Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Május 23-tól indulhatnak a közgyűlések

2021. május 21.

kozgyules3.jpgA társasházi közgyűlések megtartását az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendelet tiltotta meg, amelyet 2021. május 22-vel hatályon kívül helyeztek. Ennek alapján a közgyűléseket 2021. május 23-tól újra megtarthatják a lakóközösségek.

Bár a Magyar Közlönyben még nem jelent meg olyan kormányrendelet, mely nevesítené az erre vonatkozó feltételeket, ezért a mai napi információk alapján dr. Bék Ágnes a TTOE elnöke azt állapíthatta meg, hogy jelenleg a közös képviselő javasolhat eljárási rendet azzal a megkötéssel, hogy zárt helyiségben tartandó rendezvényeknél az oltási bizonyítvány bemutatása szükséges.

A közös képviselőnek a meghívóban kell jeleznie, ha a közgyűlésen a maszk viselése elvárt, főleg azoktól, akik nem a társasházban élnek. (A többiek eddig is egy lépcsőházat használtak, egy liftben utaztak, ezért áttételesen mindenképpen kapcsolatban voltak egymással.)

A közgyűlések megtartására a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belüli dátumot kell megjelölni. Ennek időpontja egyenlőre nem egyértelmű, ezért javasoljuk, hogy 2021. augusztus 20. előtti napokat válasszunk.

Amint a Magyar Közlönyben megjelenik a jogszabály, mely a részletekről is rendelkezik, haladéktalanul megosztjuk olvasóinkkal. Ha pedig annak alapján sem egyértelműek a közgyűlés megtartásának feltételei, akkor a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete pontosítást kér a jogalkotóktól.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások