Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Elhunyt számvizsgálók, tulajdonosok, tehetetlen közös képviselők: COVID-19 a társasházkezelésben

2021. március 18.

maszkos.jpgAz egyik népszerű közösségi oldalon a társasházkezelők osztották meg a tapasztalataikat a COVID-19 vírus munkájukra gyakorolt hatásairól.

„Leírom, mert ki kell írnom magamból. Napok óta tudjátok mit látok? Beteg SzB, elhunyt SzB, beteg tulajdonos, elhunyt tulajdonos..." - indította a témát V. Ottilia társasházkezelő. Elmondása szerint úgy érzi, mintha napról napra repedezne a burok, ami körbevette eddigi munkája során, pedig próbálja minimalizálni a kapcsolatot a szakemberekkel és tulajdonosokkal.

B. Zoltán leírja, hogy „Barátom tegnap reggel halt meg. Covid. 43 éves, erős férfi. Dolgozott társasházaknak is." Mindeközben C. Mihály arról számol be, hogy „A héten kezdtünk egy munkát. A képviselő előtte pár napon belül 3 hozzátartozóját vesztette el a vírus miatt. Mivel a közgyűlés tilos, az ügyfélfogadás is, és még csak írásos szavazást sem kezdeményezhetsz, ezért találtam ki a digitális konzultációt és több ráépülő szolgáltatást, hogy a korlátok ellenére is legyenek felújítások. Mindenki legalábbis tartózkodó, de egyáltalán nem megértő, ha neki van szüksége valamire. Most te vagy a nihilista patás, nyáron meg közgyűlhetsz egyedül, míg mindenki szabadulna a bezártságból. Másrészről megdöbbent, hogy mennyi segítőkészség szorult egyes emberekbe, mindennek ellenére! Ismerek olyan képviselőt, aki covidos intenzíven önkénteskedik, aki gyerekosztályra jár mesét olvasni, sok társasházban maguk a lakótársak bevásárolnak az időseknek, karanténosoknak, vagy betegeknek. Felül kell emelkedni a félelmen és azt keresni, kinek tudunk biztonságosan és okosan segíteni szorult helyzetében. „

G. Ágnes az alábiakról számol be: „Tavaly ilyenkor túl voltam 15 közgyűlésen. Most topogok, és próbálom amit lehet írásban megoldani, mert kérik. De sokkal nehezebb ez az év, mint az ezt megelőző 26. És az fáraszt ki a legjobban, hogy nehezen értik meg egyesek, hogy NEM tudunk online közgyűlésen érvényes határozatot hozni. Az ajánlatok beszerzése is veszett fejsze nyele, mert hiába kérem be, max 30 napig tartja azt az árat a vállalkozó"

S. T. Csilla társasházaiban sem jobb a helyzet: „Januárban eléggé megbuktunk, az egyik kis házacskában 6 tulajdonosból rövid időn belül 2 főt elvesztettünk. (Egyikük sem vírus miatt ment el) 2 tulajdonosban rögtön felmerült, hogy Ő lesz a következő aki betegségei miatt megy el. Vagyunk olyan viszonyban, hogy ezt el is mondták nekem. 1 tulajdonos és a férje koronás lett..... (Ők már jól vannak) Azok közé tartozom aki a társasházkezelésen túl még az emberi tényezőkkel is foglalkozik a házakban. Mit mondjak? Ehhez még hozzá jön közgyűlni kell mert a ház megsüllyedt, lassan a tulajdonosok tulhányada nem lesz határozatképes. Persze pénz nincs, az elődök csak a számlák kifizetésével foglalkoztak, műszaki állapot erősen leromlott."
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások