background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Strangcsere a társasházakban (2021-04-06)
 
strangcsere2.jpgA biztosítótársaságok statisztikái alapján a harminc évnél idősebb társasházaknál a szennyvíz csövek, strangok törései okozzák a legnagyobb káreseményeket. Elsősorban azért, mert ilyenkor az érintett csőszakasz cseréje együtt jár olyan bontási és helyreállítási munkákkal, melyek jelentősen megnövelik a kiadásokat.
 
A biztosítók egy-egy ilyen meghibásodáskor 6 m csőszakasz cseréjének költségét térítik, de azzal mindenki tisztában van, hogy a rendszer többi része továbbra is veszélyforrás marad. Az új és a régi elemel csatlakozási pontjai pedig - a szerkezeti mozgások miatt - már újabb meghibásodási gócpontnak számítanak.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi perceiben hallható riportban egy olyan megoldásról esik szó, amely nem szakaszonként értelmezi a csőrendszert, hanem egy-egy strang komplett felújítását oldja meg úgy, hogy emiatt még a lakásokba sem kell bemenni.

Arról, hogy jelenleg egy strangcsere milyen egyeztetéseket és egyéb tennivalókat igényel a lakásokba való bejutás érdekében, a műsor társasházi szakértője, dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének (TTOE) elnöke beszélt. Elmondta azt is, hogy a hasonló műszaki megoldások és újszerű anyagok, eljárások közös képviselőkkel, tulajdonosokkal történő megismertetését a THT és a TTOE is fontosnak tartja, amire a szaklapon és a konferenciákon keresztül biztosít lehetőséget az olvasóknak, résztvevőknek.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (március 30.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-03-30_09-05-00&enddate=2021-03-30_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

 

(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva