Barion Pixel

Magyar Brands 2022 – Innovatív Márka díjat kapott az eHÁZ

2022. október 19.
mb2022.pngA MagyarBrands Program küldetése ráirányítani a fogyasztók és a piac figyelmét a legsikeresebb magyar márkákra, valamint a legnépszerűbb, innovatív termékekre és szolgáltatásokra. A Program immáron tizenhárom éve minősíti a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbeket.

2022-ben mintegy 350 fogyasztói márka, 350 üzleti márka és 150 innovatív márka szerepelt sikerrel a kiválasztásban, és érdemelte ki a Kiváló Fogyasztói, a Kiváló Üzleti és a Kiváló Innovatív Márka címet a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseként.

„Görög görögdinnyét nem kérek, kizárólag magyar görögdinnyét szeretnék venni - először csak szórakoztatónak, később már iránymutatónak éreztem ezt a zöldségesnél nemrégiben hallott mondatot. Jól érzékelhető, hogy évről évre rohamosan nő az igény a hazai termékek, szolgáltatások iránt. Bizonyítottan igaz ez azon vállalatok kínálatára, amelyek most MagyarBrands díjazottak lettek a kiváló fogyasztói márka, a kiváló üzleti márka és az innovatív márka kategóriákban. Természetesen ezúttal is számos, egymástól eltérő út vezetett el a MagyarBrands sikerhez. Egy tapasztalatot azonban - ha különböző megfogalmazásban is - visszatérően és igen gyakran osztottak meg velem a legsikeresebbek: folyamatosan csak akkor lehet kiugró teljesítményt elérni, ha a vállalat minden munkatársa tudatosítja magában és őszintén vallja, „márkaígéretünk megvalósítása az én állandó, kötelező feladatom is, a beosztásomtól függetlenül". - Serényi János, a MagyarBrands Program elnöke.

Mitől lesz innovatív egy magyar márka?

A MagyarBrands 2010 óta minden évben díjazza azokat a magyar márkákat, amelyek Magyarországon születettek, vagy a létrejöttükben-alapításukban magyarok vettek részt. A magyarok díjazzák, ha egy márka magyar, a MagyarBrands program szlogenje is erre utal: „A magyar márka érték." Hogy mégis mitől lesz kiváló egy márka, azt a MagyarBrands Program három alapkategóriájában más-más értékek döntik el, de néhány jellemzőt érdemes kiemelni.

Pénzügyi adatokat vizsgál a program első lépésben minden márkánál: azaz azt szűri meg, hogy a márka mögött álló cég vagy vállalat gazdaságilag megfelelően stabil-e. A Kiváló üzleti márkák esetében ez a pénzügyi megfelelés a MagyarBrands kiválasztás egyik fő szempontja: a 2022-ben díjazott üzleti márkák kiválóságát bizonyítja, hogy átlagos Bisnode-ratingjük 90 % felett volt.

A magyar márka reputációját, piaci megítélését térképezi fel a program a következő lépésben. A kiválasztásnak ezen pontján a márkákról azt kell megismernünk, hogy a maguk szegmensében mennyire ismert és elismert márkák. Ez a fogyasztói márkák esetében a leghangsúlyosabb kiválasztási pont, amelyet országosan reprezentatív, online piackutatás eredménye hoz. A MagyarBrands 2022 díjat elnyert fogyasztói márkák átlagos ismertsége magasabb volt, mint 75 százalék, átlagos kedveltségük pedig 85 százalék feletti. Ez jól mutatja a hazai fogyasztók elkötelezettségét a magyar márkák iránt.

Az eHÁZ már nem először nyeri el a Magyar Brands - Innovatív Márka elismerést

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy tizenhárom éve egy harminc négyzetméteres bérleményből indulva ketten, mindenféle külső forrás, hitel és pályázat nélkül fel tudtuk építeni az eHÁZ ökoszisztémáját. 2019-ben már elnyertük egyszer a Magyar Brands Innovatív Márka elismerést, 2020 és 2021-ben Év Honlapja díjakat kaptunk, a Fintech Award - Az év Proptech Innovációja különdíj mellett pedig idén még a Forbes üzleti magazin TOP CLOUD 50 vállalatába válogattak be minket. Idén a Magyar Brands 2022 - Innovatív márka a második díjunk, amire még csak nem is jelöltük magunkat, derült égből ért minket a hír. A díj minden kollégánk munkájának elismerése, szeretném elsősorban nekik megköszönni a kitartó munkát, ügyfeleinknek pedig a töretlen bizalmat." - fogalmazott Dén Mátyás András, az eHÁZ projektvezetője.

További híreink


Szemerédi Imre: "Ezt a munkát 24 órás szolgálatnak kell tekinteni!" 2024. február 23.
Szemeredi_Imre2.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a hagyományokat követve Dr. Dén-Nagy Ildikó pHD főszerkesztő adta át a THT szakmai díjait, 6 kategóriában, közel 700 résztvevő előtt. A THT 2023-as szakmai díjainak nyertesei közül az egyik „TÁRSASHÁZI ÉLETMŰDÍJ 2023" elnevezésű díjat Szemerédi Imre kapta. A díjazottal készített interjút az alábbiakban olvashatják.

Megfázás ellen pulóver javasolt 2024. február 23.
AUSTROTHERM_LOGO_HU_2017.jpgMég mindig rengeteg energiát pazarolunk el - régi, felújítatlan és ezért nem hatékony épületek miatt. Sok tulajdonos továbbra is fenntartással viszonyul a felújításhoz. Pedig, ha elhatározzuk magunkat a mélyfelújítás mellett, az már az első másodperctől kezdve (energia)költséget takarít meg. Magyarországon a jelenleg álló lakóépületek közel háromnegyede 1980 előtt épült, ez sokat elmond az energiahatékonyságukról.

Feltétlenül vigyen magával palackozott vizet, ha ide kirándulna! 2024. február 22.
uveg_viz.jpgNemrég kiadta friss jelentését a magyarországi ivóvízminőségről a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Az adatok alapján 2022-ben országunk több településén is olyan magas koncentrációban mértek szervetlen arzént az ivóvízben, aminek már egészségkárosító hatása lehet. A szervetlen arzén az emberi egészség szempontjából rákkeltő és mérgező hatású, ami elsősorban ivóvízzel és táplálékkal kerülhet az emberi szervezetbe. Cikkünkből kiderül, hogy az ország mely részein nem ajánlott a csapvizet fogyasztani.

Tulajdonostársak képviselete a közgyűlésen 2024. február 21.
kbk21.pngAz alábbiakban kérem segítségét:
1. Amennyiben egy lakásnak két tulajdonosa van (50-50%), akik elváltak, és nem egy lakcímen élnek, akkor a nem az adott lakcímen élő tulajdonostársnak szükséges-e meghatalmaznia valakit, hogy a nevében eljárhasson a társasházi közgyűlésen? Vagy ezt megteheti meghatalmazás nélkül a volt házastársa?
2. Ha - az előző példát említve - az adott helyen élő volt házastárs sem jön el a közgyűlésre, akkor elég csak tőle, vagy mindkét féltől kell meghatalmazás annak, aki képviseli őket?
3. Ha szükséges a meghatalmazás, ez abban az esetben is így van, ha az elköltözött fél hivatalosan nem jelentette be az új lakcímét a közös képviselőnek és az csak hallomásból tud a különélésről?
4. Amennyiben kell meghatalmazás a másik lakcímen élőtől, de nincs, abban az esetben csak a fele hányad számolható szavazáskor?
5. Mi a helyzet akkor, ha egy lakcímen élő, pl. anya és fia tulajdonosokról beszélünk, szükséges mindkét féltől meghatalmazás, ha képviseltetni akarják magukat valakivel?
6. Mit kell még tudni a meghatalmazások jogos felhasználásával kapcsolatban? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
Az új kormányrendeletek hatása a távhős és ház központi fűtéses társasházak működésére 2024. február 20.
futes.jpgIdén január 29-én derült égből villámcsapásként érte a társasházakat a kormány két új rendelete, melyek értelmében egyes társasházaknak és lakásszövetkezeteknek egy éven belül gondoskodniuk kell a fűtés, valamint a meleg víz elszámolása érdekében egyedi fogyasztásmérő vagy költségmegosztó készülék felszereléséről és alkalmazásáról.

Ideje elővenni a lakásbiztosítási szerződéseket a fiókból! - Interjú Besnyő Mártonnal a Netrisk Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával 2024. február 20.
besnyo_marton_david.jpgÚj világ jön a lakásbiztosításoknál idén, márciusban ugyanis mindenkinek lehetősége lesz megvizsgálnia a jelenlegi biztosítását és akár kedvezőbb konstrukcióra váltani. Erről a lehetőségről a biztosítóknak február 15-ig tájékoztatást kell adniuk. Azaz, az ügyfelek egy plusz alkalmat kaptak a szerződések átnézésére, átgondolására és esetleg a váltásra, így akár egy kedvezőbb vagy szélesebb körű ajánlat kiválasztására. Ráadásul az átlagdíjak is 6-10 százalékkal mérséklődhetnek. Besnyő Mártont, a Netrisk Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a lakásbiztosításokról, a vele készült interjút a cikkben olvashatják.

Tegye próbára 2024-ben is a THT-t! 2024. február 20.
THT_elofizetes.pngA Társasházi Háztartás szaklap 2000 óta segíti a társasházak, társasházkezelők és lakásszövetkezetek munkáját. Küldetésünk, hogy olyan tartalmas és megbízható szolgáltatást nyújtsunk előfizetőink számára, mely kézzel fogható segítséget jelent a lakóközösségek, és az ügyeiket intéző szakemberek számára. Szaklapunk az alábbi előnyöket is biztosítja az Ön számára:

Online TÁRSASHÁZKEZELŐ tanfolyam indul március 18-án! (X) 2024. február 20.
Penta_portre-057.jpgSzakképesítő vizsgára felkészítő Társasházkezelő képzés indul 2024.03.18-án Bottka Gabriella szakmai felügyeletével, a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében. A 100% online tanfolyam akár érettségivel is elkezdhető, és mindössze 69 870 Ft-ba kerül! A képzés során a résztvevők társasházkezelői, műszaki, jogi és pénzügyi ismeretek témakörökben lesznek naprakészek.

THT podcast: Évek óta tartó kálvária: 2022 nyarán leomlott egy Jókai úti társasház teteje 2024. február 19.
podcast2.pngSzilber Szilvia társasházszakértő vendége most Bujtás Irén volt, a Jókai és Aradi utca sarkán található társasház közös képviselője, aki testközelből tapasztalta meg, amint a tető leomlik a feje fölül. Az azóta is húzódó kálváriáról exkluzív interjút adott a Társasházi perceknek! Számtalan tanulságos részletet árul el a tetőtérbeépítés buktatóiról és beszél arról is, hogy egy ismeretlen telefonhívó mentette meg az életét.

Figyelmeztetés jött az E.ON-tól! 2024. február 19.
20220919_eon_logo.pngTöbb olvasónk is jelezte, hogy kapott egy "Az utolsó számlája még nincs kifizetve" tárgyú levelet az E.ON nevében, amelynek feladója az "E.ON HungáriaKft." volt, de a levelet egy zavaros e-mail címről küldték (pl. oi-tsekme@etud.univ-tln.fr). Utánajártunk, hogy kiderítsük, mi lehet ez.

Turbuk István: "Ne félj a feladatoktól, tanulj a tapasztaltabbaktól!" 2024. február 16.
Turbuk_Istvan.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a hagyományokat követve Dr. Dén-Nagy Ildikó PhD főszerkesztő adta át a THT szakmai díjait  6 kategóriában, közel 700 résztvevő előtt. A THT 2023-as szakmai díjainak nyertesei közül az egyik „TÁRSASHÁZI ÉLETMŰDÍJ 2023" elnevezésű díjat Turbuk István kapta. A díjazottal készített interjút az alábbiakban olvashatják.

Jó hír jött: Olcsóbb most több élelmiszer, mint tavaly januárban, de az utazás, az energia és az üzemanyag is 2024. február 15.
forint_uj8.jpgMegérkeztek a legújabb inflációs adatok, melyek szerint 2024. januárban a fogyasztói árak átlagosan 3,8%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat, azonban decemberhez viszonyítva átlagosan csak 0,7%-kal emelkedtek az árak januárban. Lássuk a részleteket!

A közgyűlés szabályos összehívása, ha azt sem a közös képviselő, sem a számvizsgáló bizottság nem teszi meg 2024. február 14.
kiss.jpgIdőnként előfordul az a szomorú helyzet, hogy nemcsak a közös képviselő, hanem még a vele kollaboráns számvizsgáló bizottság is rendkívül hanyag. A tulajdoni hányad 1/10-edével rendelkező tulajdonostársak aláírásával ellátott, rendkívüli közgyűlés összehívását célzó tulajdonosi indítvány esetében előfordulhat az, hogy a közgyűlést nemcsak a közös képviselő nem hívja össze az átvételt követő harminc napon belül, hanem azt még a számvizsgáló bizottság sem teszi meg a harminc nap lejártát követő tizenöt napon belül. Ilyenkor – a Tht. szerint – az összehívást kezdeményező tulajdonosok által meghatalmazott tulajdonos is jogosult összehívni a közgyűlést. Azonban az "egyszerű" tulajdonos általi összehívásnak nagyon sok buktatója van, pl. az, hogy nem fér hozzá az összes tulajdonostárs elektronikus levelezési címéhez, illetve (a társasházon kívüli, néhány esetben akár külföldi) postai címéhez sem, ami nehézségeket gördít a szabályos meghívókézbesítés elé. Ezúton szeretnék érdeklődni afelől, hogy milyen módon lehet értesíteni nagyszámú tulajdonost szabályosan, hogy a közgyűlés határozatait ne lehessen később a bíróságon megtámadni? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Ez a program várja a THT JOGOK, KÖTELESSÉGEK ÉS PÉNZÜGYEK A TÁRSASHÁZAKBAN ÉS AZ INGATLANPIACON c. évindító konferenciáján 2024. február 13.
thtkonferencia.jpgA beszámoló közgyűlések időszakának legfontosabb témái várják az érdeklődőket a 2024.03.13-án, SZERDÁN megrendezésre kerülő THT konferencián Budapesten, a LURDY Házban. A Társasházi Háztartás szaklap minden korábbinál több témával segíti a társasházak közös képviselőinek, kezelőinek és tulajdonosi közösségeinek életét, hogy a beszámoló közgyűléseken a leginkább előremutató, hatékonyságot fokozó döntések születhessenek. Az évindító konferenciánkon is – mint mindig – az olvasókat leginkább érdeklő aktuális témákat járjuk körül. A konferencia programja alatt közvetlenül megtalálja azt a linket, melyen keresztül pár kattintással leadhatja jelentkezését a rendezvényre.

Elő a naptárakkal! Február 22-én ezek a témák várják az érdeklődőket a XI. eHÁZ FÓRUM rendezvényen 2024. február 13.
eHAZ_rendezveny.jpg2024. február 22-én immáron XI. alkalommal rendezzük meg az eHÁZ FÓRUM rendezvényünket, melyen lehetőség van munkatársainkkal együtt megismerni az eHÁZ alap- és kibővített funkcióit, és egyben gyakorlatias jogi, illetve számviteli információkat is kaphatnak a résztvevők a meghívott szakértő előadóinktól. A rendezvény kitűnő alkalom arra, hogy – akár egy szoftverváltás előtt – megfelelő döntéstámogatást adjon az érdeklődők részére, vagy hogy meglévő ügyfeleink új kollégáit a használat alapjaira betanítsuk. A rendezvény szokás szerint a budapesti Asia Centerben lesz, ahol a részvétel és a parkolás is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ezekkel a pályázatokkal juthat februárban plusz pénzhez társasháza 2024. február 12.
forint_uj1.jpgA THT 2024-ben is követi a társasházakat, lakásszövetkezeteket érintő pályázatokat. Most éppen a Budapest XIII. kerületi önkormányzat a legaktívabb, de például a Fővárosi Önkormányzatnál is lehet pályázni plusz pénzre. A jelenleg elérhető pályázatok részleteit a cikkünkben olvashatják.

Megkezdődött a 2024. évi lomtalanítás Budapesten - LOMTALANÍTÁSI IDŐPONTOK 2024. február 12.
lomtalanitas.jpgMint azt 1967 óta a fővárosiak megszokhatták, a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójának munkatársai kerületről kerületre haladva az éves lomtalanítási program során 2024-ben is megszabadítják a lakosságot nagydarabos hulladékaiktól. Cikkünkben megmutatjuk, hol követhetők nyomon a lomtalanítás időpontjai Budapesten.

Keresztury Zoltán Pál: "Egy közös képviselő legyen szavahihető mindenekelőtt" 2024. február 9.
Keresztury_Zoltan_Pal.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a hagyományokat követve Dr. Dén-Nagy Ildikó pHD főszerkesztő adta át a THT szakmai díjait, 6 kategóriában, közel 700 résztvevő előtt. A THT 2023-as szakmai díjainak nyertesei közül az egyik „TÁRSASHÁZI ÉLETMŰDÍJ 2023" elnevezésű díjat Keresztury Zoltán Pál kapta. A díjazottal készített interjút az alábbiakban olvashatják.

Favágás télvíz idején 2024. február 9.
megyeriszabolcs.jpgA kertészeti feladatok között ritkán kerül említésre a fák kivágása, szanálása, hiszen alapesetben pont az ellenkezője, az ültetés, telepítés a fő teendő, azonban egyáltalán nem ritka, hogy egy fát valamilyen ok miatt ki kell vágni, ez pedig jellemzően nagyobb kihívás, mint egy csemete földbe helyezése.

Decemberre megújul a többszáz éves ingatlan-nyilvántartásunk 2024. február 8.
homeoffice.jfifAz ingatlan-nyilvántartás közhiteles hatósági nyilvántartás, amely településenként tartalmazza a Magyarországon található ingatlanokat. A jelenlegi ingatlan-nyilvántartási rendszer szinte az utolsó a nagy állami alrendszerek közül, ahol jelenleg is kizárólag papír alapú az eljárás. Ezen - ahogy egy ideje már halljuk - az E-ingatlan-nyilvántartás, azaz az E-ING bevezetésével változtatni fognak.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások