandó el sem megy. Erre készülve a tőkeerős többségi tulajdonos közös képviselő elhív a közgyűlésre két ügyvédet, megkérve őket jegyzőkönyvvezetőnek és jegyzőkönyv-hitelesítőnek, saját maga és a családtagja pedig lesznek jegyzőkönyv-hitelesítők, mint tulajdonosok, és így megszavazzák a kisebbségben maradt tulajdonosokat nyomorba döntő határozatot. Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen olajozottan működő demokratikus diktatúra ellen tudnak-e jogilag bármit tenni a kisebbségben maradt tulajdonosok? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

A közös képviselet érdeke is, hogy felkészültek legyenek a számvizsgálók 2023. november 15.
fejfajas2.jpgMellérendelt? Alárendelt? Csapatmunka? Ping-Pong? Cikkünkben összeszedtük a társasházi számvizsgálók és a társasházkezelők hatékony együttműködésének kulcs feltételeit.

(c) Társasházi Háztartás 2023 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások