Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Eladhatók-e a társasházi garázsok, beállók a lakással együtt?

2021. október 12.

udvariparkolo.jpgAranyárban adják a garázsokat - nem csak Budapesten - a sűrűn lakott városrészekben, de ott is megkérik az árát, ahol kevesebb van belőlük, mint ahány tulajdonosa van a társasháznak. Megeshet, hogy drágább ilyen lehetőséghez jutni, mint megvásárolni egy használt autót.

Az új lakóparkokban elvileg ilyen problémákkal nem kell szembenézniük a tulajdonosoknak, de egyre több jel mutat arra, hogy a jelenlegi szabályozás alapján ott is akadhatnak konfliktusok.
A teremgarázsok többsége ugyanis közös tulajdonban van, így, aki a lakását úgy hirdeti, hogy beálló hely is tartozik hozzá, azt és a vevőjét is meglepetés érheti a többi tulajdonos elővásárlási joga miatt.

A kerttel rendelkező társasházak többségében pedig az okoz gondot, hogy összehangolják a kertet, játszóteret, parkolóhelyet igénylők érdekeit és megállapítsák, kik milyen feltételekkel állhatnak be az udvarra. A beállók, garázsok lakással együtt értékesítése ezekben az épületekben sem evidencia.

Ezekről a kényes helyzetekről és a megoldásokról szól a Kossuth Rádió, Napközben című műsora, melyben a társasházi rovat szakértője dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnöke tájékoztatta a hallgatókat.

A műsor itt hallgatható meg az elhangzás napjától (október 5.) két hónapig, 10:15 percnél: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-10-05_09-05-00&enddate=2021-10-05_11-10-00&ch=mr1

Hallgassa Ön is keddenként 10:15-től a Napközben című műsor társasházi perceit a Kossuth Rádióban és tegye fel kérdéseit vagy JAVASOLJON TÉMÁKAT a 0630 9000 666-os sms számon!

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások