background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Jönnek a társasházi támogatások? (2020-11-30)
 
A Magyar Nemzeti Bank "Lakáspiaci jelentés, 2020. november" című kiadványában kiemelten foglalkozik a társasházak helyzetével. A "Társasházkezelői kérdőív az ingatlanok állapotáról, illetve a tervezett és megvalósult felújításokról" című fejezet a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE), a Társasházi Háztartás (THT) és az eHáz közreműködésével készült.
 
A megtisztelő felkérést azért is vállaltuk el nagy örömmel, mert ismert, hogy az MNB jelentései magas prioritással kerülnek a döntéshozók asztalára, így komoly esélye van annak, hogy a szakmai közösségünkbe tartozó több mint 1.000 válaszadó közös képviselő által adott információk - melyek országosan képezik le a problémákat és az igényeket - hozzájárulhatnak egy olyan felújítás támogatási rendszer kialakításához, mely a járványhelyzetben szükséges gazdságélénkítő intézkedések mellett a társasházak eddigieknél kiszámíthatóbb és hatékonyabb támogatását is biztosíthatja.

Ez különösen a lakástakarékpénztári konstrukciók utolsó, kifutó szerződéseinek felhasználása utáni űr betöltésére válna égetően szükségessé, melyek minden jelentős felújításban alap elemnek számítottak. 

Bízunk abban, hogy az MNB eddigi javaslatainak hatékony beépülése a gazdasági folyamatokba ezúttal is megvalósul és a társasházak hozzájuthatnak a megújulásukhoz szükséges forrásokhoz.

A társasházakról szóló információk a jelentés 28-29. oldalán ITT olvashatók
(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva