Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Elfuserált éves elszámolás - Mennyibe kerül a per megindítása?

2010. augusztus 12.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
Csodatevők. 2009. évi elszámolás nyitó-készlete -1.112.535 Ft. A 2008. év záró- készlete 2.627.214 Ft. A 2009. évi el- számolást bizonylatok alapján készítette a közös képviselő (Kf)t, ellenőrizte a szám- vizsgáló bizottság, a közgyűlésen jelen volt a 240 lakásból kb. 20 tulajdonos és ezt a csodát elfogadták.
A GESSZ-t megkérdezve a válasz: "a szerződésben csak 2009.- év ellenőrzéséről volt szó. A közös képviselő és a számvizsgáló bizottság nem tárgyal, minden marad régiben. A csoda is. A többi tulajdonost nem érdekli mi zajlik körülöte. Ezt a csodát szó nélkül hagyja a társasházban lakó számos számviteli-, közgazdasági szakember. Bírsághoz fordultam, de el fognak utasítani, mert nem vagyok hajlandó 15.000 Ft illetéket fizetni.

Válasz
Valóban el fogja utasítani a bíróság és ráadásul nem is 15.000 Ft-ot, hanem már 21.000 Ft-ot kér a per megindításához. Ezt a pénzt azonban Ön visszakapná, ha a bírósági ítélet Önnek adna igazat és megállapítaná, hogy nem felel meg a törvényi előírásoknak a beszámoló. (Márpedig az Ön által írt számok alapján valóban nem felel meg!)


Saját véleményem: tht@tht.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások