Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Mikor tarthatja nyilván a közös képviselő a telefonszámomat, e-mail címemet?

2021. július 27.

Eltartasi_szerzodes_csalok.jpgNemrég egy óbudai lakásszövetkezeti épületben megjelent egy kiírás, amiben arra figyelmeztették a lakókat, hogy a környéken idegen személyek eltartási szerződéseket kötnek, s az idősek, akik megkötötték, utána pár héten belül elhaláloznak.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában ezúttal ennek apropóján beszéltek arról, hogy a társasházi lakásszövetkezeti lét sok támadási lehetőséget hagy a csalók, bűnözők számára, de védelmet is biztosíthat ellenük.

dr. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a közömbös környezet olaj a tűzre, bíztatás a rossz szándékú emberek számára. Az ellenkezője viszont visszatartó erő. Ha azt látja a bűnöző, hogy kontroll alá kerül és ellenállásra számíthat a környezet által, akkor más célpontot keres, ahol kisebb a kockázat.

dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke is a közösség tagjainak szoros együttműködésében és a hatékony belső kommunikációban rejlő pozitívumokat emelte ki, de szót ejtett arról is, hogy az aktuális adatvédelmi törvény alapján mi kell ahhoz, hogy ebben részt vehessenek a tulajdonosok.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (június 20.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-07-20_09-05-00&enddate=2021-07-20_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások