Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

A piaci szereplők ismerkednek az Országos Tűzvédelmi Szabályzattal

2019. október 17.

A szervezet hatósági munkatársainak felkészítése után október 28-30. között a katasztrófavédelem a piaci szereplők, a beruházók, az üzemeltetők és a kivitelezők körében is megrendezi a 2020. január 22-én hatályba lépő módosított Országos Tűzvédelmi Szabályzat, illetve a kapcsolódó tűzvédelmi műszaki irányelvek ismertetését célzó képzéseket.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fontosnak tartja, hogy ne csak a hatóság munkatársai, hanem a létesítmény-üzemeltetők, az ipari szereplők, a beruházók és a kivitelezők is megfelelő tájékoztatást kapjanak az őket érintő jogszabályváltozásokról. A 2020. január 22-én hatályba lépő módosított Országos Tűzvédelmi Szabályzat, illetve a hozzá kapcsolódó tűzvédelmi műszaki irányelvek változásainak ismertetését és szakmai továbbképzését a katasztrófavédelem szakterület-specifikus bontásban, három külön napon, térítésmentesen, előzetes regisztrációhoz kötve rendezi meg.

Az egy-egy napos képzéseknek október 28-án, 29-én és 30-án is a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ad otthont. Hétfőn a létesítmény-üzemeltetőket, kedden a beruházókat és a kivitelezőket, szerdán pedig az ipari szereplőket várják a szervezők.

A képzések első felében az érdeklődők általános tájékoztatást kapnak az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításának folyamatáról, a szabályozás előzményeiről, valamint a változások főbb irányairól. Ezt követően gyakorlatorientált előadások következnek a kockázati osztályba sorolásról, a tűzterjedés elleni védelemről, az építményszerkezetek és építési termékek tűzvédelmi követelményeiről, illetve az egyes rendeltetésekhez kapcsolódó elvárásokról.

A nap második felében a kiürítéshez, a hő és füst elleni védelemhez, a tűzjelző és tűzoltó berendezésekhez, a villamos berendezésekhez, a villámvédelemhez, a beavatkozási feltételekhez és a robbanás elleni védelemhez kapcsolódó változásokról, valamint a használati szabályokkal kapcsolatos előírásokról lesz szó.

A képzésre az alábbi linken lehet jelentkezni: képzési időpontok

Nagyszámú érdeklődés esetén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2020 első negyedévében a képzésekre újabb időpontot biztosít.
(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások