Barion Pixel

Társasházi Percek - THT Podcast: Kamerarendszerek és riasztórendszerek társasházi környezetben

2022. október 4.
THT Podcast Bodnár CsabávalEgyre több társasházban működnek kamerarendszerek, amelyek telepítése és üzemeltetése ma jelentősen olcsóbb, mint mondjuk egy-két évtizeddel ezelőtt volt, de a jogszabályi környezet miatt nem triviális, hogy mit és hogyan figyelhetünk meg. Már meghallgatható podcastunk legújabb epizódja.

Bodnár Csaba eheti vendége Smiglag Károly, az MNS Védelem Kft. biztonságtechnikai és adatvédelmi szakértője, akivel a kamerák mellett a társasházakban ritkán megtalálható riasztórendszerekről is beszélgetünk. Az első évad 9. epizódja ide kattintva ingyenesen meghallgatható bármilyen eszközről. Az adás kapcsán felmerülő kérdéseket a podcast@tht.hu címre várjuk.

További híreink


THT podcast: Fintech megoldások az eHÁZban 2023. szeptember 14.
podcast2.pngPodcastünk soron következő epizódjában Dén Mátyás András, az eHÁZ projektvezetője beszél a szoftver idei újdonságairól. A podcast a 2023. június 8-ai konferencia hanganyagát dolgozza fel.

THT podcast: Hogyan ne töltsük az elektromos autónkat? 2023. augusztus 31.
podcast2.pngSoron következő epizódunkban Libor János, villamosmérnök, elektromos tervező, felelős műszaki vezető-műszaki ellenőr, felülvizsgáló 2023. március 9-ei  előadását hallgathatják meg olvasóink.

THT podcast: Frontvonal mögötti gépész változások - hogy kerüljük el a „HIDEG háborút” 2023. augusztus 16.
podcast2.pngA THT podcast soron következő részében Tigyi Attila, okleveles épületgépész, energetikus, felelős műszaki vezető-műszaki ellenőr előadását hallgathatják meg. 

THT podcast: Rezsiháborús veszteségek 2023. augusztus 1.
podcast2.pngLegújabb podcast epizódunk a THT által 2023. március 9-én rendezett budapesti konferenciájának újabb előadását dolgozza fel. Előadó: Harkai Balázs, okleveles építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, építésügyi szakértő, műszaki ellenőr.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
THT podcast: Megtörtént tűzesetek. Jobb lenne megelőzni, de legalább tanuljunk belőle! 2023. július 19.
podcast2.pngFelvételsorozatunk soron következő része THT 2023. június 8-ai budapesti konferenciájának tűzvédelmi előadását dolgozza fel. Az előadó Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, a TSZVSZ - Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnöke.

THT podcast: Sokkoló fűtésszámla helyett 2023. június 29.
podcast2.pngA THT podcast soron következő adásában Kádár Katalin, a Fernox Magyarország Kelet-Európai régióvezetőjének június 8-ai előadását hallgathatják meg. Az előadás címe: Sokkoló volt a fűtésszámla? A fűtési szezon végén van receptünk a fűtésrendszer energia felhasználásának optimalizálására a következő szezonra.

THT podcast: Bizalomépítés a tulajdonosi közösségekkel, együttműködés a számvizsgálókkal 2023. június 15.
podcast2.pngA THT podcast eheti epizódjában Szilber Szilvia beszél a bizalomépítésről és a THT olvasói körében elvégzett felmérés eredményeiről, a 2023-as közgyűlési tapasztalatokról.

THT podcast: A megnövekedett energiaköltségek csökkentésének lehetőségei távfűtéses és központi fűtéses épületekben 2023. május 17.
podcast2.pngA THT podcast felvételsorozatának soron következő része a THT által rendezett, XIII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPO előadásaiból dolgozza fel Tófalvi György, a Techem Kft. ügyvezető igazgatójának előadását.

THT podcast: elektromos berendezések veszélyei, tűzesetek megelőzése 2023. április 21.
podcast2.pngA THT podcast aktuális adásában Barta-Vámos László, tűzoltó alezredes, főosztályvezető, a  BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Főosztálya előadását hallgathatják meg elektromos berendezések veszélyei, tűzesetek megelőzése témájában.

Felújítási hitelajánlat igénylés modul az eHÁZ-ban! 2023. április 5.
ehazlogo2.pngMegnyílt a lehetőség az eHÁZ felületén keresztül felújítási hitelajánlat igénylésre: a társasházak pár kattintással tudjanak forráshoz jutni felújításokhoz, energetikai fejlesztésekhez. A szolgáltatás keretében az eHÁZ partnercége beszerzi a legjobb piaci hitelajánlatokat a hazai piaci szereplőktől és a közgyűlési elfogadtatásig bezárólag segít a társasházkezelőknek a projekt végrehajtásában.

THT podcast: Mikor térül meg a hőszigetelés? 2023. március 20.
podcast2.pngA THT podcast következő epizódjában Kruchina Sándor - a XIII Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen elhangzott - előadását hallgathatjuk meg.

THT podcast: A korábbi években elkövetett hibák javítása a 2022. évi számviteli beszámolóban 2023. március 3.
podcast2.pngA THT podcast soron következő epizódjában Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő beszél a korábbi években elkövetett könyvelési hibák és a 2022-es számviteli beszámoló össszehangolásáról.   

THT podcast: Régi utak, új gondolatok a tetőszigetelésben 2023. február 16.
podcast2.pngA THT podcast soron következő része hétről hétre a tavaly novemberi XIII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPO előadásait dolgozza fel. Az aktuális podcastban Jámbor Zsolt, mérnök szaktanácsadó, a Fatra Izolfa Zrt. képviseletében előadását hallgathatják meg a hallgatók, tetőszigetelés témában.

THT Podcast: Rezsisokk és tűzbiztonság 2023. február 2.
podcast2.pngA THT Podcast következő, XIII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPO előadásaiból válogatott része Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, titkár előadását dolgozza fel.

THT Podcast: Dr. Bogdán Tibor kormánybiztos a készülő új társasházi törvényről 2023. január 19.
podcast2.pngA XIII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPO keretein belül, november 17-én Dr. Bogdán Tibor, gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos beszélt a készülő új társasházi törvény irányairól.

THT Podcast: Hogyan alakul a lakáspiac? Interjú Banai Ádámmal, a Magyar Nemzeti Bank igazgatójával 2023. január 11.
podcast2.pngAz MNB tavaly év végén megjelent Lakáspiaci Jelentése kapcsán beszélgettünk Banai Ádámmal, a Magyar Nemzeti Bank jegybanki eszköztárért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgatójával.

THT Podcast: Interjú Meichl Mátyással - THT és a hét mesterlövész 2022. december 15.
podcast2.pngA Társasházi Percek vendége Meichl Mátyás, a THT leköszönő alapító-főszerkesztője, akivel a nemrég átvett Társasházi Életműdíja kapcsán portré-jelleggel beszélgettünk a hazai társasházak elmúlt 22 évéről, az újság alapításáról és fejlesztéséről, és természetesen a jövőről.

THT Podcast: Közös képviselői teendők a rezsikáoszban 2022. november 29.
podcast2.pngA Társasházi Háztartás vendége Szilber Szilvia társasházi szakértő, akivel a rezsikvóta kapcsán kialakult káoszról beszélgettünk: milyen nehézségekkel néznek szembe a közműszolgáltatók, hogyan kell értelmezni a számlákat és mi a társasházkezelők feladata a jelenség kapcsán.

THT Podcast: Elektromos autó töltés a társasházban 2022. november 22.
podcast2.pngA THT Podcast eheti vendége Szakács Gréta, az Evergy Kft. üzletfejlesztője, akivel a társasházakban telepíthető autótöltőkről beszélgettünk: milyen megoldások vannak, mennyire nehézkes jogi és műszaki oldalról a telepítés, mennyi idő alatt térül meg egy töltő installálása?

THT Podcast: A hőszigetelés fontossága - már Apple és Google podcasten is! 2022. november 2.
podcast2.pngA THT Podcast eheti vendége Kruchina Sándor, az Austrotherm vezető szaktanácsadója, akivel a társasházi hőszigetelésről beszélgettünk: mik a legjobb megoldások, mit értünk megtérülés alatt, mennyire fontos része az energiaválság kezelésének a jó hőszigetelés?

(c) Társasházi Háztartás 2023 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások