Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Társasház fejlesztése a Covid árnyékában

2021. szeptember 1.

OTP_eloadashoz.jfifHogyan lehet a törvényi előírásokat betartva, energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt? - erre a kérdésre kereste a választ a TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án, online konferenciája keretében. 
A szervezet azért döntött úgy - immár másodszor -, hogy online rendezi meg eseményét, mert az érdeklődők közül sokan nem tudtak volna részt venni egy személyes részvétellel meghirdetett rendezvényen.

Társasházakra hangolt banki szolgáltatások az OTP Businessnél

Arról, hogy milyen pénzügyi szolgáltatásokat vehet igénybe manapság egy társasház, illetve mik azok a lehetőségek, melyek érdekesek lehetnek a társasházkezelők számára, Földi Zsolt, az OTP Bank társasházi szakértője tartott előadást.

Mit takar ez az ajánlat?
„Értelmezésünk szerint kétféle társasház létezik: az, amelyik túl van már a felújításon és az, amelyik még előtte áll."
- fogalmazott Földi Zsolt.

Felújításhoz elsősorban azoknak a társasházaknak nyújt a hitelintézet kényelmes és biztonságos megoldásokat, amelyek még nem estek át a szokásos korszerűsítéseken.
Az OTP Bank joggal alapoz több évtizedes szakmai tapasztalatára és a társasházkezelők bizalmára, hiszen a megközelítően 100.000 magyarországi társasház és lakásszövetkezet üzemeltetési számlájának több, mint harmadát a hitelintézet vezeti. 
A társasházak felújításában minőségi, aktív és prudens pénzügyi közreműködő, a városonként megfogalmazott támogatási-finanszírozási stratégia mentén halad. Emellett kollégái szoros együttműködésben állnak az önkormányzatokkal, hiszen a legtöbbnek szintén az OTP Bank vezeti a folyószámláját. 

Ha tehát a hitelintézet partnerei pénzügyi megoldást keresnek valamilyen fejlesztéshez, az OTP Bank szakértői az önkormányzati támogatási lehetőségeket is kiegészíthetik igény esetén banki forrással, de adott esetben abban is segíthetnek, hogy miként vonható be pályázati támogatás a projekt megvalósításába. 

Miért előnyös az OTP Bank partnersége?
A bank mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy lakossági és vállalati ügyfelei mellett a lakóközösségek számára is teljeskörű banki szolgáltatásokat nyújtson, ami a jelenlegi felmérések szerint a legtöbb társasházban meg is valósul.

Mit ajánl az OTP Business a lakóközösségeknek?
• Többféle kedvező kondíciójú számlavezetési megoldást, számos kiegészítő szolgáltatással, a biztonságos elektronikus ügyintézés lehetőségével.
• Költséghatékony és könnyen feldolgozható formátumú, hitelesített elektronikus bankszámlakivonatot.
• Rugalmas, egyszerű és kedvező megtakarítási lehetőségeket.
• Hiteleket - akár támogatással egybekötve - a lakóközösség fejlesztési igényeihez igazítva.

A felsoroltak mellett a társasházak fejlesztése érdekében az OTP Bank már több mint 10 éve írja ki Társasházi Pályázatát, amely vissza nem térítendő támogatást nyújt a sikeresen pályázó lakóközösségek számára. Ebben az évben összesen 15 millió forintot nyert 20 lakóközösség a pályázaton. Emellett a társasházaknak nyújtható kamattámogatás sem elhanyagolható, hiszen a törvényi előírásokat teljesítő felújítási alap képzése esetén a közös tulajdonrészek felújítására felvett hitelekhez a kölcsön futamidejének (minimum 1 év, maximum 15) első öt évében 70%, a 6-10 évben 35% mértékű állami kamattámogatás érhető el. Továbbá a kedvező kamatozású megtakarítási lehetőségek mellett a hitelintézet számlanyitási akcióval várja a társasházakat.

Társasházi számlacsomagok

Társasházi Mini számlacsomag
• Alacsony havidíj
• Havidíjmentes OTP internetbanki szolgáltatás
• Havidíjmentes számlakontroll szolgáltatás
• Havonta 5 átutalásnál kevesebbet teljesítő ügyfelek számára kedvező kondíciók

Társasházi Maxi számlacsomag
• Kedvező átutalási díjak
• Havidíjmentes OTP internetbanki szolgáltatás
• Havidíjmentes számlakontroll szolgáltatás
• Havonta legalább 5-6 étutalást teljesítő ügyfelek számára kedvező kondíciók

Ha a társasház hitelesített elektronikus bankszámlakivonatot igényel számlájához, ami egy biztonságos és kényelmes megoldás a számlakivonat nyilvántartásához, akkor egy „Mini" számlacsomag csupán havonta 527 forintos díjjal jár, ami egy kifejezetten kedvező ajánlat. 

A különböző elektronikus szolgáltatások közül talán a legtöbbek által használt internetbank segítségével kényelmesen és könnyedén intézheti a társasház kezelője a lakóközösség pénzügyeit, a nagyszámú tranzakciók kezeléséhez igénybe veheti az Electra Terminált, de lehetősége van csoportos beszedési megbízás beállítására is a rendszeres közüzemi számlák rendezésére, amely jóval olcsóbb a postai sárga csekk díjánál.

Felújítások és fejlesztések
Ma már gyakorlatilag kulcskérdés a lakóközösségek szempontjából, hogy mikor lehetséges felújítani lakókörnyezetüket, hogyan és milyen módon tudják finanszírozni a műszaki korszerűsítést, illetve milyen pénzügyi megoldásokat tudnak kínálni a közös rendeltetésű és a saját tulajdonú helyiségek felújítására. 

Az OTP Bank kedvező finanszírozási megoldásokat kínál, melyhez lehetőség szerint segít állami és önkormányzati forrásokat is becsatornázni. A felújítások következtében kellemesebb lakókörnyezetben élhetnek a lakók, nő az ingatlanok forgalmi értéke, jelentős energia-megtakarítással számolhatnak, illetve csökkennek a közüzemi költségek is. A bank lehetőséget nyújt ingatlanfedezet nélküli hitelre meglévő lakás-előtakarékossági szerződés engedményezése mellett, vagy anélkül is. Továbbá lehetőség van piaci kamatozású hitel igénylésére, nem közös (magán) tulajdon vagy felújítási alapképzés jogszabályi feltételek hiánya esetén.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások