Barion Pixel

Társasházi Percek - THT Podcast: Kamerarendszerek és riasztórendszerek társasházi környezetben

2022. október 4.
THT Podcast Bodnár CsabávalEgyre több társasházban működnek kamerarendszerek, amelyek telepítése és üzemeltetése ma jelentősen olcsóbb, mint mondjuk egy-két évtizeddel ezelőtt volt, de a jogszabályi környezet miatt nem triviális, hogy mit és hogyan figyelhetünk meg. Már meghallgatható podcastunk legújabb epizódja.

Bodnár Csaba eheti vendége Smiglag Károly, az MNS Védelem Kft. biztonságtechnikai és adatvédelmi szakértője, akivel a kamerák mellett a társasházakban ritkán megtalálható riasztórendszerekről is beszélgetünk. Az első évad 9. epizódja ide kattintva ingyenesen meghallgatható bármilyen eszközről. Az adás kapcsán felmerülő kérdéseket a podcast@tht.hu címre várjuk.

További híreink


THT podcast: Évek óta tartó kálvária: 2022 nyarán leomlott egy Jókai úti társasház teteje 2024. február 19.
podcast2.pngSzilber Szilvia társasházszakértő vendége most Bujtás Irén volt, a Jókai és Aradi utca sarkán található társasház közös képviselője, aki testközelből tapasztalta meg, amint a tető leomlik a feje fölül. Az azóta is húzódó kálváriáról exkluzív interjút adott a Társasházi perceknek! Számtalan tanulságos részletet árul el a tetőtérbeépítés buktatóiról és beszél arról is, hogy egy ismeretlen telefonhívó mentette meg az életét.

THT podcast: Társasházi szerződések 2024. január 30.
podcast2.pngSzilber Szilvia társasházszakértő, Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd úrral, a THT jogi szakértőjével beszélget a társasházi szerződésekről. Egy társasház lehet vevő, szolgáltató és munkáltató is. A beszélgetésből megtudhatjuk, mire érdemes odafigyelni a közös képviselőnek, amikor a társasház nevében szerződést köt.

THT podcast: Társasházak és lakásszövetkezetek számviteli szabályai és szabálytalanságai 2024. január 22.
podcast2.pngElőadó: Izsó Krisztina mérlegképes társasházi és lakásszövetkezeti könyvelő - a THT számviteli szakértője. A felvételsorozat első része a THT által rendezett, XIV. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPO előadásaiból.

THT podcast: Mit hozhat a 2024-es év az ingatlanpiacon? 2024. január 8.
podcast2.pngSzilber Szilvia társasházszakértő vendége Borsi László, a Hatoscsatorna Lakásvásár műsorának szerkesztő-műsorvezetője. 10 éves az egyedülálló Lakásvásár és 35 éves az ingatlanpiac. Történetek az ingatlanpiac kezdetétől napjainkig, jótanácsok a társasházi lakóknak 2024-re.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
THT podcast: Minőségi vinyl padlóburkolatok 2023. december 11.
podcast2.pngA THT podcast aktuális epizódjában Szilber Szilvia társasházszakértő Jámbor Zsolt mérnök szaktanácsadóval beszélget a minőségi design vinyl padlóburkolatokról. A gyártósoroktól, a irodaépületeken keresztül, a társasházakon át a szállodákig, sőt a luxus otthonokig terjed a felhasználhatósága. 16-18 dB hangcsökkentés is megvalósítható egy speciális fajtája által.

THT podcast: Társasházi jogi esetek Dr. Kiss Balázs Károllyal 2023. november 27.
podcast2.pngA THT podcast aktuális epizódjában Szilber Szilvia társasházszakértő Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd úrral beszélget a társasházakban gyakran előforduló jogi esetekről. Szemléletes példákon keresztül tájékozódhat a hallgató a tulajdoni hányadtól eltérő költségviselés lehetőségeiről, a rendes gazdálkodást meghataló felújítások köréről, valamint a társasházi iratok, határozatok erő és szabályozási sorrendjéről is.

THT podcast: Hogyan előzhető meg a társasházkezelőknél a kiégés? 2023. november 13.
podcast2.pngA THT podcast legújabb epizódjában Szilber Szilvia társasházszakértő, Koczka Éva, coach, supervizor, trainerrel beszélget arról, hogyan segíti a jó kommunikáció a közös képviselők munkáját. A THT podcast, Közös képviselők napján is előadó vendége 4 fő szempont figyelembevételében látja az eredményes kommunikáció mibenlétét. Ezek az attitűd, az együttműködés, a közös cél és a partnerség. A podcast végén szó esik arról is, hogyan előzhető meg a kiégés.

THT podcast: Elkezdődött a fűtési szezon 2023. november 2.
podcast2.pngA fűtési szezon beköszöntével a kazánokról, a társasházi fűtési rendszerekről beszélget Szilber Szilvia Dráviczki Péterrel, az Ariston Hungária Kft. ipari értékesítési vezetőjével arról, milyen teendői vannak a társasházak üzemeltetőinek azokban a házakban, ahol központi kazán van.

THT podcast: Fintech megoldások az eHÁZban 2023. szeptember 14.
podcast2.pngPodcastünk soron következő epizódjában Dén Mátyás András, az eHÁZ projektvezetője beszél a szoftver idei újdonságairól. A podcast a 2023. június 8-ai konferencia hanganyagát dolgozza fel.

THT podcast: Hogyan ne töltsük az elektromos autónkat? 2023. augusztus 31.
podcast2.pngSoron következő epizódunkban Libor János, villamosmérnök, elektromos tervező, felelős műszaki vezető-műszaki ellenőr, felülvizsgáló 2023. március 9-ei  előadását hallgathatják meg olvasóink.

THT podcast: Frontvonal mögötti gépész változások - hogy kerüljük el a „HIDEG háborút” 2023. augusztus 16.
podcast2.pngA THT podcast soron következő részében Tigyi Attila, okleveles épületgépész, energetikus, felelős műszaki vezető-műszaki ellenőr előadását hallgathatják meg. 

THT podcast: Rezsiháborús veszteségek 2023. augusztus 1.
podcast2.pngLegújabb podcast epizódunk a THT által 2023. március 9-én rendezett budapesti konferenciájának újabb előadását dolgozza fel. Előadó: Harkai Balázs, okleveles építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, építésügyi szakértő, műszaki ellenőr.

THT podcast: Megtörtént tűzesetek. Jobb lenne megelőzni, de legalább tanuljunk belőle! 2023. július 19.
podcast2.pngFelvételsorozatunk soron következő része THT 2023. június 8-ai budapesti konferenciájának tűzvédelmi előadását dolgozza fel. Az előadó Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, a TSZVSZ - Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnöke.

THT podcast: Sokkoló fűtésszámla helyett 2023. június 29.
podcast2.pngA THT podcast soron következő adásában Kádár Katalin, a Fernox Magyarország Kelet-Európai régióvezetőjének június 8-ai előadását hallgathatják meg. Az előadás címe: Sokkoló volt a fűtésszámla? A fűtési szezon végén van receptünk a fűtésrendszer energia felhasználásának optimalizálására a következő szezonra.

THT podcast: Bizalomépítés a tulajdonosi közösségekkel, együttműködés a számvizsgálókkal 2023. június 15.
podcast2.pngA THT podcast eheti epizódjában Szilber Szilvia beszél a bizalomépítésről és a THT olvasói körében elvégzett felmérés eredményeiről, a 2023-as közgyűlési tapasztalatokról.

THT podcast: A megnövekedett energiaköltségek csökkentésének lehetőségei távfűtéses és központi fűtéses épületekben 2023. május 17.
podcast2.pngA THT podcast felvételsorozatának soron következő része a THT által rendezett, XIII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPO előadásaiból dolgozza fel Tófalvi György, a Techem Kft. ügyvezető igazgatójának előadását.

THT podcast: elektromos berendezések veszélyei, tűzesetek megelőzése 2023. április 21.
podcast2.pngA THT podcast aktuális adásában Barta-Vámos László, tűzoltó alezredes, főosztályvezető, a  BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Főosztálya előadását hallgathatják meg elektromos berendezések veszélyei, tűzesetek megelőzése témájában.

Felújítási hitelajánlat igénylés modul az eHÁZ-ban! 2023. április 5.
ehazlogo2.pngMegnyílt a lehetőség az eHÁZ felületén keresztül felújítási hitelajánlat igénylésre: a társasházak pár kattintással tudjanak forráshoz jutni felújításokhoz, energetikai fejlesztésekhez. A szolgáltatás keretében az eHÁZ partnercége beszerzi a legjobb piaci hitelajánlatokat a hazai piaci szereplőktől és a közgyűlési elfogadtatásig bezárólag segít a társasházkezelőknek a projekt végrehajtásában.

THT podcast: Mikor térül meg a hőszigetelés? 2023. március 20.
podcast2.pngA THT podcast következő epizódjában Kruchina Sándor - a XIII Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen elhangzott - előadását hallgathatjuk meg.

THT podcast: A korábbi években elkövetett hibák javítása a 2022. évi számviteli beszámolóban 2023. március 3.
podcast2.pngA THT podcast soron következő epizódjában Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő beszél a korábbi években elkövetett könyvelési hibák és a 2022-es számviteli beszámoló össszehangolásáról.   

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások