Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Meghívó: Milyen társasházi felújítási támogatásokra van szüksége Magyarországnak?

2021. szeptember 9.

Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA magyar Társasházak és Társasházkezelők Országos Szövetségével (TTOE) együttműködve a UIPI meghívja Önt a UIPI Felújítási Körút első rendezvényére, amely Budapesten 2021. szeptember 17 -én lesz a Radisson Blu Béke Hotelben!

Az esemény célja, hogy közelebb hozza az Európai Bizottság klímacéljait az uniós polgárokhoz, nevezetesen a magyar társasházkezelőkhöz és ingatlantulajdonosokhoz, azáltal, hogy helyi vonatkozású szakpolitikai vitát kezdeményez és bemutatja az európai és helyi legjobb gyakorlatokat.

Az esemény két szekcióra oszlik: A délelőtti szakpolitikai panelen a főelőadók információkat nyújtanak a résztvevőknek, hogy mi várhatók uniós, nemzeti és helyi szinten az energiahatékonyságra összpontosító szabályozások és támogatási programok tekintetében. Annak érdekében, hogy a vitát valóban az érintettekre, pontosabban a társasházkezelőkre vonható következmények irányába tereljék, a délelőtti ülés egy részvételi kerekasztal-beszélgetéssel zárul, amelyen a közönségtől érkező vélemények és kérdések mentén is lehetőségük lesz a meghívott előadóknak tájékoztatást adni.

A délutáni ülés célja, hogy praktikus tanácsokkal segítse a résztvevőket a területen várható változások tekintetében. Gyakorlati műhelypanelek mutatják be a legkorszerűbb megoldásokat, többek között pénzügyi, finanszírozási, támogatási, adminisztratív, projekt menedzsment, műszaki és technológiai témakörökben.
A konferencia délutánja rövid, képzés-jellegű előadásokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy kérdéseket tegyenek fel közvetlenül az előadóknak. Az esemény befejezéseként egy utolsó panel zárja a napot, amely áttekinti az összes résztvevő által megosztott legfontosabb információkat, főbb felvetéseket és megjegyzéseket.

A regisztráció már nyitva áll (angol nyelvű) online és (magyar nyelvű) személyes résztvevők számára egyaránt. Kérjük, feltétlenül regisztráljon az alábbi linkre kattintva!

Az ebéddel egybe kötött rendezvényen a részvétel ingyenes, de védettségi igazolványhoz és regisztrációhoz kötött.

Részletes program és jelentkezés itt: UIPI felújítású körút 2021

Az esemény előadói lesznek többek között:

Karlis Goldstein, az Európai Bizottság energiaügyi kabinetjének tagja
Horváth Viktor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Stratégiai Tervezési és Programozási Főosztály vezetője
Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke

Szécsi Ilona, Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) szakmai munkatársa
Emmanuelle Causse , az Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Uniójának (UIPI) főtitkára
Kurucz Regina, építész és épületenergetikai szakértő mérnök, a HUGBC Well munkacsoport vezetője
Osadcow Gerely, a Magyar Ingatlan Tanács (MIT) alelnöke, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Ingatlanosztály elnökhelyettese
Souran Chtterjee , Közép-Európai Egyetem (CEU) posztdoktor kutatója
Banai Ádám , a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáért és devizakezelésért felelős ügyvezető igazgatója
Varga Zoltán, közgazdasági szakértő IMRO DDDK Nonprofit Kft.-nál
Magyar Zoltán, a Comfort Consulting ügyvezető igazgatója
Ane Ferreiro, építészmérnök a CYPE építészeti, mérnöki és építőipari szoftver fejlesztőnél
Dr. Csoknyai Tamás, adjunktus, BME

A UIPI Renovation Tour-ról
Az Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Uniója (UIPI) elindítja a UIPI Renovation Tour rendezvénysorozatát Európában, amely az Európai Bizottság klímacéljait kívánja közelebb hozni az uniós polgárokhoz és az ingatlantulajdonosokhoz azáltal, hogy helyi szinten releváns politikai vitákat irányít és gyakorlati megoldásokat javasol a meglévő európai és helyi kezdeményezésekről. 

A felújítási hullám elősegítéséhez elengedhetetlen a polgárok felhatalmazása és a társadalmi tudatosság növelése, valamint a visszajelzések összegyűjtése azoktól az érdekelt felektől, akik kulcsfontosságú partnerek a változás megvalósításában, és a mindenki számára zöldebb és fenntarthatóbb Európa felé vezető út előkészítésében.

Határozott meggyőződésünk, hogy a tisztességes energetikai átmenet nem érhető el Európában a kulcsfontosságú civil társadalmi csoportok mozgósítása nélkül, mivel ők döntő szerepet játszhatnak az állampolgárok és a politikai döntéshozók bevonásában, tájékoztatásában és támogatásában a fenntartható energiaellátás felé tartó átmenet során, valamint biztosítják, hogy minőségi projektek valósuljanak meg.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások