Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Rendhagyó konferenciával és új szakmai csapattal indult a tavaszi eseménysorozat a THT-nál

2021. május 5.

meichl_okosth.pngNagy érdeklődés kísérte a THT első online videókonferenciáját, összesen több mint 500-an vettek részt a virtuális rendezvényen.

2021. április 28-án tartotta a Társasházi Háztartás szaklap és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete első online videokonferenciáját, az Okos Társasház 2021 országos online rendezvényt.

Az eseményen a társasházakat, ingatlanokat érintő innovatív, diszruptív, digitális megoldásokról tartottak előadásokat, olyan témákat érintve, mint az e-közgyűlés, adatvédelem, IoT-eszközök, digitális fogyasztásmérők, blocklánc alapú biztosítások, illetve BIM.

Bár a szervezők az elmúlt 21 év alatt már közel 300 konferenciát szerveztek, ez volt az első online rendezvényük, amelyre is közel 500-an regisztráltak, azaz a pandémia ellenére is igen nagy volt az érdeklődés.

A nyitóelőadást Meichl Mátyás tartotta, a THT szaklap főszerkesztője. Mint elmondta, 2004-ben szervezték az első konferenciát, amelyen mindössze 37-en voltak, majd 2010-től országos konferenciasorozatot tartottak 23 városban. Noha, ahogyan nőttek a rendezvények, ez a szám némileg csökkent, de a budapesti eseményükön mindenkinek lehetősége volt a szervezőkkel találkozniuk, amennyiben kíváncsiak voltak az általuk megosztott információkra. Mára már több mint 1000 fős rendezvénnyé nőtt a Képviselők napja és Társasházi Expo eseménye. Nem véletlenül nevezik ezt a szakma ünnepének.

A főszerkesztő az online konferenciával kapcsolatban elmondta, mennyire átérzik az üres stadionban játszó focisták, illetve az üres színházban előadó színészek/művészek helyzetét, mennyire más egy láthatatlan közönség előtt játszani, ahonnan hiányzik a nézők inspirációja, a közös erőtér, amik a közösségi eseményeken mind meg tudnak valósulni.

Szerencsére a vadonatúj szituáció nem okozott nagy kihívást a THT-nak, miután egy fiatal befektetői szakmai csapat támogatásával dolgoznak már fél éve. Erről az együttműködésről a januári lapszámban lehet bővebben olvasni, és az elmúlt időszak bizonyította a közös munka sikerét. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, a szaklap előnyére változott, frissebb és újabb lett. Az online térben pedig mindenféleképpen szükségük volt a tudásukra, így örömmel vették a szakmai csapat bekapcsolódásukat a munkájukba. A videokonferencia megszervezése is kiválóan sikerült, a hallgatóság minden szükséges információt megkaphatott, amelyre a munkájuk során szükség van.

Természetesen a szervezők nem mondtak le a hagyományos rendezvényekről sem, várják a lehetőséget mind a tervezett konferenciákkal, mind a roadshow-val kapcsolatban. Kifejezetten büszkék arra, hogy tavaly a jó időzítés miatt meg tudták tartani a Közös Képviselők napját, mint az év utolsó társasházi rendezvényét. Meichl Mátyás reméli, hogy, most is jó időzítéssel indítják a tavaszi konferenciasorozatot, és mindenkit el tudnak érni, illetve mindenki fel tudja keresni őket igény szerint.

A következő időszak feladatai előtt állva a főszerkesztő bízik abban, hogy az információs palettájuk új platformján tartott rendezvény tovább segíti a résztvevők munkáját. Várják a visszajelzéseket, és bár az onsite konferenciákra az ország minden tájáról érkeztek résztvevők, az online esemény lehetővé tette, hogy bárki meghallgathatta az előadásokat a világ minden tájáról.

Meichl Mátyás szerint a legnagyobb büszkeségük az az elmúlt 20 év alatt felépített szakmai közösség, amely ilyen nagy arányban vonzza a hallgatókat, és a megvalósított rendezvények, amelyen a résztvevők is megosztják tudásukat, tapasztalataikat a többiekkel. Szabadegyetem jellegű, egymást építő közösséggé nőtték ki magukat, amely várja a visszajelzéseket a hallgatóságtól.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások